Kerstverlichting Kopen? De Trends van 2018

Kerstverlichting Kopen? De Trends van 2018

Kerstverlichting trends 2018 (Foto Unsplash.com, Joanna Kosinska  op DroomHome.nl) 

De kerstdagen komen inmiddels zo dichtbij, dat de tijd voor decoratie toch zeker wel aangebroken is. En zoals we allemaal weten is de kerstverlichting misschien wel het meest belangrijke onderdeel van de kerstdecoratie: het is namelijk wel de enige echte sfeermaker. Maar welke mogelijkheden zijn er nu allemaal wanneer het gaat om kerstverlichting kopen, en welke verlichting trends in 2018 kunnen hieraan gekoppeld worden? Je leest het hier!

1. Neutrale kleuren
De tijd van felle kleurtjes en knipperende patronen is voorbij: dit jaar is juist de neutrale, rustige kerstverlichting ontzettend populair. Het past bij alle interieurstijlen, en zorgt altijd voor een sfeervolle woning. De knipperende of gekleurde lichtjes zijn nu eenmaal een stuk intenser, en maken dat de kerstdecoratie vaak zo snel mogelijk weer de deur uit mag. Door juist te kiezen voor zachte kleuren en neutrale patronen zorg je ervoor dat de kerstverlichting zelfs na de kerst nog wel even zou mogen blijven hangen.

2. Verlichten buiten de boom
De verlichting hoeft dan ook allang niet meer alleen in de boom gehangen te worden. Het wordt ook steeds vaker op andere locaties in huis gehangen; zoals de slaapkamer, de aankomsthal of de keuken. Stop de verlichting in mooie glazen potten, om een mooi DIY project te creëren dat direct sfeer in de woning brengt! Je kunt de kabels met lampjes natuurlijk ook in de raamkozijnen plaatsen, of er zelfs alle hoeken van de kamer mee decoreren en verlichten.

3. Aansluiten op slimme systemen
Heb je al een slim verlichtingssysteem in huis? Zo niet, dan is dit moment om het te doen. Ook de kerstverlichting kan in veel gevallen namelijk aangesloten worden op dit slimme systeem. Alle lampen op het systeem kunnen bediend worden met een druk op de knop via app of afstandsbediening. Zo kun je de lichten aan en uit zetten, maar ook dimmen of van kleur laten veranderen om de sfeer helemaal naar eigen hand te zetten.

4. Duurzame kerstverlichting
Kies niet langer voor goedkope kerstverlichting; investeer juist in een aantal goede kabels met LED lampjes. Hiermee ben je niet alleen duurzaam bezig, maar bespaar je ook nog eens wat op de energierekening. LED verlichting verbruikt namelijk minder energie dan andere vormen van verlichting, en gaat daarna over het algemeen ook nog eens zo’n dertig jaar mee! Zo haal je eens wat meer kwaliteit in huis dan die lampjes van een tientje bij de Action. 

Google+