Hoe kleed je je huis aan met woonaccessoires?

Hoe kleed je je huis aan met woonaccessoires?

Woonaccessoires tips – Moderne woonkamer met kussens, Kelim poefs en geblokt vloerkleed (Foto: Taryn Elliott, Pexels  op DroomHome.nl)

Soms is het gewoon leuk om je woning net even wat extra aandacht te geven en het leuk op te maken met diverse woonaccessoires. Daarom willen we je in deze blog een paar tips geven hoe jij je huis er nog leuker uit kan laten zien.

Wanddecoraties

Er is in elke woning ruimte voor wanddecoraties. Een spiegel mag bijvoorbeeld in geen huis ontbreken. Het mooie van spiegels is dat ze er in vele verschillende vormen en maten zijn. Daardoor zijn ze eigenlijk geschikt voor bijna elke kamer. Een bijkomend voordeel van een spiegel is dat het je kamer er direct groter uit laat zien. Je kan er ook voor kiezen om een klok op te hangen. Een grote wandklok kan een echte aandachtstrekker zijn, maar iets kleins en functioneels kan natuurlijk ook. Een andere optie is om een wandplank op te hangen en daar kleine decoraties op te plaatsen.

Woonaccessoires tips – Moderne woonkamer met aparte fotolijsten en takken (Foto: Rachel Claire, Pexels  op DroomHome.nl)

Verlichting

De verlichting heeft een grote impact op de sfeer in een huis. Overweeg bijvoorbeeld eens om een hanglamp te nemen om het eens helemaal anders te doen. Of bekijk eens de spotjes van by boo waarmee je de kamers in je huis een totaal ander gevoel geeft. Of ga eens helemaal out-of-the-box en overweeg een grote vloerlamp.

Woonaccessoires tips – Tafellamp Klamp BY-BOO (Foto: BY-BOO  op DroomHome.nl)

Vloerkleed

Een woonkamer is pas helemaal af als er een mooi vloerkleed in ligt. Plaats het vloerkleed deels onder je bank en plaats de overige meubelen er ook deels op. Zo krijg je heel snel het gevoel dat alles één geheel is. Daarnaast is een vloerkleed ook een uitstekende geluidsdemper en voelt het natuurlijk fijn aan je voeten.

Bloemen en planten

En elk interieur horen natuurlijk mooie bloemen en planten thuis. Er zijn veel verschillende soorten bloemen en planten waardoor er heel veel keus is. De vensterbank is een veelgebruikte plaats voor bloemen en planten, maar eigenlijk kan je ze overal plaatsen. Je kan bijvoorbeeld een paar mooie bloemen op tafel zetten of op een plankje aan de wand.

Woonaccessoires tips – Moderne woonkamer met grote planten (Foto: Furknsaglam, Pexels  op DroomHome.nl)

Jouw eigen stijl

Natuurlijk gaat het er aan het eind van de dag om wat jij persoonlijk mooi vind. Richt daarom je huis gewoon zo in zoals jij het wilt. Je kan aan de hand van de tips in deze blog wat inspiratie opdoen, maar uiteindelijk gaat het maar om één ding, en dat is wat jij wil. Laat je daarom vooral lekker gaan met het inrichten van je woning en deins nergens voor terug. 

Google+