IKEA Limited Collectie Stunsig

IKEA Limited Collectie Stunsig

Nieuwe Limited Collectie IKEA Stunsig met Mythische Dieren en Wezens – Stunsig Kussens – MEER Ikea… (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

IKEA komt naar de Dutch Design Week met een primeur. Het woonwarenhuis presenteert de STUNSIG limited collectie: het resultaat van een spannende samenwerking met zes getalenteerde designers.

Deze nieuwe limited collectie met producten vol gewaagde prints is onder meer tot stand gekomen met medewerking van het artistieke duo Pinar&Viola, bestaande uit de Turkse designer Pinar Demirdag en de Nederlandse designer Viola Renate. De STUNSIG limited collectie is van 22 tot 30 oktober te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven. Wie nu al de producten in huis wil hebben, moet nog even wachten. De limited collectie zal naar verwachting in juni 2017 wereldwijd bij IKEA verkrijgbaar zijn.

Voor de eigentijdse limited collectie zocht IKEA de samenwerking met artistieke designers als Frederique Vernillet, Malcolm Stuart, Pinar&Viola, Steven Harrington, Team Hawaii en Tilde Bay. “We merken dat mensen steeds meer behoefte hebben aan producten met unieke en opvallende prints, patronen en kleuren. We willen niet meer hetzelfde als onze buren, we willen iets anders, iets spraakmakends en moderns. Met de STUNSIG limited collectie speelt IKEA in op die behoefte. We hopen met de gewaagde en kunstzinnige prints op alledaagse producten als borden, dekbed- en kussenovertrekken, tassen en kommen mensen wereldwijd te verrassen en te inspireren”, vertelt Henrik Most, creative leader van de STUNSIG limited collectie.

Omarm het onbekende
Voor de primeur tijdens de Dutch Design Week richten Henrik Most, creative leader van de collectie, en Marcus Engman, Design Manager bij IKEA of Sweden, zich speciaal op de samenwerking met Pinar&Viola. De Nederlandse designer Viola Renate licht hun inbreng op de STUNSIG limited collectie toe: “Het thema van het design is het omarmen van het onbekende. De prints vertellen een utopisch verhaal vol mythische dieren en wezens. Het laat je fantaseren over sociale en planetaire rechtvaardigheid en opent je hart voor het onbekende. Dit komt tot uitdrukking in vier visuele werelden waarin boswezens, vriendelijke aliens, vogels en bijen paartjes, en fantasie sterrenbeelden een hoofdrol spelen.”

Nieuwe Limited Collectie IKEA Stunsig met Mythische Dieren en Wezens – Stunsig Servies Kom en Bord. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

“De prints vertellen een utopisch verhaal vol mythische dieren en wezens. Het laat je fantaseren over sociale en planetaire rechtvaardigheid en opent je hart voor het onbekende.”

Over Dutch Design Week
De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Noord-Europa. Negen dagen lang presenteren ruim 2.500 designers hun werk en concepten aan meer dan 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De Dutch Design Week 2016 vindt plaats van 22 tot en met 30 oktober op 100 locaties in Eindhoven. Alle disciplines en aspecten van design komen aan bod. De nadruk ligt op experiment, vernieuwing en cross-over. Bron: Ikea.nl

Google+