Intratuin Voorjaar 2017 Tuin & Woontrends

Intratuin Voorjaar 2017 Tuin & Woontrends

Intratuin Voorjaar 2017 Tuintrends en Woontrends – Landelijk in het Tuinhuis met Planten en Woonaccessoires – MEER Tuin Inspiratie… (Foto Intratuin  op DroomHome.nl)

Het nieuwe jaar is begonnen, de dagen worden langer en we krijgen weer zin om ons interieur een grondige opfrisbeurt te geven. Maar wat is 'hot & happening' in voorjaar 2017?

Ga je voor een landelijke of romantische sfeer of hou je het liever bij een stoere of strakke uitstraling? Intratuin heeft de belangrijkste trends en handige tips op een rijtje gezet. En licht een tip van de sluier op als het gaat om actuele tuinmeubeltrends voor tuin, terras en balkon.

Landelijk in het Tuinhuis
De producten die binnen de stijl 'Ín het Tuinhuis' vallen kenmerken zich door een mix tussen oud en nieuw, zelf samengesteld en met hier en daar nog wat eigen creatieve inbreng. Alles is mooi gegroepeerd en subtiel bij elkaar gezet. De vele natuurlijke materialen zoals bamboe, riet, aardewerk en canvas, passen prachtig bij elkaar en worden aangevuld met veel hangende planten en terracotta potten. De ikat dessins, tegelpatronen en natuurlijke ruiten zorgen voor een verrassende twist binnen de stijl. De verbinding tussen ons interieur en de natuur wordt steeds belangrijker. Hoe natuurlijker, hoe beter. De groente en kruiden uit je eigen tuin verwerk je in een heerlijk gerecht. Zodra de voorjaarszon doorbreekt wordt het tijd om je vrienden uit te nodigen voor een gezellige maaltijd in het tuinhuis. Tuin en interieur kleuren en materialen: zand, warmgrijs, vergrijsd zeeblauw, koraalrood, oranje, petrol, paars, zwart licht hout en zeegras.

Intratuin Voorjaar 2017 Tuintrends en Woontrends – Romantisch in de Bloementuin met Planten en Woonaccessoires. (Foto Intratuin  op DroomHome.nl)

Romantisch in de Bloementuin
In de grote diepe tuin ergens onder de bomen ligt een romantisch klein terrasje verscholen. Er staan wat rotan stoeltjes, liggen veel kussens en staan oude vaasjes en flessen met bloemen op tafel. Dit idyllische plekje wordt omgeven door een weelderige bloeiende pluktuin. het is een heerlijke licte plek en vroeg in de ochtend als de mist in de tuin hangt ziet alles er nog serener uit. Deze romantische stijl wordt gekenmerkt door weelderige boeketten, waterverf bloemenprints, licht hout, linnen en diverse pasteltinten. De vormen zijn wat strakker dan voorheen, maar de romantische prints maken het uiterst geschikte objecten voor dit sfeerbeeld. Als de vorm wat romantischer is, mag de print iets grafischer. Tuin en interieur kleuren en materialen: zachtroze, Napels geel, oud roze, pink, grijs, lavendel, koraalrood en gevlochten riet.

Intratuin Voorjaar 2017 Tuintrends en Woontrends – Stoer bij de Beachclub met Planten en Woonaccessoires. (Foto Intratuin  op DroomHome.nl)

Stoer bij de Beachclub
Een stoere basis die toch comfortabel en warm is. Dat kenmerkt zich in de trend 'Bij de Beachclub'. De stoere elementen van de zee en de wind vertalen zich in ruwe materialen als touw, leer, canvas, metaal en hout. Het is een verzamelplek voor producten met een verhaal. Hier krijgen ze weer een nieuwe bestemming, soms worden ze een beetje opgelapt, maar meestal is juist het aangetaste zo mooi dat het zo gelaten wordt. Oude tonnen dienen als plantenbakken en worden gevuld met siergrassen die mooi in de duinen passen. De dessins zijn versleten, gestreept of getekend. Grafische prints en grote letters zorgen voor een leuke eyecatcher en verwijzen naar de oude logo's op de surfboards. Tuin en interieur kleuren en materialen: betongrijs, steigerhout, licht petrol, petrol, staalgrijs, vuurrood, grijsblauw, beton en onbehandeld hout.

Intratuin Voorjaar 2017 Tuintrends en Woontrends – Strak bij de Architect met Planten, Tuinmeubelen en Woonaccessoires. (Foto Intratuin  op DroomHome.nl)

Strak bij de Architect
Elke dag als je thuis komt van je drukke werk is het een verademing om door de stille, tamelijke lege, grote ruimte te lopen. De stilte zit niet alleen in het geluid, de hele atmosfeer ademt rust uit. Rust is wat deze strakke stijl kenmerkt.het zijn de subtiele vormen, de hoogwaardige materialen en de groene planten die deze stilte en rust nog eens versterken. Een strakke belijning, over elk detail nagedacht en geen product staat verkeerd of is overbodig. De tuin ademt dezelfde sfeer uit als binnen. Binnen en buiten zijn ook echt met elkaar verbonden. De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor je en dit zie je dan ook terug in de materialen, zoals natuursteen, mamer, fineer hout en beton die aanwezig zijn. Tuin en interieur kleuren en materialen: zand, betongrijs, mokka, antraciet, lila, mintgroen, oudgroen, beton en fineerhout.

Intratuin Voorjaar 2017 Tuintrends en Woontrends – Vrolijk bij de Pool met Planten, Tuinmeubelen en Woonaccessoires. (Foto Intratuin  op DroomHome.nl)

Vrolijk bij de Pool
Binnen deze vrolijke stijl, word je omarmt door het gevoel van een heerlijke vakantie aan het zwembad. Het klimaat is aangenaam en niet te heet. De schaduw zorgt voor mooie taferelen op de gekleurde gestuukte muur. Vloerkleden buiten zorgen voor een woonkamergevoel op het terras, net zoals de tropische plant voor het buitengevoel in de woonkamer zorgt. De vrolijke kleuren zijn spannend met elkaar, maar niet te fel. Ze neigen eerder naar pastellen. De strakke vormen zijn creatief, retro en multifunctioneel. En in de dessins grafisch met natuurlijk gemixt. Door de combinatie met veel natuurlijke materialen krijgt het een nieuwe 'look and feel'. Eigenlijk had deze setting zo in Miami gepast. Zeker met al die tropische planten.  Tuin en interieur kleuren en materialen: schelpengrijs, drijfhout, zalmroze, aqua, flamingo roze, ananas geel, beton en kurk. Bron: Intratuin.nl

Google+