Dit zijn de leukste sfeermakers in de zithoek

Dit zijn de leukste sfeermakers in de zithoek

Sfeermakers voor in de zithoek: Zwart jute vloerkleed met franjes (Foto Merel in Wonderland  op DroomHome.nl)

De zithoek in de woonkamer: is het ook jouw favoriete plekje in huis? Hier ben je vaak te vinden, dus de aankleding van de zithoek is zeker van belang. In deze blog geven we onze tips: dit zijn de leukste sfeermakers in de zithoek!

Een vloerkleed

We beginnen op de vloer in de zithoek: een mooi vloerkleed mag hier niet ontbreken. Heerlijk warm en comfortabel aan de voeten! Maar dat niet alleen: een vloerkleed brengt een heleboel sfeer in de woonkamer. Zeker als je een duidelijke stijl kiest. We zijn helemaal fan van een oosterse sfeer in huis, waar je voor gaat met de oosterse vloerkleden en tapijten van Merel in Wonderland. Daar raak je niet op uitgekeken!

Deze vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Onze favoriet? Een jute vloerkleed in oosterse stijl. Stijlvol en tijdloos! En dat niet alleen, zo’n kleed staat ook hartstikke stoer. Jute is stevig en gaat lang met je mee: ook nog eens een verstandige keuze dus. 

Kussens op de bank

Wat ons betreft kun je er niet genoeg van hebben in huis: kussens op de bank. Mixen en matchen mag: maak er een gezellige boel van. Zeker als je bank een basic kleur als grijs heeft, kun je echt uitpakken. Zo wordt je interieur een feestje!

Op zoek naar ware eyecatchers? Dat zijn de kelim kussens bij Merel in Wonderland: die trekken meteen de aandacht. De kelim print is uniek en kleurrijk, en daarom perfect als sierkussen. Ze zijn er zowel in de bekende vierkante maat te vinden als in een ronde vorm als armrol. En de vrolijke kussens zijn goed met elkaar te combineren!

Sfeermakers voor in de zithoek: geurkaarsen (Foto Tammy Gann, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

De kaarsjes aan

Zeker in de wintermaanden vinden we het zó gezellig in de zithoek met de kaarsjes aan. Maar eigenlijk steken we ze het liefst het hele jaar door aan. Een felle lamp hoef je dan niet aan te hebben ’s avonds, wat ook nog eens voor een heerlijk gevoel van rust zorgt. Wel zo comfortabel!

Onze tip: haal lekker veel kaarsen in huis en wissel af qua looks. Je kunt bijvoorbeeld korte kaarsen of waxinelichtjes naast langere dinerkaarsen plaatsen. Of zet kaarsen bij elkaar die verschillende kleuren hebben. Zo ga je voor een speels effect! 

Plantjes in de zithoek

We kunnen niet zonder: planten in huis. Kamerplanten zijn vandaag de dag enorm populair, en we begrijpen helemaal waarom. Ze zorgen voor levendigheid en sfeer in huis! In de woonkamer kun je ze ook op verschillende plekken kwijt. Hoe meer, hoe beter.

Zet ze bijvoorbeeld op de bijzettafel of op het tv-meubel. Houd je van een grotere plant? Dan kun je ‘m op de grond plaatsen in een mooie pot. Maar ook in de vensterbank staan plantjes beeldig. Alles is mogelijk, pak uit voor meer sfeer in huis!

Google+