Zes stappen voor het inrichten van je nieuwe woning

Zes stappen voor het inrichten van je nieuwe woning

Verhuizen, nieuwe woning inrichten stappenplan (Foto: Cottonbro, Pexels  op DroomHome.nl)

Je gaat verhuizen, je hebt al genoeg aan je hoofd, maar dan moet je ook nog je nieuwe woning inrichten. Om het inrichten van je nieuwe woning makkelijker te maken, hebben wij een zes stappenplan opgesteld.

Stap 1: Deel de ruimtes van jouw nieuwe woning in

Het inrichten van je nieuwe woning kan een eindeloze worsteling zijn. Begin bij het begin, dat maakt het al stukken makkelijker. Bij het indelen van jouw nieuwe woning zijn er verschillende aandachtspunten: Welke ruimte gebruik je voor wat? Moeten er ruimtes anders worden ingedeeld? Wil je een kantoor aan huis? Of wil je een speelkamer voor je kinderen. Zo zijn er genoeg zaken om over na te denken. Tijdens het inrichten is het belangrijk om rekening te houden met de lichtinval van buiten.

Stap 2: Maak een lichtplan

Een lichtplan maken ervaren veel mensen als ingewikkeld, maar waarom? Als je weet welke ruimte waarvoor dient, weet je ook wat de belangrijke punten zijn in de ruimte. Juist op die plekken zorg je voor lichtpunten, ook is het handig om op donkere plekken lichtpunten te plaatsen.

Stap 3: Schets een plattegrond van jouw nieuwe woning

Het laten maken van een dure 3D-tekening is niet nodig. Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Een handgemaakte plattegrond is net zo waardevol en nog persoonlijker ook. Het is aan te raden om de plattegrond niet van bovenaf te schetsen, maar beeld je in dat je in de ruimte staat. Hierdoor zal je uiteindelijk meer hebben aan je resultaat. Ook is het handig om de lichtpunten mee te nemen op de plattegrond! Zodat je een geheel hebt.

Stap 4: Breng de wensen van je nieuwe woning in kaart

Het bepalen van je wensen kan best moeilijk zijn. Om je wensen beter in beeld te krijgen, kun je een moodboard gebruiken. Op een moodboard plak je plaatjes uit tijdschriften, kranten of brochures. Doordat je alles verzamelt op één bord is het makkelijker om jouw wensen of stijl te herkennen. Een moodboard is dus een super handig hulpmiddel.

Stap 5: Inrichten maar!

De stap waar iedereen naar uitkijkt, het inrichten van je nieuwe woning. Tijdens het inrichten is het makkelijk om te beginnen met de basis. Met de basis bedoelen wij de muren, de vloer en de kozijnen. Verf alle muren en kozijnen wit, het straalt ruimte en rust uit. De beste optie voor de vloer is om overal hetzelfde type vloer te plaatsen. Dit scheelt veel tijd tijdens het uitzoeken van een vloer en het geeft ook een ruim gevoel.

Stap 6: Inrichting aanschaffen

Je hebt een moodboard gemaakt, deze kun je perfect gebruiken tijdens het inrichten van jouw nieuwe woning. Neem je moodboard mee naar de winkel en kijk wat past bij jouw stijl. Nu is het natuurlijk niet nodig om alleen maar nieuwe inrichting te kopen, je kunt ook bepaalde spullen uit je oude woning gebruiken. Maar hoe krijg je jouw spullen dan bij je nieuwe woning? Een verhuisbedrijf inschakelen, kan een optie zijn. Stel je wilt verhuizen binnen Rotterdam, dan weten wij de verhuizer in Rotterdam voor jou!

Over Studentverhuisservice

Een specialist in verhuizen, zo kan je studentverhuisservice wel noemen. Het begon allemaal in 2008, met een Peugeot 106 en een aanhanger. Een aantal jaar later, helpen wij 24 uur per dag mensen met verhuizen. Kortom, Studentverhuisservice kan met alles rondom verhuizen helpen. Benieuwd naar meer? Bekijk Student Verhuis Service

Google+