Kerst Trend | Natuurlijk ... Folklore Feest!

Kerst Trend Folklore Feest!

Zelfmaak Kerstdecoratie met Natuurlijke materialen en Vergrijsde Kleuren

Kerst Trend: Folklore Kerst met Zelfmaak Ideeen! - Zelfmaak Kerstdecoratie met Natuurlijke materialen en Vergrijsde Kleuren - Kerstballen en Kersttafel Servies en Glazen van House Doctor! - MEER Kerst... (Foto House Doctor, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)
Optimaal genieten: daar draait kerst dit jaar om.

Genieten van je eigen creativiteit, kookkunsten en van de lieve mensen om je heen, doe je deze maand natuurlijk in een feestelijk versierd interieur. Kies de kerstsfeer die het beste bij je past om het huis extra sfeervol te maken.

Dat doen we allemaal op onze eigen manier met folkloristische kerstdecoraties en leuke zelfmaakideeën.

Kerst Folklore Feest!

Droom je van een kerst in een hutje in het bos? Geen glitter en glamour, maar dichtbij de natuur waar je geniet van een ingetogen rust? Voor liefhebbers van het buitenleven is de Folklore kersttrend een sfeervolle tegenhanger waarin zelf verzamelen en creatief zijn voorop staan.

Kerst Trend: Folklore Kerst met Zelfmaak Ideeen! - Zelfmaak Kerstdecoratie met Natuurlijke materialen en Vergrijsde Kleuren - Kerstballen en Kerstversiering van Hubsch! - MEER Kerst... (Foto Hubsch, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Geen explosie aan kleur, maar naturellen en zacht gekleurde tinten uit de natuur passen bij deze stijl. En niet alleen met de kleuren brengen we de natuur naar binnen. Maak een mooie wandeling en verzamel dennenappels en (dennen)takken voor een rustieke basis. Zet een tak in een gekleurde vaas en decoreer met kerstballen. Hang een kale tak horizontaal voor het raam of boven de eettafel om hier je mooiste kersthangers aan tentoon te stellen.

Hangers van driedimensionaal gevouwen papier hebben de juiste tactiele look en feel en zijn bovendien ontzettend hip. Het Deense House Doctor heeft naast de papieren versiering zelfs de traditionele glazen ballen een origami-effect gegeven. Ook witte kerststerren, decoraties van onbehandeld hout en zelfgemaakte versiersels van vilt mogen niet ontbreken.

Met wollen kussens en gebreide plaids is de sobere decoratie behaaglijk en fantaseren we over een idyllische kerst in de woeste natuur van Scandinavië. Zouden ze daar op deze manier kerst vieren? We geloven graag van wel; het zijn namelijk de woonmerken uit het Noorden die grossieren in deze stijl.

Kerst Trend: Folklore Kerst met Zelfmaak Ideeen! - Zelfmaak Kerstdecoratie met Natuurlijke materialen en Vergrijsde Kleuren - Kerstballen en Kerstversiering in een Alternatieve Kerstboom een Trap, van Hubsch! - MEER Kerst... (Foto Hubsch, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

EEN BOOMPJE OPZETTEN

Liever geen boom omhakken voor een gezellig huis? Er zijn genoeg alternatieven die met goede styling minstens zo knus zijn! Zet een oude houten trap tegen de muur en hang hier de kerstversiering aan.

STYLINGTIP

Doe als het Deense merk Hübsch en maak zelf een adventskalender van een oude letterbak. In elk vakje komt een kleine verrassing!

Kerst Trend: Folklore Kerst met Zelfmaak Ideeen! - Zelfmaak Kerstdecoratie met Natuurlijke materialen en Vergrijsde Kleuren - Alternatieve Kerstboom met Plakband, van Bloomingville - MEER Bloomingville... (Foto Bloomingville, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Zelfmaakkerst

Wie vindingrijk is maakt een hoop van weinig! Niks geeft zo’n voldoening als iets moois maken van zoiets waardeloos als stukken oud cadeaupapier. Doe als Bloomingville en knip stroken van papier met verschillende patronen in verschillende lengtes. Plak ze horizontaal op de muur met gekleurd tape: begin met een klein stukje bovenin en ga verder met een steeds breder stuk. Maak een ‘stam’ van tape eronder en bevestig een gevouwen kerstster aan de bovenkant en voilà: een inventieve versie van een kerstboom is verrezen!

Kerst Trend: Folklore Kerst met Zelfmaak Ideeen! - Zelfmaak Kerstdecoratie met Natuurlijke materialen en Vergrijsde Kleuren - Kerst Stijling met Groen, van The Wunderkammer - MEER Kerst Bloemen & Planten... (Foto The Wunderkammer, James Stokes, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

En verder…

In het artikel 'Kerst Stijling met Groen' geven meesterbloemisten van het collectief The Wunderkammer advies hoe je thuis een weelderige kerstsfeer creëert met planten en bloemen. Bron: Perscentrum Wonen

Google+