Zo Maak je je Jouw Woonkamer Klaar voor de Winter

Zo Maak je je Jouw Woonkamer Klaar voor de Winter

Woonkamer met een winter interieur inspiratie (Foto Pixabay.com, DarthZuzanka  op DroomHome.nl)

Na een geweldige zomer, maken we ons op voor een geweldig mooie winter! Alleen de gedachte al dat na een lange dag school of werken, het warme huis weer op je wacht met al z’n gezelligheid. Hoe gaan we dit jaar de woonkamer winterklaar maken met de nodige sfeer en, net zo belangrijk, comfort?

1- Wollen vloerkleed
Een vloerkleed is een belangrijke accessoire in de woonkamer die door zijn grootte de gewenste woonstijl extra benadrukt. Het wollen vloerkleed heeft, naast dat het buitengewoon decoratief is, nog meer kwaliteiten die in de winter extra goed van pas komen.

Woonkamer met een winter interieur inspiratie – Frans Molenaar vloerkleed Beach Life 16 Beige (Foto Floorpassion.nl  op DroomHome.nl)

Het is comfortabel, warmte isolerend, geluiddempend, antistatisch en water-vuil afstotend. Je moet niet vergeten dat je veel meer uren thuis doorbrengt in de herfst en winter, maar een wollen vloerkleed is uitstekend geschikt voor een druk gezinsleven overdag en rustmomentjes in de avond.

2 - Tibetaanse Sierkussens
De zomerse kussentjes kunnen van de bank af. We gaan onszelf deze wintertijd heerlijk verwennen met kussens van Tibetaanse schapenvacht. Deze bijzondere sierkussens zijn gemaakt van lange, sterk gekrulde wol en zijn werkelijk zijdezacht. Ik zag dat er ook duurzame Tibetaanse vachtjes in verschillende kleuren zijn om bijvoorbeeld in een fauteuil te leggen.

Woonkamer met een winter interieur inspiratie – Sierkussens, Tibetaanse vachtkussens, sfeerverlichting en geurkaarsen (Foto Pixabay.com, Stocksnap  op DroomHome.nl)

3 - Sfeerverlichting
In de komende donkere dagen hebben we meer behoefte aan licht en gaan er meer lampen aan. Wij Hollanders zijn (vooral in de avond) gek op warm licht. Met een draadloos verlichtingssysteem kun je de verlichting in de aanwezige lampen, makkelijk regelen met je smartphone en voor elk moment de juiste sfeer realiseren. Op plekjes in de woonkamer waar geen stopcontact is of juist buiten voor het huiskamerraam, zorgt een oplaadbare led lamp voor een mooie lichtverrassing.

4 - Winter Geurkaarsen
Bijzonder decoratief zijn winter geurkaarsen. Deze kaarsen verspreiden niet alleen een prachtig fonkelend licht, maar ook nog een heerlijke geur die fantastisch bij de wintermaanden past. Wat vind je van een ceder en sandelhout geurkaars, met een zoete houtgeur of de geurkaars appel en kaneel? Daar word je helemaal nostalgisch van!

Google+