Dit Mag Niet Ontbreken in Jouw Droomkeuken

Dit Mag Niet Ontbreken in Jouw Droomkeuken

Dit mag niet ontbreken in je droomkeuken: kookeiland (Foto  op DroomHome.nl)

De keuken is een belangrijke plek in je woning. Het is niet alleen de ruimte waar je kookt, maar het is ook onderdeel van je interieur! Veel mensen dromen van een grote woonkeuken met een kookeiland. Ben jij je aan het oriënteren op zo’n nieuwe droomkeuken? Wij hebben een paar voordelen van een keuken met kookeiland voor je op een rijtje gezet!

Extra ruimte
Om een mooi kookeiland te plaatsen, heb je vaak wat extra ruimte nodig. Een ruime keuken straalt luxe uit en het is praktisch voor een grote gezinnen. Wellicht kun je een muur doorbreken of een stuk aanbouwen. Zo komt je droomkeuken pas echt goed tot zijn recht.

Veel opbergruimte
Bij een keuken met kookeiland is er ook meer plek voor opbergruimte. Door zo veel mogelijk spullen in kastjes en lades te stoppen, ziet de keuken er altijd clean uit. Er is genoeg plaats voor al het servies, een grote voorraad aan eten en allerlei keukengereedschap en keukenapparaten. Ook kun je de prullenbak mooi wegwerken achter een deurtje.

Dit mag niet ontbreken in je droomkeuken: groot werkblad (Foto  op DroomHome.nl)

Groot werkblad
Een eiland met groot werkblad is perfect voor mensen die graag uitgebreid koken. Je kunt makkelijker apparatuur kwijt en er is meer ruimte om eten te bereiden. Als je zelf een droomkeuken gaat ontwerpen, kun je vragen om een extra breed werkblad. Denk daarnaast ook aan de hoogte! Misschien is een wat lager of juist hoger aanrechtblad nog fijner werken.

Verbinding met hele ruimte
Een kookeiland geeft niet alleen veel sfeer aan de ruimte, maar je kunt het ook  makkelijk betrekken bij de eetkamer of woonkamer. Zo heb je altijd contact met de mensen aan de andere kant van de ruimte. Wat is er gezelliger dan samen koken, dineren en borrelen? Plaats een paar barkrukken aan het kookeiland om het werkblad om te toveren tot een eettafel. Multifunctioneel en ook nog eens heel mooi!

Dit mag niet ontbreken in je droomkeuken: dubbele kookplaat (Foto  op DroomHome.nl)

Dubbele kookplaat
Als je dan toch helemaal wilt uitpakken, ga dan ook voor een kookplaat. Iemand die regelmatig voor een grote groep mensen kookt, kan dit zeker goed gebruiken! Maak verschillende maaltijden tegelijkertijd en bespaar een hoop gedoe. Ook zijn de kookplaten bij een kookeiland vanaf meerdere kanten bereikbaar.

Een persoonlijke look
De keuken is niet af zonder een persoonlijke touch. Het kan er wel helemaal perfect uitzien, maar er moet ook in geleefd worden. Het moet voelen als jóuw droomkeuken. Zet daarom wat mooie accessoires neer of kies een uitgesproken stijl wat echt bij je past. Het eiland op de bovenstaande afbeelding heeft verschillende open vakken waar je persoonlijke spullen neer kunt zetten.

Google+