Knutselen Kerst & Wonen

KERST KNUTSELEN WOONDECORATIE

Met Kerst Creatief Bezig zijn en Kerst Knutselen met de Kinderen - Kerstknutselen Ideeen als Christmas Crackers Maken, Zelf Kerstdecoratie Maken met Recycle Materialen, Persoonlijke kerstsokken Maken en Natuurlijke Kerstkrans Maken en Decoreren met Groen van Buiten en Bessen (Foto Perscentrum Wonen - Creatieve Design Kerstbomen op DroomHome.nl)

Trendy kerstknutselen om jouw kerstmis een persoonlijk tintje te geven met creatieve kerst zelfmaak ideeen als Christmas Crackers maken & kerstdecoratie knutselen met kinderen, zelfgemaakte kerstsokken en een groene kerstkrans knutsel ideeen voor op de gezellige voordeur!

Zelfgemaakte Kerstsokken

Kerst Creatief Tips: haal een stukje Amerikaanse traditie in huis met kerstsokken voor het hele gezin.

Je kunt de zelfgemaakte kerstsokken laten decoreren door de kinderen in de kerstvakantie. Lekker kerst knutselen met glitter lijmstiften en kerstplaatjes!!

Trendy Kerstsokken Maken - Hippe Kerstsokken in Paars & Wit als Geweldige Kerstdecoratie in Huis - Meer Kerst ... (Foto 123rf)Zeer sfeervol en persoonlijk zijn zelfgemaakte kerstsokken voor aan de schouw of bij dat speciale kersthoekje in het huis. Kerstsokken, zoals je ze vaak in Amerika ziet, worden traditioneel gemaakt van vilt, wat zeer makkelijk te verwerken is en niet rafelt of omgezoomd moet worden. Met sterk katoen of polyester draad bereik je het beste resultaat op de naaimachine om de 2 gelijke vilten delen aan elkaar te stikken. Leuk voorbeeld kerstsok patroon. De kerstdecoratie kun je makkelijk met de hand aanbrengen met gekleurd garen.

WEETJE: De kerstsokken komen oorspronkelijk uit Nederland en zijn gebaseerd op de traditie waar kinderen al sinds de 17de eeuw hun schoentje zetten voor Sinterklaas.

Kerst Knutselen Kerst Trend: Natuurlijke Kerst Slinger Maken met Dennenappels & Stofjes - Meer Kerst ... (Foto 123rf)Maak voor elk gezinslid zijn eigen sok waar bijvoorbeeld een monogram van de beginletters van de naam op gestikt is.

Maar ook afbeeldingen van hobbies en voorwerpjes die slaan op het afgelopen jaar kunnen ter inspiratie dienen. Door de jaren heen "groeit" zo ieder zijn eigen kerstsok mee en kun je terugkijken op een geweldige traditie!

Kerstkaarten Maken

Kleine zelfgemaakte kerstsokjes met gezellige kerstman of engel decoratie hier en daar opgehangen in de kerstboom is het toppunt van nostalgie met de feestdagen. Maar je kunt ook monogram kerstsokjes maken voor op de kerstkaarten, wat de kerst wensen echt persoonlijk maakt. Zeer speciaal met baby's eerste kerst!! Kerstkaarten wensen LEES MEER

Recycle Kerstballen & Lamp Peertje

Heerlijk kerst knutselen met oude kerstballen & lampen met de kinderen aan de keukentafel in de kerstvakantie!

Oude kerstversiering, recycle kerstballen en kapotte lamp peertjes als leuke kerstknutsels laten schilderen met emaille verf en beplakken met plaatjes uit kerstkaarten, glitter-lijm, lovertjes en watjes. Leg een krantje neer voor de kerst kinderen en houd bij het verven de hals van de lamp en het topje van de kerstbal beet! Zet de naam en het jaartal op de nieuwe kerstboomversiering en creeer een nieuwe traditie. Maak met een stuk lint het kerststuk vast en hang het trots in de kerstboom!

Christmas Crackers Maken

Engelse kerst traditie en erg trendy is om op de gedekte kersttafel naast ieders bord een rijk gedecoreerde christmas cracker te leggen. Ontzettend leuk en makkelijk voor knutselen met kinderen, de workshop: Christmas Crackers Maken
 • Kerst Knutselen & Creatief: Mooie Christmas Crackers Maken Workshop - Geweldig Knutselen met Kinderen- Meer Kerst ... (Foto 123rf.com)Begin alvast met lege wc rollen te sparen of keukenrollen voor de christmas crackers.
 • Knip de keukenrollen middendoor, heerlijk knutselen met kinderen.
 • Koop een pakje knalrotjes en leeg het rotje in de lengte met de uiteindjes buiten de openingen van de rolletjes.
 • Vul de christmas cracker rolletjes met raadseltjes of kerstwensen, kleine spulletjes, snoepjes en chocolaatjes.
 • Pak/wikkel de rolletjes in als een knutsel kerst snoepje zodat de draadjes van de rotjes in de twee strikjes van de papierwikkel komen.
 • Gebruik inpakpapier,lint en kerstversiering waardoor de christmas crackers een prachtige aanvulling zijn op het kerstdiner.
 • Trek aan de uiteinden van de wikkel om met een knal de cracker te openen.

WEETJE: In 1847 produceerde banketbakkersleering Tom Smith uit Engeland  zijn eerste christmas cracker. Deze firma maakt nog steeds exclusief de christmas crackers voor de Engelse Koninklijke Familie

Sfeervolle Kerstkrans & Guirlande

 • Kerst Knutselen & Creatief: Kerstkrans & Guirlinde Maken - Meer Kerst... (Foto Kerstkrans met Marlies Dekkers Kerstornamenten door DroomHome.nl)Koop een metaal rond frame bij de bloemist met een binnen en buitenring of buig een kledinghanger dan wel lampenkap ijzer tot een dubbele cirkel.
 • Wind met groen draad veel mos om het metaal.
 • Bouw de krans op met groen door hulst, conifeer of  klimop er in te steken.
 • Voeg ter decoratie kleur toe met bessen van bijvoorbeeld de hulst, maar ook kleine pepertjes, echt fruit of kort geknipte rozen zodat ze een aantal dagen goed zonder water kunnen. Zeker buiten met een lagere temperatuur.
 • Voor bevestiging aan de deur, strik een mooi lint of buig een ijzer om de kerstkrans prachtig op zijn speciale plek te hangen.

Een kerstkrans is pas compleet met bessen. Snij de takken af voordat de vogels de bessen te pakken krijgen. Je kunt ze gemakkelijk een aantal weken in de vriezer goed houden.

Skimmia of winter jasmijn zijn prachtige bloemen voor in de kerstkrans of guirlande. Ze blijven vooral binnen niet zo lang mooi, maar als je genoeg ervan in de tuin hebt staan, kun je ze regelmatig verversen.

Google+