Wat zijn de design & woontrends 2023?

Design & interieur trends 2023 - Graham & Brown

Design & interieurtrend 2023 van Graham & Brown: Why on Earth – Graham & Brown Coppice Forrest behang & vouwgordijnen (Foto Graham & Brown  op DroomHome.nl)

Graham & Brown, de Britse behang- en verfspecialist presenteert 4 design en interieurtrends 2023. De 4 woontrends 2023 hebben als hoofdthema:
  • Why on Earth, een beweging gericht op de natuurlijke omgeving
  • Euphoria, de surrealistische en psychedelische metaverse
  • Breathing Space, een natuurlijke en holistische reis naar wellness
  • Absolutely Flawsome, een viering van onze imperfecties en alles wat uniek is.

Woontrend 2023 Why on Earth

De Why on Earth interieurtrend gaat in op de strijd die onze planeet momenteel voert en weerspiegelt de noodzaak haar te helpen genezen.

Alle soorten op aarde zijn verweven met de natuur, waarbij elk organisme een rol speelt in de dagelijkse ontwikkeling van ons milieu. Deze interieurtrend benadrukt onze noodzaak om voor onze eindige hulpbronnen te zorgen en de natuur in staat te stellen terug te nemen wat zij heeft verloren en daarmee zichzelf te genezen. Als een Co2-neutraal bedrijf is Graham & Brown zich bewust van de impact en probeert men de schade die wordt aangericht te beperken. Men neemt verantwoordelijkheid voor de materialen die ze gebruiken en bij de productie van o.a. behang kiezen ze bewust voor de duurzame weg. Zij proberen dit te benadrukken met materialen en texturen die geïnspireerd zijn door de natuur.

Design & interieurtrend 2023 van Graham & Brown: Euphoria – Graham & Brown Entwine Charcoal en Oh Crums behang & verf (Foto Graham & Brown  op DroomHome.nl)

Woontrend 2023 Euphoria

Euphoria is een zeer persoonlijke ontsnapping naar de metaverse. Deze interieurtrend is een verkenning van het surrealistische en psychedelische werk, een vergrootglas in de toekomst en het tijdperk van technologie.

Woontrend Euphoria is een multi-zintuiglijk escapisme, een gevoel van plezier of angst met gelijke intensiteitsniveaus. We worden ons hyperbewust van de omgeving om ons heen en de gedurfde en stimulerende factoren die deel uitmaken van ons dagelijks leven. Het toegenomen gebruik van gelegaliseerde natuurlijke en chemische psychedelica heeft ons aangemoedigd om dieper in de metaverse te kijken en na te denken. Dit is de volgende evolutie van sociale connectie, de opvolger van het mobiele internet en de toekomst van onze bevolking.

 Design & interieurtrend 2023 van Graham & Brown: Breathing Space – Graham & Brown Tesronto Day behang & verf (Foto Graham & Brown  op DroomHome.nl)

Woontrend 2023 Breathing Space

De Breathing Space interieur trend is een natuurlijke en holistische reis in wellness, gericht op zelfzorg en zorgen voor elkaar.

Dit is een veel voorkomende 2023 interieurtrend, aangezien we ons in moeilijke tijden zullen bevinden en het belangrijk is om rekening te houden met onze geestelijke gezondheid en de mentaliteit van de mensen om ons heen. Deze trend is zacht en gevoelig, met uitnodigende, onopvallende kleuren en afgeronde ontwerpen. Een focus op openheid en eerlijkheid.

Design & interieurtrend 2023 van Graham & Brown: Abolutely Flawsome – Graham & Brown Florenzia Dusk behang, gordijn en bedlinnen (Foto Graham & Brown  op DroomHome.nl)

Woontrend 2023 Absolutely Flawsome

De Absolutely Flawsome interieur trend is ontstaan uit het omarmen van de verschillen en imperfecties in alles en iedereen en het vieren van de unieke kwaliteiten die dit met zich meebrengt.

Het is een smeltkroes van multiculturele verwijzingen, het is allesomvattend en viert het opkomen voor waar je in gelooft en wordt daardoor erg persoonlijk.

In ontwerptermen zal dit tot uiting komen in upcycling en handgemaakte interieurs. De schoonheid zien in items die weggegooid zouden worden en ze weer laten stralen, waardoor een op maat gemaakt en bijzonder object ontstaat. De ongelijksoortige wirwar van materialen die deze trend kan creëren leidt tot een mooie rijke paletmix. We zien meer roodbruine en kruidige terracotta tinten vermengd met dennen- en bosgroen.

Meer Graham & Brown trends, behang & verf inspiratie - Direct prachtig behang & verf bestellen!

Google+