Vazen Trends 2016-2017

Vazen Trends 2016-2017

Vazen Trends 2016-2017 - Bloomingville Keramieke Vazen met Glazuren (Foto Bloomingville  op DroomHome.nl)

Vazen zijn de kers op de taart, de finishing touch in ieder interieur. Omdat ze stiekem een grote invloed hebben op de uitstraling van de ruimte bespreken we hier de vazen trends van 2016 en 2017.

Ambachtelijk Keramiek
Het was al een tijdje aan het broeien op de internationale woonbeurzen, maar ambachtelijke vazen, alsof ze zo van de draaischijf komen, krijgen een prominente plaats in onze woonkamers deze herfst en winter. Stoer industrieel aardewerk vazen met prachtige glazuren vind je terug in de collectie van Sweetlivingshop met grote woonmerken als Bloomingville, PTMD, Broste Copenhagen, House Doctor en Lifestyle, .

Bruin, Groen, Blauw en Paars
De trendkleuren van dit najaar bruin, groen en blauw ga je overal in het interieur zien terugkomen.  Van behang, gordijnen, kussens tot dè woonaccessoire, de vaas. Het zijn echte kleuren uit de natuur, perfect passend bij de ambachtelijke uitstraling van de keramieke vazen. De woonmerken experimenteren als pottenbakkers met glazuren in een enkele kleur of twee kleuren die in elkaar overlopen en een ruw oppervlak met geometrische patronen. Het is stoer en strak design vanuit het vroegere Japan tot het hedendaagse Scandinavisch design.

Mixen en matchen: Groepeer een paar vazen met verschillende vormen en glazuren bij elkaar om een echt retro stilleven op een bijzettafel te creëren.

Modern Retro
Een tikkeltje retro in het interieur geeft deze winter een vrolijk speels accent in bijvoorbeeld de woonkamer. Naast de bruin, karamel en groen tinten laat de kleur oranje het jaren 70 gevoel op een moderne manier terugkomen. Naast aardewerk zie je ook hout als voet of hals van de vaas. En glazen vazen met een frosted-satijn textuur in dip en dye kleuren. Originele West-Germany vazen uit de zeventiger jaren zijn nog te vinden op de rommelmarkt. 

Op mooie vazen zonder bloemen of met een paar groene Eucalyptus bladertakken ligt het stijlaccent deze winter. Houd je inrichting up to date met enkele bijzondere woonaccessoires zonder ingrijpende veranderingen!

Google+