Waarom Jij Een Gietvloer Wil Hebben

 Waarom Jij Een Gietvloer Wil Hebben 

Vloeren Trends: Woonkeuken Gietvloer

De gietvloer lijkt het nieuwe wondermiddel voor het interieur te zijn. Er worden allerlei voordelen genoemd, zoals de strakke uitstraling, zachtheid van het materiaal en het gemakkelijke schoonhouden.

Eigenlijk kun je er gewoon niet meer omheen: de gietvloer is een vloertype dat razendsnel op weg is om standaard vloeren te verslaan. Zelfs de populaire, goedkope laminaatvloer wordt steeds vaker vervangen door een gietvloer. Maar waarom is die vloer nu écht zo populair? Kloppen al die genoemde voordelen wel? Wij leggen uit waarom jij óók een gietvloer wilt hebben! 

De voordelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft zo veel voordelen dat ze nauwelijks allemaal te benoemen zijn. Wij nemen een greep uit het aantal voorbeelden:

  • De gietvloer is van bijzonder materiaal, dat stevig aanvoelt maar wel enigszins veerkrachtig is. Ideaal met kinderen, want als ze vallen komt dat minder hard aan!
  • Stofzuigen en dweilen zijn een makkie. De vloer hoeft nooit speciaal onderhoud te krijgen: gewoon dweilen met lauwwarm water is voldoende om hem netjes schoon te maken.
  • Vuil en vlekken trekken niet in. Sommige poreuze tegels, zoals natuursteen, krijgen vlekken die niet meer weg te krijgen zijn, maar bij een gietvloer heb je dat probleem niet.
  • Een gietvloer voelt relatief warm aan in de winter (warmer dan laminaat, hout en tegels), maar is koel in de zomer. Een gietvloer kan ook altijd worden gecombineerd met vloerverwarming.
  • De gietvloer zorgt voor een strakke, moderne uitstraling zonder poespas. Op vrijwel elke ondergrond kan de vloer worden aangelegd, dus dat is lekker praktisch.

Er zijn nog veel meer handige voordelen van een gietvloer, maar ze zijn niet allemaal te benoemen. Toch zijn alleen deze voordelen al genoeg om te overwegen om zelf een gietvloer te nemen.

De gietvloer als stijlvloer

Behalve de praktische voordelen zijn er ook verscheidene esthetische voordelen aan een gietvloer. Zo is dit de ultieme vloer voor een minimalistische inrichting: geen randen, naden of andere storende elementen. Er wordt dan meestal gekozen voor een effen gekleurde gietvloer, maar er zijn ook allerlei patronen en kleurschakeringen mogelijk. Daardoor worden gietvloeren ook veel toegepast in klassieke, Scandinavische en retro inrichtingen. De vloer is zeer geschikt om de basis te leggen voor een boeiende inrichting die de aandacht trekt. Het kan een heel neutrale basis zijn (bijvoorbeeld grijs) maar je kunt middels de gietvloer ook een kleur in huis halen. Het is dus een heel veelzijdige vloer die in vrijwel elke inrichting kan worden toegepast. De gietvloer is een echte stijlvloer.

Een gietvloer is bijzonder praktisch voor gezinnen, maar ook voor vrijgezellen en ouderen. Doordat de vloer compact is en zorgt voor extra isolatie, wordt het ook gezien als een goede stap op weg naar een energieneutraal huis. Gietvloeren kunnen in elke ruimte worden gelegd, dus ook in de keuken en de badkamer. Dit zijn vrij vochtige ruimtes, maar de gietvloer is hier uitstekend tegen bestand! Vooral in de badkamer levert dat een groot voordeel op: je hebt nooit meer vieze voegen die je met de hand moet schoonschrobben. Kortom: iedereen wil wel een gietvloer!

Google+