Narcis - Woonplant van de Maand

Narcis - Woonplant van de Maand Februari 2016

Narcis - Woonplant van de Maand Februari 2016 - Lentebloeier met Narcis Verzorgingstips - Meer Interieur & Planten... (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

In februari kunnen we de eerste lentekriebels weer welkom heten. Deze ultieme lentebloeier helpt hier een handje bij. De Narcis is een ideale bol op pot om het huis mee op te fleuren.

Uit de bollen met groene scheuten groeien gladde stengels met smalle lichtbruine knoppen, die open plooien tot prachtige, gele trompetbloemen. Niet alleen staan Narcissen altijd heel vrolijk, sommigen verspreiden eveneens een heerlijke geur, die aan het voorjaar doet denken.  

Lang Leve de Lente!
Dubbele bloemen, effen of gevlekt, grote gele trompetten, kleine trosjes witte bloemetjes: er zijn wel 88 verschillende soorten narcissen, in twaalf categorieën. Ze stammen allemaal af van de wilde narcis, die al sinds mensenheugenis op het noordelijk halfrond groeit. De soorten die we hier kennen, hebben zich voornamelijk uit Spanje en Portugal verspreid naar Noord-Europa.

Botanische Beauty
De Narcis is een sfeermaker binnen het interieur, die vrij snel tot bloei komt. Van knalgeel tot romig en hagelwit, soms gesierd met een feloranje kroontje. Het is een ideale bol op pot om het huis mee op te fleuren en het eerste voorjaarsgevoel te ervaren. Als vrij strakke woonplant – puntige bladeren, gestileerde stengels – past Narcis prachtig bij de grafische vormen en lijnen die je nu in de trendy interieurs ziet.

Deze beauty heeft haar naam de danken aan Narcissus, de ijdele jager in de Griekse mythologie. Narcissus was zo verliefd op zijn spiegelbeeld in het water dat hij er uiteindelijk in verdronk. Daarom kijken narcissen altijd een beetje naar beneden.

Narcis - Woonplant van de Maand Februari 2016 - Lentebloeier met Narcis Verzorgingstips - Bolplanten. (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Verzorging
Narcis bloeit en groeit het best met ruim voldoende vocht, dus laat de kluit niet uitdrogen. Hoe meer water ze krijgen, hoe hoger ze kunnen worden. Ze bloeien optimaal op een lichte plek en ze blijven het langst mooi in een niet al te warme omgeving. Door uitgebloeide bloemen weg te knippen, houdt de bol meer energie over voor de rest van de plant. Omdat narcissen altijd de zon zoeken, kunnen narcissen-op-pot binnen het beste af en toe een slagje worden gedraaid, zodat ze niet scheef groeien.

Ideeën
Narcissen op pot staan ook mooi in glas: spoel het kluitje af en zet het in een laagje water. Het hele proces van wortel-bol-steel-bloem is zo in laagjes te zien. Narcissen in dezelfde kleur bij elkaar zetten heeft een krachtige moderne uitstraling Door verschillende soorten te mengen, krijg je een speels effect. Dat kan versterkt worden met potten in gladde, functionele materialen, zoals metaal en kunststof, maar ook glad leer en gepolijst hout werkt. Bron: Mooiwatplantendoen.nl Meer planten & interieur tips.

Google+