Kerst Nieuws Over Kerstdecoratie, Kerstbomen, Kerstshoppen & Kerstmannen

KERST NIEUWS & KERSTVERHALEN

Het Laatste Kerst Nieuws en Kerst Verhalen & Trendy Kerst Feiten!

Kerstbomen Gouda & IJsselstein 's werelds mooiste!

Volgens de Huffington Post behoren de kerstbomen van Gouda & IJsselstein tot de 10 mooiste bomen ter wereld!

In de gerenommeerde nieuwssite wordt de prachtige kerstboom van het kerstboomfeest Gouda bij Kaarslicht in de internationale lijst voorbij gestreefd door de met lampjes voorziene zendmast bij IJsselstein.

Een enorme opsteker voor Gouda en IJsselstein, gefeliciteerd! MEER Kerstbomen...


Kerst Trends in Kerstbomen - Echte Kerstboom Prachtig Gedoreerd voor een Mooi Kerstraam - Meer Kerstbomen... (Foto 123rf.com op DroomHome.nl)Kerstboom Kopen?

De dag na de Sinterklaas, 6 December is het altijd het drukst in de verkoop van de echte kerstboom!

Volgens Intergamma, de bouwmarkten Gamma & Karwei verwachten zij 140.000 kerstbomen te gaan verkopen dit jaar. Maar de kunstkerstboom is aan een inhaalslag bezig, volgens onderzoeksbureau GFK.

De verkoop van groene kerstbomen is in 10 jaar tijd gehalveerd, van 39,1% in 2001 tot 22,8% in 2011. De Deense Nordmann-spar is populair omdat die weinig naalduitval heeft.

53% Van alle huishoudens in Nederland heeft inmiddels een kunstkerstboom, volgens het GFK.LEES MEER...


Kerstmuziek Grootste Irritatie in Kerstperiode

De website reisgraag.nl heeft gevraagd, tijdens een online onderzoek, aan 507 bezoekers: Wat irriteert jou het meest tijdens de feestdagen?
 • Kerstmuziek: Kerstkoor Zingt Traditionele Kerstliederen! - Meer Kerst ... (Foto 123rf.com op DroomHome.nl)26,2% Vaak herhaalde kerstnummers.
 • 4% vindt de Top 2000 de leukste lijst met popklassiekers op Radio 2.
 • 19,7% Van de vrouwen irriteert zich aan luidruchtige kerstmannen.
 • 15,6% Van de vrouwen irriteert zich aan het versturen van een hele reeks kerstkaarten.


Groot Kerst Onderzoek

'Kerst vier je thuis, met familie & cadeaus onder de kerstboom!' blijkt uit een online onderzoek van De Bijenkorf onder 5.000 klanten. Hoe viert U kerst dit jaar?
 • Kerst blijft populair: 89% viert kerst.
 • 50% besteed wat minder aan kerstcadeau's. Niet bezuinigen op de kerstboom of kerstdiner.
 • 42% van de kerstcadeau zijn voor kinderen, 19% familie cadeau's & 16% voor de partner.
 • Favoriete kerstcadeau voor mannen is een horloge & vrouwen cosmetica en boeken.
 • 84% eet op eerste kerstdag een kerstdiner. 82% eet het diner thuis of bij familie. 45% kookt graag zelf en 17% laat graag een chefkok het diner bereiden.

Kerst Show 'Turn On The Lights'

Op november 2014 zal de Amsterdamse burgemeester Erberhard van der Laan het 'Turn on the Lights' licht spektakel op de Dam openen.

Voor de zesde keer organiseert woonwinkel de Bijenkorf vanaf 19.00 uur het ontsteken van de grootste feestverlichting van Nederland! LEES MEER kerstverlichting...


Flow Kerstzegels

De PostNL kerstzegels & decemberzegels zijn ontworpen door tijdschrift Flow!

De Flow kerstzegels zijn geïnspireerd op de traditionele breipatronen die worden gebruikt op klassieke Noorse truien. In de breipatronen zijn bekende kerstonderwerpen verwerkt, zoals kerstbomen, kerstkaarsen, LEES MEER...


Top 10 Gezelligste Kerstshoppen Steden

Welke steden zijn het populairst om gezellig in te gaan kerstshoppen?

Bron: StedenTripper, 2012 Onderzoek onder 1000 Nederlandse & Vlaamse reizigers

Ikea Kerst Collectie

Ikea Kerst 2011 Collectie met Ikea kerstdecoratie, Kerstballen en Ikea Kerstverlichting LEES MEER... (Foto Ikea Christmas op DroomHome.nl)Ikea presenteert vanaf oktober 2015 haar sfeervolle Ikea kerst collectie!

Ikea kerstdecoratie is er in 3 kerst kleur thema's: zilver, goud en rood met wit.  Breng de nostalgische kerstsfeer in huis met de Ikea kerstversiering en Strala kerstverlichting voor de gezelligste kerstmis ooit! LEES MEER...   


Top 5 Kerstnummers & Kerst Hits

Christmas Station van Sky Radio is vanaf september 2014 weer in de lucht!
 • Mariah Carey All I Want For Christmas LEES MEER..
 • Band Aid Do They Know It’s Christmas Time
 • WHAM! Last Christmas
 • Bianca Ryan Why Couldn’t It Be Christmas
 • Chris Rea Driving Home For Christmas (Bron: Christmas Sky Radio)

Harrods Kerst Grotto

Bij het geweldige warenhuis Selfridges & Harrods in Londen begint de kerst al eind juli!

