Waarom een PVC vloer nemen?

Waarom een PVC vloer nemen?

PVC vloeren - PVC vloer visgraat hout (Foto: Tima Miroschnichenko, Pexels  op DroomHome.nl)

PVC vloeren zijn de laatste jaren erg populair geworden. Mensen zien ze niet alleen als een alternatief voor parket, maar er zijn ook veel mensen die bewust voor PVC kiezen en niets anders willen. Waarom is een PVC vloer zo aantrekkelijk? We zetten de voordelen op een rijtje.

Het uiterlijk

Laten we meteen het meest voor de hand liggende antwoord geven op de vraag: waarom kiezen voor een PVC vloer? Het antwoord is simpelweg omdat deze vloer mooi is. Je kiest niet alleen voor het materiaal, maar vooral voor hoe het eruit ziet. Er zijn namelijk enorm veel varianten waar je uit kunt kiezen. Denk aan een PVC vloer met tegellook, of juist een PVC vloer met houtlook. Het feit dat PVC allemaal natuurlijke materialen kan nabootsen maakt het een zeer veelzijdige optie met eindeloos veel mogelijkheden.

Waterbestendig

De meeste PVC vloeren kunnen heel goed tegen water. Een ongelukje kan altijd gebeuren. Het kan zijn dat je zoon of dochter per ongeluk een glas water omstoot, of misschien is je hond tegen een vaas met bloemen aangerend. Kan gebeuren! Met een PVC vloer hoef je je geen zorgen te maken. Deze vloeren zijn heel goed bestand tegen water. Het water zal geen schade veroorzaken aan een PVC vloer, tenzij je het er voor een langere tijd op laat liggen. Ruim het dus wel even op!

Geen onderhoud

Wil je een vloer die eruitziet als een eiken parketvloer, maar zonder gedoe met onderhoud? Ook dan kun je kiezen voor een PVC vloer. Hoewel houten vloeren prachtig zijn, kiezen niet veel mensen voor een eiken parketvloer vanwege het veelvuldige onderhoud dat ze vereisen. Met PVC vloeren hoef je geen speciale behandeling met olie te doen. Deze PVC vloeren vragen weinig onderhoud; regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen (eventueel met een speciale PVC reiniger) is alles wat nodig is. Wanneer je dus geen zin hebt om zoveel onderhoud uit te voeren, dan is PVC een absolute aanrader.

Vloerverwarming

Een PVC vloer kan op vloerverwarming worden gelegd. Hoe kan dat? PVC is namelijk gemaakt van een soort kunststof dat enorm goed warmte kan geleiden. PVC vloeren zijn bijvoorbeeld niet zo heel dik en daarom het beste voor vloerverwarming. Over het algemeen is het rendement van een vloerverwarming bij een PVC vloer zo hoog dat het waarschijnlijk niet meer nodig is om een andere verwarming aan te zetten. Je hoeft dus minder te stoken, en wie wilt dat nou niet in deze dure tijden. Heb jij al een PVC vloer in huis?


De laatste PVC vloeren trends lees én bekijk je in het grote vloeren overzicht!

Google+