Vloerkleed Precious - duurzaam design met ingetogen luxe

Duurzaam vloerkleed Precious - Tijdloze nostalgie

Vloerkleed Precious 8115 – duurzaam tijdloos design (Foto Desso Tarkett  op DroomHome.nl)

Meer dan ooit ligt de focus op duurzaam design en zijn organische dessins en gelaagde structuren in vloeren een nieuw trendsignalement. In het eclectische interieur is de hang naar romantiek en nostalgie in opkomst. Inspiratie uit een rijk verleden zien we doorvertaald naar een hedendaagse sfeer. Een nieuwe eyecatcher op dit front is vloerkleed Precious gemaakt van 100% gerecyclede Econyl® garens die afkomstig zijn van o.a. oude visnetten uit de oceaan. Dit vloerkledenontwerp is geïnspireerd op authentieke kleuren uit de tijd van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV: van groene koperen daken van het paleis van Versailles tot modisch blauw met goud uit de luxe slaapkamer van Marie Antoinette.

Vloerkleed Precious voor de trendy moderne, luxe design en authentieke landelijke woonstijl

Het Precious vloerkleed is verkrijgbaar in twee dessins en vier kleuren met een standaardformaat van 200 x 300 cm. De vloerkleden zijn tijdloos en toe te passen in elke woonstijl dankzij de natuurlijke uitstraling. De gelaagdheid in de structuur van het kleed geeft extra comfort en tactiliteit. De subtiele glans zorgt voor een gevoel van ingetogen luxe. De Precious kleden zijn duurzaam gemaakt van gerecyclede Econyl® garens die ook nog eens bestand zijn tegen (zon)licht en ijzersterk zijn.

Bijkomend voordeel is dat dit vloerkleed minder vlek- en vuilgevoelig is en zich zeer goed laat reinigen met alle schoonmaakmiddelen.

 Vloerkleed Precious 2935 – duurzaam tijdloos design (Foto Desso Tarkett  op DroomHome.nl)

1 - Vloerkleed Precious Moments: Natuurlijk verloop

Precious Moments 2935 heeft aardse kleuren en het dessin doet denken aan ertsaders. Het ontwerp is erg verrassend door het natuurlijke verloop van donkerbruin naar mineraal grijs. Uiteraard is de Precious zeer geschikt om er meubels op te zetten omdat het vloerkleed ijzersterk is, maar je kunt het ook neerleggen in een vrijwel lege hal of doorloopruimte voor een kunstzinnig en akoestisch effect.

Vloerkleed Precious 1851 – duurzaam tijdloos design (Foto Desso Tarkett  op DroomHome.nl)

2 - Vloerkleed Precious: Ode aan de aarde

Van bovenaf lijkt het vloerkleed Precious Day een door de zon opgewarmd stuk woestijngrond met opengebarsten zand- en steenlagen die op natuurlijke wijze een prachtig grafisch patroon maken. De hoog-laag structuur voelt heerlijk comfortabel en maakt de sfeer van het interieur landelijk. De nude en perzik tinten zijn ook nog eens trendkleuren die een ‘verzachtende’ werking creëren in het decor van steen, beton en hout.

 Vloerkleed Precious Day 1702 – duurzaam tijdloos design (Foto Desso Tarkett  op DroomHome.nl)

3 - Vloerkleed Precious Day 1702

De beroemde slaapkamer van Marie Antoinette - decadenter werd het in die tijd niet – is overladen met goud en de opmerkelijke kleur blauw. Een paar eeuwen later komt deze kleurencombinatie terug in het vloerkleed Precious Day 1702 van Desso Tarkett. De vervaagde patronen doen denken aan goud in zijn natuurlijke vorm.

Tapijtstaal aanvragen

Kijk voor inspiratie eens op de website dessotarkett.nl. Hier vind je de nieuwste vloerentrends en je kunt gratis en vrijblijvend tapijtstalen aanvragen. De Precious collectie adviesverkoopprijs bedraagt € 699,95.

Vloeren brochures aanvragen

Google+