Zo Personaliseer je Jouw Woning Zelf

Zo Personaliseer je Jouw Woning Zelf

Interieur personaliseren tips – Oude koffers als bijzettafel (Foto Pixabay.com, MikesPhotos  op DroomHome.nl)

Het maakt niet uit of je in een huurwoning of eigen huis woont en of het nu groot of klein is. Het is belangrijk dat jouw privé domein een weerspiegeling is van je persoonlijkheid en leven, tot in het kleinste detail. Hier volgen een aantal leuke en betaalbare decoratie-ideeën waarmee je gelijk aan de slag kunt!

Een gepersonaliseerd interieur vult je woonruimte met speciale herinneringen. Van woonaccessoires die je zelf bij elkaar verzameld hebt, de DIY make-over van nieuwe items tot het upcyclen van 2dehands spulletjes.

Oude koffer bijzettafel

Heb je nog oude koffers uit de familie die maar stof staan te vangen op zolder? Stapel ze op elkaar en je hebt zo een leuke authentieke bijzettafel en extra opbergruimte voor speelgoed en hobby’s. Op de vrijmarkten en in kringloopwinkels kun je nog leuke vondsten doen.

Interieur personaliseren tips – Gereedschap elektrische schroevendraaier en verfpot (Foto Pixabay.com,  dreimarkfuffzig & Openclipart-Vectors  op DroomHome.nl)

Wil je een stapje verder gaan en aan het doe-het-zelven slaan, dan is de ‘koffer bijzettafel op pootjes’ een perfecte manier om een personal touch aan je inrichting te geven. Koop 4 bijpassende meubelpoten met een metalen plaatje aan de bovenzijde voor het vastschroeven van de poten, het benodigde aantal schroeven (let op de lengte!) en een stevige (MDF) plaat voor op de bodem van de koffer. Succesvol klussen begint met goed gereedschap. Met een elektrische schroevendraaier schroef je de poten stevig vast in de koffer met bodemplaat. Ziezo, de koffer begint aan een tweede leven!

Interieur personaliseren tips – Fotocollage in oud raam, schilderijlijst of op dienblad (Foto Pixabay.com, igorovsyannykov   op DroomHome.nl)

Bijzondere fotocollage

In plaats van allemaal losse fotolijstjes die bijna niet recht en ordelijk op de muur zijn te hangen, kun je ook 1 grote fotocollage maken, maar dan in een bijzonder frame. Je zou op zoek kunnen gaan naar een oud raam, een dienblad of een verweerde spiegel in een prachtige lijst.

Interieur personaliseren tips – Zelf verven van ladekastje en nachtkastje (Foto Pixabay.com, Tuulemeelne   op DroomHome.nl)

Een verfje doet wonderen

Met verf kun je zonder veel kosten te maken de kamer een geheel eigen look geven. Kleur in huis is super hip, dus wat let je om een muur in een donkere matte kleur te verven voor een warme intieme sfeer of juist een lichte pasteltint in de woonkeuken om de levendigheid van het gezin te benadrukken. Ben je uitgekeken op dat ladekastje of nachtkastje maar kun je de opbergruimte niet missen, dan maak je van dit ingedutte kastje een eyecatcher in de kamer door het een eigentijdse kleur te geven. Het hoeft geen knalkleur te zijn. Je laat deze kleur ton sur ton terug komen in meerdere woonaccessoires als kussens, plaids en vazen of je volgt de tint van de muur. 

Google+