Warenhuis & woonwinkel Harrods in Londen is er vroeg bij met de kerst en opent haar kerstafdeling 158 dagen voor kerstmis op half juli. Kerstshoppen in Londen. LEES MEER...

Kerstdiner & Kerst Eten Favorieten

 • Wild Vlees & Gevogelte
 • Banket, Kerstbrood & Oliebollen en Appelflappen
 • Schelp & Schaaldieren

De supermarkten verwachten een kerstpiek in de feestdagen omzet. Door de naweeen van de recessie gaan de mensen meer thuis van het kerstdiner genieten dan in een restaurant. Volgens marktonderzoeksbureau GFK zal de supermarkt omzet tussen Kerst en Oud & Nieuw stijgen met 18 miljoen euro tot 726 miljoen euro.

Marlies Dekkers Bijenkorf Kerst

Ook voor de kerstcollectie laat warenhuis de Bijenkorf dit jaar zijn kerstetalages, kerst artikelen en kerst cadeau's ontwerpen door:

Marlies Dekkers!

Na 2 jaren van moderne sprookjes van Viktor & Rolf en de 3 koninginnen van Marcel Wanders gaat de ontwerper van de Bijenkorf kerst collectie terug naar de traditionele kerstdecoratie en kerst versiering voor sfeervolle feestdagen. LEES MEER... 

Top 5 Kerst: Marktplaats Pagina’s

1. Kerst - 2. Kerstballen - 3. Kerstbomen - 4. Kerststal - 5. Kerstverlichting 

Efteling Kerst in Intratuin

De Efteling presenteert in tuincentrum Intratuin haar sprookjesachtige Efteling kerstcollectie uitgevoerd in Anton Pieck stijl!

In de Intratuin staat een compleet Efteling kerstdorp ook wel kabouterdorp met verlichte huisjes van Roodkapje, Doornroosje en kabouters. Kerstdecoratie voor in de kerstboom met Efteling kerstornamenten uit het Sprookjesbos met 'Papier Hier' mandje en een vissende kabouter. Langnek en de Dansende Waterlelie's als favoriete Efteling kerstversiering maken samen met de kerstkaarten de Efteling Kerst compleet! LEES MEER...


Kerstbomen Duurder

Door de strenge winter en het koude voorjaar zijn de kerstbomen duurder!

De Hollandse groene fijnspar (Picea abies) wordt zo'n 10% (klein formaat spar) tot 30% duurder (grote fijnspar). Deze kerstbomen hebben amper kunnen groeien door de weersomstandig heden & er is weinig aanbod van de boeren. De fijnspar prijs ligt tussen de 15 en 30 euro. De meer populaire Nordmann kerstboom heeft ook een slecht oogstjaar, maar zal weinig stijgen in aanschafprijs bij de kerstbomen stand. De Nordmann is al behoorlijk aan de prijs voor de consument. De prijs voor de sjieke Nordmann kerstboom zal tussen de 40 en 60 euro liggen. (Bron: De Telegraaf) LEES MEER...

Kerstdecoratie Minder Traditioneel

De kerstversiering van dit jaar laat de traditie achter zich in de kerst kleuren fel roze, rood en blauw.

Russische tsaren, Indiase Bolllywood en Hip Hop Glitter & Glamour versieren deze kerst ons huis en de kerstboom. V&D pakt uit met de olifanten en boeddha beelden uit India en de Bijenkorf laat je genieten van de tsaren sprookjeswereld LEES MEER... (Elsevier)

Top Aankoop Favoriete Kerstversiering

  • Kerstverlichting (62%)
   Mannen: lichtslangen & led kerstverlichting, Vrouwen: traditionele kerstlampjes
  • Kaarsen (55%)      (Bron: Wugly kerstonderzoek 2009)

Dag Voor Kerst Energie Vreter

Doorgaans verbruikt Nederland de dag voor kerst de meeste stroom.

Er is extra veel stroomverbruik omdat de kerstvakantie al begonnen is voor velen en de bedrijven hebben nog een volle werkdag voor de boeg. Naast dat de kerstverlichting aangaat in vele huizen, valt ook de kortste dag rond de kerst. Het hoogste stroomverbruik vindt vaak in de maand december plaats, soms ook in januari in verband met de kou. De stroompiek in December vindt plaats rond 17.30 uur als de mensen gaan eten, de straatverlichting aangaat en veel bedrijven nog een poosje draaien. LEES MEER... (Z24)

Kerstmannen Vergadering In De Hitte

Uit de hele wereld zijn eind juli, 120 kerstmannen samengekomen in Kopenhagen.

Het was er toen zo'n 28 graden. De kerstmannen waren daar voor de jaarlijkse vergadering. (AD)

Kerst Op De Eerste Hulp

Op kerstavond en de twee kerstdagen erna is het druk op de Eerste Hulp post van het ziekenhuis.

Dezelfde wonden komen ieder jaar terug tijdens de bereiding van het kerstdiner. Jezelf branden aan de oven en snijwonden met messen tijdens het klaarmaken van speciale gerechten. Oude mensen die bijna stikken in grote stukken vlees, maar ook koken met teveel wijn op beinvloedt het reactievermogen van de mens.

Witte kerst?

Nederland heeft officieel een witte kerst als op beide kerstdagen bij het KNMI in De Bilt een gesloten sneeuwdek ligt.

Krijgen we net als in 2009 en de laatste keer daarvoor in 1981 een witte kerst deze winter?

Google+