Ronde spiegel in het interieur: de voordelen

Ronde spiegel in het interieur: de voordelen

Grote ronde spiegel in de woonkamer (Foto op DroomHome.nl)

In dit artikel bespreken we alle voordelen van een spiegel in het interieur. En dan hebben we het specifiek over de ronde spiegel. Deze vorm is de laatste tijd namelijk heel populair. Ben jij benieuwd welk effect het decoratiestuk heeft op je woning? Lees dan snel verder!

Spiegels hebben een ruimtelijk effect

Het grootste voordeel van een spiegel is dat het de ruimte groter laat lijken. Als je kiest voor een extra grote variant, lijkt de kamer bij binnenkomst verder door te lopen. Wil je de hoogte van een kamer benadrukken? Dan kun je ook meerdere ronde spiegels boven elkaar hangen of kiezen voor een ovale spiegel die je verticaal aan de muur bevestigt.

Het reflecteert het licht

Met een spiegel kun je een ruimte daarnaast een stuk lichter maken. Hang het tegenover een raam, zodat het licht goed kan reflecteren. Het effect wordt natuurlijk nog groter als de muren in de kamer een lichte kleur hebben.

Dome Deco Ronde spiegel set op de wand (Foto op DroomHome.nl)

Je kunt design toevoegen aan het interieur

Spiegels zijn een mooie manier om design toe te voegen aan je woning. Het is subtieler dan een groot design meubelstuk en je raakt er niet snel op uitgekeken. Ga op zoek naar een merk dat aansluit bij jouw persoonlijke stijl. De exclusieve collectie van het designmerk Dome Deco spreekt bijvoorbeeld veel mensen aan. De ontwerpen zijn modern, verfijnd en stijlvol. Eén of een set van meerdere Dome Deco spiegels geven het interieur direct een luxe touch. Je kunt de producten en bijbehorende inspiratiebeelden vinden op de website van Solfelt. Neem dan natuurlijk ook even een kijkje bij de design spiegels van andere prachtige merken.

Ronde spiegels zijn trendy en stijlvol

Met een ronde spiegel verander je een simpele ruimte ineens in een trendy kamer. Je volgt de laatste trends, maar kunt wel dicht bij je eigen interieurstijl blijven. Ronde spiegels zijn namelijk verkrijgbaar in alle kleuren, materialen en formaten. Als je een variant kiest die perfect past bij de rest van de inrichting, is het altijd een stijlvolle toevoeging.

Eichholtz salontafel, bijzettafel en spiegel op de wand (Foto op DroomHome.nl)

Perfect om een kale muur op te fleuren

Heb je nog een kale muur in huis die opgefleurd moet worden, maar ben je uitgekeken op de standaard wanddecoratie? Ook dan komt een ronde spiegel goed van pas. Een groot exemplaar met een bijzondere lijst is een geweldige blikvanger!

Spiegels zijn functioneel in iedere ruimte

Bovendien moeten we niet vergeten dat spiegels een praktische functie hebben. Je kunt ze gebruiken om je make-up te checken, je haren in model te brengen of snel je outfit te checken voor je de deur uit gaat. Het is dus decoratief en functioneel tegelijk!

Google+