Vloerkleden Trends van 2019

Vloerkleden Trends van 2019

Vloerkleden trends 2019 – Vintage vloerkleden (Foto Aaron Huber Unsplash.com op DroomHome.nl)

Een vloerkleed heeft veel voordelen. Het creëert eenheid in een kamer, het voelt comfortabel aan de voeten en het dempt geluid. Daarnaast zijn kleden verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen. Maar wat zijn nou eigenlijk de trends van dit nieuwe jaar? In dit artikel zetten wij het voor je op een rijtje. Er zit vast een model bij dat bij jouw interieur past. 

1. Vintage met vergrijsde look
Vintage is al lang niet meer alleen voor klassieke interieurs. Integendeel! Je ziet veel vloerkleden tegenwoordig terug in een modern interieur. Van stoer industrieel tot fris Scandinavisch. Vooral de vergrijsde look staat eigenlijk overal goed bij. Het is sfeervol en nonchalante tegelijk.

Vloerkleden trends 2019 – Pastel vloerkleden (Foto Orlova Maria Unsplash.com op DroomHome.nl)

2. Pastelkleuren
Voor een zachte touch aan je woning kun je kiezen voor pastelkleuren. Lichte vloerkleden zijn in 2019 weer erg populair. Het is romantisch, maar zeker niet tuttig. Kies voor een hoogpolig kleed voor een extra knus gevoel. Dit is leuk voor in de zithoek of voor in de slaapkamer. Het voelt ook heerlijk zacht als je eroverheen loopt.

Vloerkleden trends 2019 – Grafische prints vloerkleden (Foto Kelsey Roenau Unsplash.com op DroomHome.nl)

3. Grafische prints
De grafische prints waren het afgelopen jaar al erg geliefd, maar ook in dit nieuwe seizoen blijf je het terugzien. Een print met strakke lijnen en geometrische vormen zorgt voor een modern uiterlijk. Hiermee kun je een klassiek interieur een vernieuwende twist geven of een minimalistische woonkamer helemaal afstylen.

Vloerkleden trends 2019 – Hoogpolig wit rond vloerkleed (Foto Hutomo Abrianto Unsplash.com op DroomHome.nl)

4. Ronde vloerkleden
Ronde vloerkleden zijn een leuk speels element voor elke woonstijl. Er zijn namelijk veel variaties in kleur en print. De populairste keuze blijft toch wel het ronde kleedje met een grafische print. Zowel met strakke lijnen als met sierlijke vormen. Deze kleden gebruik je vooral om kale plekken in het huis op te fleuren. Bijvoorbeeld een saaie open ruimte voor een kast of in een brede gang. Wil je graag zo’n rond vloerkleed in de woonkamer? Kies dan wel voor een groot formaat. Anders zal het kleed al snel verdwijnen onder de salontafel.

 Vloerkleden trends 2019 – Schapenvacht - wol vloerkleed (Foto Daniil Silantev Unsplash.com op DroomHome.nl)

5. Natuurlijke materialen
In het nieuwe jaar grijpen we terug naar de natuurlijke materialen. Dit doen we niet alleen met meubels en planten, maar ook met vloerkleden. Zo zijn er toffe kleden van geknoopt touw, van jute, sisal en zelfs van wol. Deze producten komen het beste tot zijn recht in een neutrale kleur als bruin of beige.

Vloerkleden trends 2019 – Kleden combineren - layering (Foto Brina Blum Unsplash.com op DroomHome.nl)

6. Vloerkleden combineren
Kun je niet kiezen tussen twee vloerkleden? Leg ze dan allebei op de grond! Het is een nieuwe trend om verschillende kleden met elkaar te combineren. Dit wordt ook wel layering genoemd. Zorg ervoor dat de kleuren goed bij elkaar passen en kies twee verschillende vormen en/of formaten. 

Google+