Waarom is een PU gietvloer zo handig?

Wat is er zo handig aan een PU gietvloer?

PU gietvloer voordelen: Lichte PU gietvloer (Foto Inside Weather, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Nou, ZO handig is een PU gietvloer! Ik ga je alles vertellen over de PU gietvloer en waarom deze vloer zo ideaal is voor thuis. Want.. hij moet niet alleen mooi zijn, maar ook bere-praktisch!

Wat is een PU gietvloer?

PU, van de PU gietvloer, staat voor de kunststof polyurethaan. Een polyurethaan gietvloer is een comfortabele naadloze vloer die ook nog eens waterdicht is.

Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en een PU gietvloer?

Je ziet de termen epoxy vloer en PU vloer regelmatig voorbijkomen, maar is nou eigenlijk het verschil en welke gietvloer kiezen? Een epoxy vloer is harder en minder elastisch dan de PU versie, waardoor je de epoxy gietvloer vaker zult terugvinden bij industrieel gebruik als in werkplaatsen en kantoren.

Waarom voor een PU gietvloer kiezen?

Ik zet de PU gietvloer voordelen graag voor je op een rijtje:

- PU gietvloer kleur kiezen
Er is keuze uit duizenden gietvloer kleuren als Sikkens-, NCS- en RAL kleuren. Naast de strakke PU gietvloer in één kleur voor een moderne design inrichting is het mogelijk om 2 kleuren te combineren als een Blend kleur. Daarmee krijgt de PU vloer een meer natuurlijke, bijvoorbeeld betonlook, uitstraling wat fantastisch past bij een industrieel en landelijk interieur.

- PU gietvloer waterdicht
Een waterdichte vloer als de PU gietvloer is niet alleen ideaal als badkamervloer, maar ook als keukenvloer. Water krijgt geen enkele kans!

- PU gietvloer schoonmaken
Doordat een gietvloer naadloos is, blijft er geen vuil achter in naden en voegen. Het is een echt hygiënisch vloer, waarmee je met een vochtige doek vlekken van o.a. natte hondenpoten makkelijk verwijderd!

- PU gietvloer vloerverwarming
Een PU gietvloer en vloerverwarming is een ‘match made in heaven’! De dunne vloer geeft de warmte van de vloerverwarming snel én gelijkmatig verdeeld door in de ruimte. Dat schilt weer energiekosten!

- PU gietvloer duurzaam
Naast een lange levensduur (zo’n 30 jaar) is een PU gietvloer duurzaam doordat het de omgevingswarmte van de woonkamer of slaapkamer in zich opneemt. Wie wil er nou geen heerlijke warme voeten in de winter en een koele vloer in de zomer?

- PU gietvloer badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer
Voor welke ruimtes in huis is de PU gietvloer perfect? Eigenlijk voor iedere ruimte!

Naast een prachtig uiterlijk voor de huiskamer is de gietvloer, als waterdichte vloer, perfect voor de badkamer en keuken. Kinderen spelen graag met water en vlekken zijn zo gemaakt. Een gietvloer in de kinderkamer is een bewuste keuze, nu die makkelijk schoon te maken is, een beetje dempt en reuze comfortabel is voor de kindervoetjes!

Google+