Zo maak je indruk met een statement piece in huis

Zo maak je indruk met een statement piece in huis

Statement piece in je interieur voor sfeer in je woonruimte (Foto Selenic Moon, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Voelt je huiskamer, slaapkamer of hal nog wat leeg en onpersoonlijk? Daar kun je met één statement piece direct verandering in brengen! Dit is een groot decoratie item welke je op een rustige, lege plek plaatst. Zo pakt deze alle aandacht en brengt ontzettend veel sfeer in de gehele ruimte.

- Een grote vaas

Groen in huis is altijd een goed idee, maar je kunt ook prachtige droogbloemen of pluimen in huis zetten voor extra sfeer. Deze kun je uiteraard in een grote vaas zetten, welke je een mooi plekje toewijst in huis. Ga hiermee echt voor groot, dus niet een lullig vaasje van 30 centimeter. Denk eerder aan een vaas van minimaal een meter hoog en zet hier dus ook grootste bloemen, takken of zelfs een boompje in. Ben je nu extra experimenteel? Dan kun je deze grote vaas nog op een mooi voetstuk zetten. Zo verhoog je de eyecatcher, wat de ruimte ook groter laat lijken!

- Een groot schilderij of poster

Een huis vol lege muren kan wat leeg en saai ogen. Met een schilderij of poster kun je gemakkelijk een statement maken. Je hoeft niet perse voor een groot schilderij te gaan, maar dit kan wel in één klap je muur eruit laten springen. Een groot schilderij is vaak zwaar, zeker wanneer je deze in een grote lijst hangt. Het is dus verstandig om van tevoren de muur te checken waar je deze aan wilt hangen. Kan deze het gewicht aan? Soms is een spijkertje in de muur slaan gewoon niet goed genoeg en moet je een plug gebruiken met een grove schroef. Gebruik hiervoor de Makita accuboormachine om zeker te weten dat je veilig en snel een gat kunt boren.

- Grote spiegel

Wil je een kleine ruimte groter laten lijken of wil je meer licht in huis? Dan kun je een grote spiegel neerzetten op een plek waar hij het daglicht goed weerkaatst. Een spiegel zorgt voor een optische vergroting van de ruimte, maar door hem in het licht te zetten weerkaatst het extra zonlicht. Zo heb je overdag echt geen lampen nodig! Een grote spiegel is niet alleen handig in huis, maar kan dus ook optisch veel ruimte toevoegen. Deze kun je, vanwege het gewicht, het beste tegen de muur aanzetten. 

Met een groots detail kun je binnen een mum van tijd de sfeer in een ruimte veranderen. Boost dus je hal met een mooie vaas met takken en pluimen, hang een groots schilderij op in de slaapkamer en zet een enorme spiegel in de woonkamer tegenover de ramen. Zo heb jij in één klap elke ruimte een upgrade gegeven.

Google+