Bloemen Trends: Tien Variaties met Chrysant

Tien Variaties met Chrysant

Bloemen Trends: Tien Variaties met Chrysant – Chrysant Bloemen Arrangementen voor de Feestdagen & Kerst – MEER Bloemen & Planten… (Foto JustChrys  op DroomHome.nl)

Met chrysanten schik je de mooiste boeketten en maak je verrassende bloemdecoraties. Ook in de wintermaanden. En met de feestdagen in aantocht doe je er natuurlijk een schepje bovenop en zet je het hele huis vol chrysanten.

Variatie
De keuze in chrysanten is zo groot dat je er eindeloos mee kunt variëren en experimenteren. Hou je van kerstrood, winterwit of van bronskleurig? Geen probleem, het kleurenpalet van chrysanten is groter dan je denkt. En laat je ook eens verleiden door de verschillende bloemvormen. De ene chrysant produceert trossen gevulde bloemen, de andere enkele bloemen die aan margrieten doen denken. De ‘spinnen’ met hun grillige vormen zorgen voor een vrolijke noot. En dan heb je nog de chrysanten in de vorm van compacte pompons die voor mooie accenten zorgen in boeketten.

Sterk
Chrysanten zijn sterk en blijven lang mooi. Daarvoor zijn maar een paar handelingen nodig. Zorg allereerst voor een schone vaas met helder water en voeg een scheutje snijbloemenvoedsel toe. Rits de onderste bladeren van de stelen zodat die straks niet in het water staan. Snij de stelen schuin af en…. schikken maar! Behalve in boeketten kun je ook de mooiste decoraties maken in steekschuim. Dankzij de stevige stelen steek je de chrysanten er soepeltjes in. Leg steekschuim vooraf wel in een bak met water, zodat het zich helemaal volzuigt. Giet op het steekschuim (als het droog aanvoelt) wel eens per week water en je kunt er zeker drie weken van genieten.

Bloemen Trends: Tien Variaties met Chrysant – Chrysant Bloemen Arrangementen voor de Feestdagen & Kerst als in Kerstster Vorm – MEER Kerststyling… (Foto JustChrys  op DroomHome.nl)

Tien Variaties

1: Kerstster
Versier een stervormig stuk steekschuim helemaal vol met enkelbloemige (wit en bronskleurig), pomponvormige (witte) en gevuldbloemige (paarse) chrysanten. Zorg er voor dat het steekschuim niet meer ziet en bestrooi met kunstsneeuw.

2: Kerstbalvaasjes
Helemaal anders, maar toch helemaal Kerst. Maak van kerstballen vaasjes. Haal de haakjes uit kerstballen, lijm ze op een kerstster en vul met water. Snij de chrysanten kort af en zet ze in de kerstbalvaasjes. Mix witte chrysanten met bijvoorbeeld paarse en rode.

3: Met Dennentakjes
Maak een boeket van roze chrysantjes (ook wel Santini’s genoemd) en dennentakken. Voeg er een lint aan toe voor een feestelijk effect.

4: Beetje Wild
Leg een dienblad vol met kerstballen. Vul met water en gebruik ze als vaas. Zet er verschillen kleuren chrysanten in en combineer met bijvoorbeeld bessentakken, wilgenkatjes of grassen voor een natuurlijke, beetje wilde uitstraling.

5: Laat Maar Drijven
Gebruik zowel groot- als kleinbloemige chrysanten in de kleuren rood en wit. Neem een platte schaal en vul met water. Snij de stelen kort onder de bloem schuin af en laat de bloemen drijven. Voeg voor een extra kerstuitstraling een paar rode kerstballen toe.

Bloemen Trends: Tien Variaties met Chrysant – Chrysant Bloemen Arrangementen voor de Feestdagen met Reageerbuisjes. (Foto JustChrys  op DroomHome.nl)

6: Fleurige Kerstbal
Neem een bol steekschuim en laat ‘m volzuigen met water. Snij de stelen van crèmekleurige chrysanten kort af en steek het schuim helemaal vol met bloemen. Leg de fleurige kerstbal in een schaal met bijvoorbeeld een zwarte kerstbal en dennenappels. Bestrooi eventueel met wat kunstsneeuw.

7: Kerstboompje
Het is wel een werkje, maar het resultaat mag er zeker zijn! Neem een kegelvormig blok steekschuim en laat het goed volzuigen met water. Snij chrysanten kort en schuin af. Steek de bloemen in het schuim net zolang totdat je het steekschuim niet meer ziet. Je kunt het beste van onder naar boven werken. Je kunt ook een mix maken van verschillende soorten chrysanten en rozen. Ben je erg handig? Maak dan een tableau op een stammetje van hout. Zorg wel voor een stevige constructie!

8: In de Hoogte
Omwikkel reageerbuisjes met groen tape, vul met water en zet er grote pluischrysanten in. Bevestig de reageerbuisjes met raffia aan het touw. Maak ook eens een combinatie van chrysanten en rozenbotteltakken.

9: Kerstkrans
Altijd een gezellig knutselwerkje (ook voor kinderen!): kerstkransen maken. Voeg dit jaar eens wat chrysanten toe en kies voor bijpassende kaarsen. Wil je een extra speels effect? Gebruik dan pomponvormige chrysanten.

10: Glamour
Zet een langwerpige schaal met steekschuim op de schoorsteenmantel en steek het helemaal vol met witte, groene, roze en paars chrysanten met verschillende bloemvormen. Combineer eventueel met  bessentakken en groen uit de tuin of van de bloemist. Pure bloemenweelde! Bron:Justchrys.com

Google+