Kerstboom Kopen Tips

KERSTBOOM KOPEN TIPS

Kerst Tips: Echte Kerstboom Kopen Tips & Kunstkerstboom Optuigen - Meer Kerst... (Foto 123rf)
Decoratie van de kerstboom is een speciaal moment voor de feestdagen. Maar welke kerstboom ga je kopen? Een echte nostalgische kerstboom of een moderne kunstkerstboom? Hier volgen enkele kerstboom kopen tips!

Het begint allemaal met de gezellige zoektocht naar de mooiste kerstboom die het beste bij het gezin en huis past. Helemaal HOT deze kerst zijn de witte of zelfs zwarte kunstkerstbomen met paarse, turkoois, roze, witte of zwarte kerstdecoratie welke geweldig in de moderne strakke inrichting passen.

Kerstboom Kopen Tips - Kerstboom Optuigen met Rood & Goud Kerstversiering - Meer kerst ...(Foto Marlies Dekkers Kerstdecoratie Bijenkorf Kerstcollectie  op DroomHome.nl)Hou je van nostalgie en frisse denne geur van de traditionele kerstbomen met de feestdagen dan zijn de volgende echte kerstboom tips handig!

Echte Kerstboom Prijs

Door schaarste zijn de kerstbomen duurder en liggen de kerstboom prijzen 5 tot 10 procent hoger! Gemiddelde kerstboomprijs ligt tussen de 20-25 euro.

De Hollandse groene fijnspar (Picea abies) wordt zo'n 10% (klein formaat spar) tot 30% duurder (grote fijnspar). De fijnspar kerstboom prijs ligt tussen de 15 en 30 euro.

De prijs voor de sjieke Nordmann kerstboom zal tussen de 40 en 60 euro liggen. 

Sfeervolle Kerstboom Weetjes

Gezelligheid in huis met een mooie kerstboom, dat is wat de Nederlander wil in deze koude en onvoorspelbare tijden.

Kerstbomen Gouda & IJsselstein 's werelds mooiste!

Volgens de Huffington Post behoren de kerstbomen van Gouda & IJsselstein tot de 10 mooiste bomen ter wereld!

In de gerenommeerde nieuwssite wordt de prachtige kerstboom van het kerstboomfeest Gouda bij Kaarslicht in de internationale lijst voorbij gestreefd door de met lampjes voorziene zendmast bij IJsselstein. Een enorme opsteker voor Gouda en IJsselstein, gefeliciteerd! MEER Kerstverlichting...


Samen Kerstboom Opzetten

Zo'n 83 procent van de Nederlanders is van plan zijn kerstboom op te zetten, een stijging van 8 procent ten opzichte van het andere jaar. Ongeveer 60 procent van deze bomen in de huiskamer zijn kunstkerstbomen. De prijs van een echte boom als spar en den stijgt zo'n 5/10 procent door de grote vraag en hang naar nostalgie! 


Echte Groene Kerstboom

Kerstmis: Echte Kerstboom Kopen Tips - Meer kerst... (Foto 123rf)Laat een echte kerstboom eerst een dag in een schuur of bijkeuken acclimati seren voordat hij in de woonkamer wordt neergezet, om het temperatuur verschil op te vangen. Plaats de boom niet te dicht bij de verwarming en geef hem regelmatig water, om uitval van naalden te voorkomen.

Echte kerstbomen uit de natuur zijn milieuvriendelijker dan kunstkerstbomen! Pas als de zelfde kunstkerstboom 17 jaar of langer gebruikt wordt is deze minder schadelijk voor het milieu dan een echte kerstboom.

Een kunstkerstboom staat voor een CO2 uitstoot van 48 kilo tegenover 3 kilo CO2 uitstoot van een boom uit de natuur.

Een kerstboom met kluit die je ieder jaar weer terugplant in de tuin of bij een kerstbomenasiel brengt is pas echt groen. Alleen een kerstboom met kruis kan niet terug geplant worden. Een behoorlijk grote kerstboom heeft wortels tot een meter diep, welke bij het uitgraven grotendeels verloren gaan. Een grote kerstboom met kluit gaat het meestal niet overleven bij het terugplanten.

Bloom Kerstboomstandaard & Kerstpot voor de Kerstboom LEES MEER.. (Foto Bloom Kerstboomstandaard  op DroomHome.nl)Kleine kerstbomen met kluit hebben meer kans, als ze niet bespoten zijn met brandvertragend middel & kunstsneeuw.

Kerstboom Bloom Kerstpot

Moderne verlichte kerstboomstandaard van Bloom, de design kerstpot. Zet ook de stevig vast staande kerstboomvoet in het licht als sfeervolle kerstdecoratie. In de Bloom kerstpot kunt U de kerstboom veilig water geven en kerstboom standaard is er in wit en gezellig rood. LEES MEER

Echte Kerstboom Kopen

Meet in de huiskamer de hoogte van het plafond en de wijdte van de bruikbare ruimte op voordat je die ene geweldige boom gaat uitzoeken.

Ga voor de groene boom als een Spar of Nordmann kerstboom zonder (of met enkele) bruine naalden. Kijk naar de boomstronk of deze sterk en recht is zonder knoesten, anders past hij misschien niet in de kerstboomvoet. Een goede kerstboomverkoper zal zulke bomen niet verkopen, maar je weet maar nooit.

Test de boom door aan een tak te trekken, niet te hard maar laat de tak door je handpalm glijden en blijft dan meerendeel van de naalden zitten, heb je een sterke boom te pakken. Zit je hand vol naalden, dan op naar de volgende boom!

Groene Gedecoreerde Bijenkorf Kunstkerstboom in Paars & Goud met Marlies Dekkers Kerstdecoratie - Meer Kerst...(Foto Marlies Dekkers Kerstballen door DroomHome.nl)Kerstbomen Soorten

  • Fijnspar (Picea Abies)
  • Nordmann Spar (Abies Nordmanniana)
  • Dwergkerstboom / Witte Spar (Picea Glauca Conica)
  • Servische Spar (Picea Omorika)
  • Koreaanse Zilver Spar (Abies Koreana)
  • Spaanse Zilverspar (Abies Pinsapo)
  • Compacte Dwerg Zilverspar (Abies Lasiocarpa)

Impregneren

Impregneren van de kerstboom, kerst takken of kerstversiering voor de brandveiligheid is een goede voorzorgs maatregel. Voorkom uitdroging van de boom.

Je kunt het brandvertragende middel gemakkelijk zelf aanbrengen met een plantenspuit. Kunstkerstbomen zijn veiliger omdat deze brandvertragend en brandwerend zijn.

Google+