Zo creëer je een moderne landelijke eetkamer

Zo creëer je een moderne landelijke eetkamer

Moderne landelijke eetkamer inrichten, gaat zo perfect! (Foto eetkamer Spacejoy, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen, voor het eerst samen gaat wonen of om welke andere reden dan ook gaat verhuizen, zijn er een aantal stappen die je zult doorlopen bij het inrichten van het nieuwe huis. Denk hierbij aan het bepalen van de stijl van het huis, het verdelen van de verschillende kamers, het maken van de inrichting voor elke kamer en het aanschaffen van de meubels. Dit proces is iets wat de meeste mensen heel erg leuk vinden. Door alles aan te passen aan jouw persoonlijke smaak, kun je namelijk elk huis als thuis laten voelen.

Inspiratie opdoen

Het is handig om eerst te bepalen in welke stijl je je huis wilt inrichten. Door gebruik te maken van een kleurenschema of meubels gemaakt van hetzelfde materiaal, kun je al op een hele makkelijke manier een bepaalde sfeer creëren. Mocht je nou nog niet zo goed weten voor wat voor soort stijl je wilt gaan, kun je op het internet vele voorbeelden van inrichtingen vinden om zo inspiratie op te doen. Misschien heb je al wel een bepaald meubel op het oog zoals een eikenhouten eettafel. In dat geval kun je online op zoek gaan naar foto’s om te kijken hoe andere mensen dat meubelstuk hebben verwerkt in hun inrichting.

Het maken van een indeling

Voordat je alle meubels aanschaft, is het handig om van tevoren ook alvast een indeling van het huis te maken. Zo is het onder andere belangrijk om te bepalen welke kamer je waarvoor wilt gebruiken. Om te voorkomen dat je bij het indelen van de woning ruimte tekort komt of juist lege plekken overhoudt, is het daarnaast goed om te weten wat de afmetingen van elke kamer zijn. Hierdoor kun je bij het aanschaffen van de meubels een betere inschatting maken van de maten en hoe groot je de verschillende meubels zou willen hebben. Een ander punt om rekening mee te houden is dat een indeling naast mooi ook vooral praktisch moet zijn.

De nieuwe meubels aanschaffen

Je bent er klaar voor om de meubels ook daadwerkelijk aan te gaan schaffen. Dit kun je zowel online als in verschillende meubelwinkels doen. Het voordeel van het bezoeken van een meubelwinkel is dat je de producten gelijk in het echt kunt zien. Bij een online winkel heb je echter weer het voordeel dat het assortiment vaak een stuk groter is. Zo zijn er marmeren salontafels in verschillende kleuren terwijl deze in een winkel misschien niet allemaal aanwezig zullen zijn. Een ander voordeel van een online winkel is dat de meubels worden thuisbezorgd en je hier dus niet zelf mee hoeft te slepen.

Gebruik extra decoratie

Als je eenmaal een stijl hebt gekozen, een inrichting hebt gemaakt en de meubels hebt aangeschaft is het tijd om op zoek te gaan naar extra decoratie voor in de woning. Door het ophangen van bijvoorbeeld foto’s en posters en door het neerzetten van onder andere kaarsen, planten en beeldjes, kun je een huis nog meer eigen maken. Ook kun je gaan voor decoratie die tegelijkertijd functioneel is, zoals een mooie klok of sierkussens. Door ook de decoratie in hetzelfde thema te houden, voorkom je dat het geheel er rommelig uitziet. Wanneer je te veel decoratie neerzet, kan het echter alsnog rommelig gaan ogen. Dit is dus ook iets om op te letten.

Google+