Trendy Kersttafel voor Sfeervol Kerstdiner

Trendy Kersttafel & Kerst Alessi

Sfeervol Feesttafel Versieren Voor Kerstdiner

In de decembermaand staat ‘de tafel’ in de spotlights. Tijdens de feestdagen speelt de symbolische tafel functie Gezellig samenkomen hierbij de hoofdrol. Voor een feestelijke decembersfeer zijn er allerlei tafelaccessories, tafellinnen, serviesgoed, kaarsen, waarmee je de tafel tot een ware eyecatcher transformeerd. Leef je uit! 
Kersttafel - Farrow & Ball Kerst Tafelloper in Beperkte Oplage - Kerst Variant op Ringwold Behang - Meer Behang... (Foto Farrow & Ball & Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Farrow & Ball Kerst Tafelloper

Bij kerst hoort natuurlijk een mooi gedekte tafel, voor de ultieme kerstsfeer.

Dit jaar brengt de verf- en behangfabrikant Farrow & Ball speciaal voor de kerstdagen een beperkte oplage tafelloper uit. Het ontwerp is een feestelijke variant op het klassieke Ringwold behang.

De kerstloper is uitgevoerd in de kleurencombinatie Plummet en Calluna en is voorzien van een sprankelend zilveren motief. De loper is 5 meter lang, er blijft dus voldoende over om cadeautjes in te pakken of om kerstdecoraties te maken!


Trendy Kersttafel Ideeen voor een Sfeervol Kerstdiner - Behang als Tafelloper voor Kerstdiner (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Kersttafel Versieren Styling Tips

Behang als loper is leuk, duurzaam, goedkoop én praktisch!

Een restje behang komt zo toch nog van pas en wordt niet weggegooid. Tot na het kerstdiner natuurlijk. Vette vlekken van het kerstdiner hoeven niet uitgewassen te worden want de ‘behangloper’ heeft zijn werk gedaan en kan hup, de prullenbak in. De loper wordt extra feestelijk door er lieve (kerst)woorden op te schrijven met een goud- of zilverkleurige stift. “Merry Christmas everyone. Enjoy your meal!”. FOTO De tafelloper gemaakt van het Marcel Wanders behang voor Graham & Brown. Meer Behang...

Budget Kersttafel Dekken Versiering

Wil je deze kerst minder uitgeven, maar toch een gezellig kerstdiner organiseren, volg dan deze kersttafel versiering tips! Met wat creativiteit kun je een sfeervol kerstdiner kersttafel maken voor een klein budget.
 • Naast de behang tafelloper, beschrijf en sjabloneer een papieren kerst tafelkleed met teksten en kerstvormen als sterren en kerstbomen als kersttafel versiering.
 • Maak een kerst tafelkleed sfeervol met uitgeknipte foto's uit huis-aan-huis blaadjes. Recycle oude kerstkaarten met gasten namen er op. Bedek met transparant folie.
 • Creeer chique kerst placemats met taartbodems voor de gedekte tafel.
 • Niet voor alle gasten hetzelfde servies voor het kerstdiner? Wissel om en om met dezelfde borden, stapel het servies van groot naar klein. 1 kleur tafelkleed en servetten.
 • Oude kersttafel decoratie bespuiten met witte kunstsneeuw, 1 kleur kerstdecoratie.
 • Ga naar buiten voor natuurlijke kerstversiering, van takken, hulst, dennenappels en bessen. Knoop met rood/wit touw aan elkaar voor een fantastisch kerststuk op tafel.

Hapjes Servies van Blomus & Maagdelijk Witte Tafellinnen 'Doris' met Tafelkleden en Servetten uit The Alfred Collection (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl

FOTO LINKS Tapas, amuses, antipasta en sushi; kleine, speciale hapjes die om speciaal servies vragen. Blomus ontwierp voor thuis een aantal strak vormgegeven producten om deze heerlijke hapjes op een mooie manier te presenteren.

FOTO RECHTS Bij een gedekte tafel hoort prachtig tafellinnen. Doris van The Alfred Collection past op elke tafel en binnen elk interieur: sterk linnen, licht transparant, wit met een fijn motief. www.thealfredcollection.be

Snel Cursus Tafel Dekken

Tafeletiquette, hoe dek je een tafel met (glas)servies en bestek? Volg deze cursus tafel dekken tips en je zit goed met de kerstdiner tafel etiquette!
 • Dek het bestek van buiten naar binnen. Aan de buitenkant ligt bij het tafel dekken de mes & vork dat bij het eerste ggerecht gebruikt wordt.
 • Vorken liggen links en messen & lepels liggen rechts van het bord. Dessert bestek ligt boven het bord.
 • Rechts diagonaal boven het bord staan de glazen. Van buiten naar binnen worden de glazen tijdens het diner gevuld.
 • Waterglas staat het meest rechts, achter de wijnglazen. Bij nieuwe wijn wordt het eerdere glas weggehaald voor een opgeruimde kersttafel.

Trendy Kerstboom & Kerstdecoratie - Folklore Kerstversiering van Vilt & Stof (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Folklore in de boom!

De folkloristische insteek, die centraal staat bij woonmodetrend Culture Collector, is deze winter alomtegenwoordig. Ook in (en om) de kerstboom!

Denk aan florale en folkloristische patronen, verschillende kleuren en veel textiel! Vilt, breisels en borduursels zien we terug in de boom en aan de schouw.

Hang gehaakte kerststerren in de boom, brei zelf een bal en maak een simpele vilten kerstslinger waar je met een paar steekjes een ster op borduurt. Bezigheidstherapie met een knusse kerstsfeer als resultaat!

Alessi Kerst & Christmas Design

Het design merk Alessi heeft voor deze kerst prachtige kerstfiguren van handbeschilderd porselein ontworpen als de Alessi Angels Band, 3 Koningen & schaapjes. Van aardewerk Alessi kerststal met kerststalfiguren met voor op de moderne kersttafel de ski Alessi cakeplaat schaal.

Alessi Kerst Figuren & Design Alessi Kerstdecoratie met Kerststal met Kerstkindje, Dieren en Herder, 3 Koningen en Engelen Band (Foto de Bijenkorf op DroomHome.nl)

Woonwinkelen voor de Feestdagen

Woonwinkels kunnen niet wachten tot de decembermaand zijn intrede doet want dan storten de stylisten zich volledig op het realiseren van een over de top feestelijke winkelstyling.

Woonwinkel Riviera Maison in Kerstsfeer (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)Natuurlijk wordt daarbij ook het assortiment op de feestdagen afgestemd, met feestelijk servies, prachtig textiel en weelderige wijnglazen. Kom in de kerstsfeer bij de Rivièra Maison Concept Store, die is omgetoverd tot een waar kerstpaleis. Naast uitbundige kerststyling heeft de winkel een aangepaste kerstcollectie, een coffee corner met wekelijks live muziek en gratis interieuradvies. Het is er ideaal kerstshoppen, vooral omdat een speciale ‘bezorgscooter’ de pakketjes thuisbrengt.

Ook Het Kabinet en Riverdale pakken uit met een speciale kerstcollectie en –styling. In Alexandrium Woonmall te Rotterdam is er een heus Kersthuis ingericht, met als thema “Sfeer is...”. Genoeg adressen dus, om inspiratie op te doen voor een sfeervol huis en feestelijke eettafel. Een gezellige kerst thuis begint buitenshuis! Met dank o.a. aan: Perscentrum Wonen, Alexandrium Woonmall (woonwinkels), Monique van der Reijden (styling & fotografie beeld 1 & 2), Dottie Angel (styling & fotografie beeld 3 & 4)

Google+