IKEA - Viktigt Limited Design Collectie

IKEA - Viktigt Limited Design Collectie

Ikea Limited Collectie Viktigt in Meubels, Servies en Lampen – MEER Ikea… (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Terug naar de essentie. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe limited designcollectie van IKEA en Ingegerd Råman, een van de meest bekende glasontwerpers en keramisten uit Zweden.

Ze is een meester in de kunst van het weglaten. De handgemaakte producten blinken daarom uit in pure eenvoud en functie. Naast glas en keramiek, verkent de collectie de mogelijkheden van natuurlijke vezels. De VIKTIGT limited collectie is vanaf mei 2016 verkrijgbaar bij IKEA.

De collectie is ontworpen door Ingegerd Råman en IKEA designers Nike Karlsson en Wiebke Braasch. De ontwerpers zaten niet alleen achter de tekentafel, maar waren ook nauw betrokken bij het productieproces in Polen en Vietnam. Alle producten zijn handgemaakt door lokale vakmensen uit deze landen.

Poëzie 
Luchtig en poëtisch, dat zijn de kwaliteiten van glas volgens Ingegerd Råman. En dat is precies de uitstraling van het servies uit de VIKTIGT limited collectie. Van prachtige karaffen tot schalen en kommen. Verkrijgbaar in doorzichtig-, zwart- en wit glas.

Ikea Limited Collectie Viktigt in Vietnam Lampen. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Van groot naar klein
De serveerschalen van aardewerk zijn verkrijgbaar in een set van verschillende maten. Samen vormen ze een beeldschoon en krachtig geheel. Verkrijgbaar in zwart en wit.

Natuurlijk
Bamboe, bananenvezels, zeegras of waterhyacint? De manden uit de VIKTIGT limited collectie zijn allemaal gemaakt van natuurlijke vezels. Met de natuurlijke materialen haal je warmte en persoonlijkheid in huis.

Vakmanschap uit Vietnam
Doet deze lamp je ergens aan denken? De vorm is geïnspireerd op een traditionele Vietnamese hoed. De lamp van bamboe is met de hand gevlochten door lokale vaklieden uit Vietnam. Deze vakmensen zijn meesters in het transformeren van natuurlijke vezels in handgeweven producten.

Ikea Limited Collectie Viktigt in Glasservies, Servies en Dienbladen. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Ga zitten
Een eettafelstoel, fauteuil, krukje en zelfs een sofa. De meubels uit de VIKTIGT limited collectie nodigen uit om te gaan zitten en zijn gemaakt van natuurlijke materialen als rotan en bamboe. Het doel van de ontwerpers was om comfortabele meubels te maken met zo min mogelijk materiaal. En dat is meer dan gelukt.

Blikvangers
De zwarte strepen op de handgeweven tapijten van zeegras weerspiegelen een ritme. Ze vormen een patroon dat je kunt matchen door meerdere tapijten te combineren. Samen met de handgemaakte plantenhangers van waterhyacint, die je kunt gebruiken voor planten, kwasten of andere spullen, zijn ze echte blikvangers in ieder interieur. 

Het verhaal van Ingegerd
Als onderdeel van de VIKTIGT limited collectie lanceert IKEA een boek over Ingegerd Råman. Neem een uniek kijkje in haar Zweedse huis en studio en ontdek haar bijzondere visie op design en creativiteit.

Aandacht voor design
IKEA blijft verrassen met vernieuwende samenwerkingen. Recent lanceerde het woonwarenhuis de GILTIG limited collectie die in samenwerking met de Londense fashiondesigner Katie Eary tot stand kwam. Voor de nieuwe IKEA ART EVENT 2016 limited collectie benaderde IKEA elf kunstfotografen wereldwijd. De elf fotografische kunstwerken liggen nu in de winkels. Vanaf juni 2016 is de fantasierijke GLÖDANDE limited collectie, waarvoor is samengewerkt met de Vlaamse modeontwerper Walter Van Beirendonck, verkrijgbaar. Met de designcollecties stelt IKEA zoveel mogelijk mensen in staat om een persoonlijk statement te maken in hun interieur. Daarin zoekt het woonwarenhuis samen met bekende interieur- en modeontwerpers de grenzen op van materiaalgebruik en productieprocessen. In het ontwerp van elk afzonderlijk product wordt aandacht besteed aan functie, vorm, duurzaamheid, kwaliteit en een lage prijs. Door al deze dimensies aandacht te geven, maakt het woonwarenhuis design voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar. Bron: Ikea.nl

Google+