Voeg karakter toe aan je kamer met een vintage vloerkleed

Voeg karakter toe aan je kamer met een vintage vloerkleed

Vintage vloerkleed in de woonkamer (Foto: Robin van Geenen, Unsplash  op DroomHome.nl)

Met een vintage vloerkleed haal je de sfeer van vroeger terug in huis, terwijl het kleed van nieuwe materialen is en van hoogwaardige kwaliteit. Vintage vloerkleden zijn modieus en tijdloos, het geeft elke kamer een warm gevoel. Je voelt je echt welkom en wil daardoor langer blijven zitten. Een vintage vloerkleed geeft je het gevoel of het tapijt er al 20 jaar ligt, alleen is dat niet het geval.

Verschillende kleuren en afmetingen

Bij Flycarpets heb je een ruime keuze uit verschillende vintage vloerkleden die passen bij elk soort woonruimte. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen wil je een klein kleed of juist een grote het kan allemaal. Er zijn verschillende collecties beschikbaar, ga je voor een mooi patroon of een kleed met frisse kleuren? Het kan allemaal door het ruime aanbod geef je jouw kamer een personal touch en is het helemaal af en naar jouw smaak.

Waar komen vintage vloerkleden vandaan?

Vroeger werden deze kleden gemaakt uit noodzaak, de mensen moesten beschermd worden tegen de kou. Ook werden ze in de tenten veel gebruikt om de kou buiten te houden, ze werden dan op de grond of aan de zijkant opgehangen. Pas later toen er meer geld te besteden was begonnen verschillende bevolkingsgroepen met het versieren. Dit gebeurde door muurschilderingen en door wand en vloerkleden.

Tegenwoordig worden wandkleden bijna niet meer gebruikt, heel soms kom je het nog wel is tegen, maar bijna altijd ligt het op de grond. We vinden de kleden mooi en is comfortabel aan je voeten wanneer het wat kouder wordt. Vloerkleden hebben ook een akoestische werking, door kleden te gebruiken in je woning dempt dit het geluid waardoor je minder echo of galm ervaart in je huis.

Hoe dikker het vloerkleed hoe meer geluid het kan absorberen en dus minder galm in je ruimte.

Een vintage vloerkleed is uniek

Een vintage vloerkleed is alles behalve saai, je kan sommige ontwerpen niet mooi vinden, maar saai zijn ze nooit. De vintage vloerkleden van Flycarpets bestaan uit verschillende patronen en/of kleuren. Hierdoor straalt het echt warmte en sfeer uit, het zorgt ervoor dat je graag in die kamer bent. Het straalt niet alleen warmte en sfeer uit, het brengt ook een stukje rust met zich mee. Alleen om deze reden al zou je zo’n kleed in je slaap, woon of studeerkamer willen hebben. Doordat de kleden verschillende patronen en/of kleuren bevatten zijn ze goed te matchen met het interieur wat je al hebt. Het voegt dus echt wat toe aan je kamer en maakt jouw woon/ slaapkamer echt uniek.

Mijn kleed is vies, wat nu?

Een vintage vloerkleed heeft niet veel onderhoud nodig. Je kan bij je wekelijkse schoonmaak de stofzuiger er even overheen halen. Zo voorkom je dat het stoffig wordt en blijft het tapijt er mooi uitzien. Mocht je een keer met je vieze schoenen over het tapijt lopen of wat laten vallen en zit er nu een hardnekkige vlek in? Geen stress, dit is zo op te lossen. Pak, een emmer met warm/ lauw water, een beetje azijn en schoonmaakmiddel. Je pakt een doek en maakt hem vochtig, het is heel belangrijk dat je dept en niet wrijft want dan maak je de vlek alleen maar groter. Dep voor een aantal minuten en dan zou de vlek moeten verdwijnen.

Google+