Woontrend 2016: Reconsider Space

Woontrend 2016: Reconsider Space

Interieur & Woontrend 2016: Reconsider Space, Strakke Grafische Vormen met Rood, Wit, Geel en Groen Kleuren. (Foto Mooiwatbloemendoen.nl  op DroomHome.nl)

Stay in the loop by remaining an outsider - Bestaande maatschappelijke structuren veranderen. De tussenlaag staat onder druk en verschuift.

Zo komen uitersten recht tegenover elkaar te staan. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van e-retail. De keten tussen producent en consument wordt korter en onze stadskernen veranderen drastisch. Er ontstaan nieuwe, vaak verrassende samenwerkingsvormen en er ontwikkelt zich een groeiende vraag naar gidsen die ons door de warboel van nieuwe winkelvormen en -mogelijkheden kunnen leiden. De turbulente, snel veranderende wereld om ons heen dringt ook onze leefomgeving binnen.

Traditionele grenzen vervagen en in de huiselijke omgeving zijn de oude functies niet meer vanzelfsprekend. De opmerkelijkste uiting hiervan is de herdefinitie tussen binnen en buiten. Tegenwoordig is dit een doorlopende ruimte met dezelfde functie. In het interieur leiden de combinaties van onorthodoxe volumes en verhoudingen tot verrassende ruimtelijke effecten. Potten en vazen zijn overtuigend deelgenoot van deze sfeer. Open constructies worden toegepast door een ruimte om de bloem of plant te scheppen.

Vormen
De vormen zijn strak en geometrisch: rechthoeken, cirkels, driehoeken of trapeziumvormen. Door open structuren ontstaan tussenruimtes in het product. Verrassende volumes en verhoudingen zijn kenmerkend.

Interieur & Woontrend 2016: Reconsider Space, Strakke Grafische Vormen in Display kastjes met Amaryllus Bloemen. (Foto Mooiwatbloemendoen.nl  op DroomHome.nl)

Materialen
De gebruikte materialen zijn glad en functioneel zoals metaal, kunststof, glad geschuurd en afgelakt hout, glad keramiek, glas, glad leer, glad katoen, beton, gietmaterialen en strakke gladde tegels van natuursteen. Om het geheel niet té strak en kil te laten overkomen, worden ze contrastrijk gecombineerd met natuurlijke materialen.

Dessins
De gebruikte dessins zijn strak en grafisch van karakter. Het kan zowel om stanspatronen als om geprinte patronen gaan. Geometrische patronen worden op textiel en behang gebruikt, soms met een haast psychedelisch karakter.

Kleuren
De kleurkaart is overzichtelijk en contrastrijk. Wit en zwart zijn de hoofdkleuren. Rust en focus binnen deze optische wirwar worden gecreëerd door primaire accentkleuren zoals geel, kobaltblauw, groen en rood. Om het geheel te verzachten en vriendelijk te houden, wordt grijs en natuurlijk bruin gebruikt, vaak in de vorm van hout.

Interieur & Woontrend 2016: Reconsider Space, Strakke Grafische Vormen in een Roomdivider met Zonnebloemen. (Foto Mooiwatbloemendoen.nl  op DroomHome.nl)

Bloemen en Planten
De bloemen hebben krachtige vormen met een duidelijke strakke uitstraling. Denk aan een Lelie, Calla, Amaryllis of Allium. Ze worden vooral in de drie primaire kleuren gebruikt en in wit. Ook de planten hebben een duidelijke, krachtige en opvallende bladvorm, zoals bij de Goudpalm, Rubberboom, Gatenplant of Rhipsalis. Meer interieurtrends.

Google+