Wat is de beste vloer voor in huis? 5 Tips

Wat is de beste vloer voor in huis? 5 Tips

Welke vloer is beste voor de woonkamer? Keramische of natuursteen tegels, laminaat, houten vloer en PU gietvloer  (Foto Element5 Digital, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Welke vloer het beste in uw huis past wordt bepaald door de gewenste woonstijl, door de eigenschappen van de verschillende vloeren en in welke ruimte de vloer terecht gaat komen. Let er op dat bij verschillende aansluitende ruimtes de vloeren niet teveel van elkaar afwijken. In appartementen zien we vaak dat één enkele vloer door het hele woning wordt gelegd. De volgende 5 vloeren tips geven een goed beeld van de mogelijkheden per ruimte in huis.

1 & 2 - Welke woonkamer vloer en keuken vloer is perfect voor mij?
In de Nederlandse woningen is tegenwoordig een woonkamer gewild die vloeiend overgaat in de keuken tot één grote ruimte waar echt in geleefd wordt. Harde vloeren als keramische en (geïmpregneerde) natuursteen tegels vangen uitstekend het drukke gezinsleven met huisdieren op. Een zachte vloer als een houten vloer geeft gelijk sfeer aan de leefkeuken en huiskamer. Je moet je wel oppassen met water.

Welke vloer is beste voor de woonkamer en keuken? PU gietvloer  (Foto StockSnap, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Gaat u een PU gietvloer kopen, dan heeft u een prachtige vloer die perfect tegen water kan en naadloos door het hele huis gelegd kan worden. Een PU gietvloer voelt van nature zacht en warm aan en er kan geen vuil achterblijven in naden en voegen. Daarnaast is de gietvloer ook geluiddempend. Handig als je vrienden hebt uitgenodigd voor een avondje ‘vinyl draaien’. De PU gietvloer is in honderden kleuren verkrijgbaar. Dus er is altijd een tint die past bij uw industriële woonstijl, landelijke inrichting, klassieke of moderne interieur.

Welke vloer is beste voor de badkamer? Tegels, PVC vloer en PU gietvloer  (Foto chastity cortijo, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

3 - Welke badkamer vloer is geschikt?
De natste ruimte van de woning moet het echte wellness gevoel uitstralen. Vloertegels met natuursteen look geven de badkamer een hamman touch. Daarnaast zijn er pvc vloeren met een niet gladde bovenlaag die perfect in de badkamer gelegd kunnen worden. Een PU gietvloer wordt naadloos aangebracht waardoor water geen kans maakt. Alle drie de vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming.

Welke vloer is beste voor de slaapkamer en kinderkamer? Laminaat, PVC vloer, vinyl vloer en PU gietvloer  (Foto Allen Taylor, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

4 & 5 - Welke slaapkamer vloer en kinderkamer vloer is comfortabel?
De slaapkamer is de meest rustige ruimte in huis waar alle gezinsleden vele uren tukkend in doorbrengen. De kamer moet geborgen en comfortabel aanvoelen. Uit bed stappen op tapijt is super wakker worden. Gezellig en romantisch is een hout-look laminaat en natuurlijk de echte houten vloer, die duurder is in aanschaf. De slaapkamer voor kinderen wordt overdag gebruikt om heerlijk te spelen met de nodige rotzooi en vlekken als gevolg. Voor de kinderkamer is laminaat een optie, maar als de kids veel met water knoeien is een pvc vloer, vinyl vloer of gietvloer een idee. In combinatie met vloerverwarming is het aangenaam voor de voetjes op de vloer. 

Google+