Waskamer Inrichten: 4 Praktische Tips

Waskamer Inrichten: 4 Praktische Tips

Waskamer inrichten tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Heb je de mogelijkheid om een aparte ruimte in te richten als waskamer? Ideaal! Het maakt namelijk niet uit hoe groot, of klein de ruimte is. Zolang je wasmachine past, is alles mogelijk. Met deze praktische tips kun je jouw waskamer gemakkelijk en functioneel inrichten.

1. Plaats je witgoed
De eerste stap is natuurlijk het plaatsen van je witgoed. Heb je een wasmachine en een droger? Kijk dan of je de mogelijkheid hebt om ze op elkaar te plaatsen. Overweeg eventueel de plaatsing van een extra plank om wat ruimte tussen beide witgoed apparaten te bewaren. Zo weet je zeker dat alle warmte gemakkelijk weg kan. Heb je te weinig ruimte? Ga dan eens op zoek naar een was-en droogcombinatie. Niet alleen bespaart dit veel ruimte, het is ook nog eens een stuk gemakkelijker. Op websites van aanbieders als Budgetplan.nl kun je deze combinaties vaak voor een scherpe prijs vinden.

2. Zorg voor goede ventilatie
Een goede ventilatie is natuurlijk van groot belang. Niet alleen loop je kans op het vrijkomen van vocht, ook de warmte die het witgoed loslaat moet de ruimte kunnen verlaten. Ook is het verstandig om de kans op verspreiding van schadelijke stoffen zo klein mogelijk te houden. Heb je geen goede ventilatie in de ruimte? Het maken van een ventilatie gat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Ga dan op zoek naar een goede radiator of andere handige oplossingen.

3. Opbergruimte
Creëer zoveel mogelijk opbergruimte. Dit kun je natuurlijk doen in de vorm van kasten en planken, maar er liggen ook tal van creatieve opbergmogelijkheden binnen handbereik. Zo kun je opbergmanden bijvoorbeeld op de vloer plaatsen, maar ook aan de muren bevestigen. Zo houd je voldoende beweegruimte over op de vloeren, en heb je toch alle benodigde items bij de hand. Vul deze opbergruimten met alles wat je nodig zou kunnen hebben in je waskamer. Van wasmiddel tot wasknijpers.

4. Droogrek
Heb je geen droger en wil je toch je kleren gemakkelijk kunnen drogen? Ga dan op zoek naar een droogrek dat je gemakkelijk aan deuren en balkons kunt bevestigen. In het geval van een grote wasruimte kun je dit rek gewoon aan de binnenkant van de deur hangen. Heb je een kleinere ruimte? Draai het rek dan naar de buitenkant. Op deze manier heeft de kleding voldoende frisse lucht om te drogen en luchten. Bij lekker weer hang je die schone was natuurlijk gewoon buiten.

Google+