Dit Wordt ‘m: de Nieuwe Keuken! – Keuken Project (Blog 4)

Dit Wordt ‘m: de Nieuwe Keuken! – Keuken Project (Blog 4)

Nieuwe keuken project – blog 4: Onze keukencoach Jessica Renders bij I-KOOK Capelle a/d IJssel is het keukenontwerp aan het maken. (Foto door DroomHome.nl)

Zie hier keukencoach Jessica druk bezig zijn, tijdens ons tweede bezoek aan I-KOOK keukens, met het definitieve ontwerp van onze nieuwe keuken. Het is net alsof je bij iemand gezellig in de keuken op visite bent.

Jessica heeft de tijdens onze eerste bezoek uitgekozen materialen voor de deurfronten en werkblad al klaarliggen en stelt na de vraag: ‘Wil je iets drinken?’ de volgende goede vraag: ‘Vinden jullie de combinatie van materialen nog steeds mooi?’ Ja dat vinden wij! We gaan er voor, we gaan knopen doorhakken en het uiteindelijke keukenplan maken. Het wordt serieus passen en meten voor onze keukencoach om in 5,15 meter alle keukenapparatuur in 2 hoge kasten en een aantal lage kasten geplaatst te krijgen. Daarnaast gaat ze de kasten praktisch en mooi in lijn indelen.  

Nieuwe keuken project – blog 4: Definitieve keukenontwerp van keukencoach Jessica Renders, I-KOOK keukens. (Foto door DroomHome.nl)

Definitieve I-KOOK keukenontwerp

De deuren, zijwand en plint van de hoge keukenkast (2,18m) worden uitgevoerd in houtdecor Oud eiken natuur. Links komt de koel-vriescombinatie achter een hoge en lage deur. Rechts wordt de servieskast met planken, voorraadlade en korf ingedeeld. Omdat de deuren greeploos zijn komt er in het midden een keellijst. Op de foto is deze RVS, maar I-KOOK gaat zwarte lijsten leveren om het helemaal af te maken.

In de lage keukenkastrij  moet een vaatwasser, een oven, een kookplaat en een wasbak komen.  De deurfrontjes krijgen het decor Laser Soft mat zwart. Jessica komt tot de volgende volgorde: eerst de vaatwasser achter een kastdeurtje van 60cm breed, gevolgd door 1 meter brede uittrekladen waar de spoelbak in past. Daarna volgt de 60cm brede bakoven met magnetron en wederom 1 meter brede uittrekladen waarvan de inductiekookplaat een stuk van de binnenruimte inneemt.  Het laatste kastje van 60cm heeft een doorlopend uittrekfront met 2 binnenladen en een houten bestekindeling. Dit deel van de plint wordt geleverd in zwart, passend bij de Laser Soft zwarte keukenfronten.

Uitgekozen keukenapparatuur

Als je een nieuwe keuken uitzoekt is de keukenapparatuur een belangrijk onderdeel in het keukenontwerp. Niet alleen of het goed functioneert en praktisch is, maar de vormgeving o.a. van de oven en kookplaat moet helemaal passen in de gewenste stijl voor de keuken. Onze I-KOOK keukencoach stelde ons de vraag of dat we graag keukenapparatuur van 1 merk willen of dat ze voor ons een goede combinatie van apparatuur van verschillende merken mag samenstellen en voorstellen. Er is keuze uit verschillende merken. Om eenheid in de keuken te brengen, gaan we voor Siemens inbouwapparatuur met een persoonlijke favoriet de Neff inductiekookplaat met afzuiging.

De keuken komt in de woonkamer te staan. Om niet de hele avond in vaatwasser en koelkast geluiden te zitten hechten we aan weinig decibels. Daarna komen duurzaamheid en snelle wasbeurten in onze wensenlijst. Jessica liet ons geheel vrijblijvend een goede selectie zien van Siemens keukenapparatuur die aan vele wensen voldeed. Met z’n drieën hebben we de onderstaande verschillende keukenapparaten uitgezocht, want je hebt een goed advies nodig om te weten wat wel of niet gaat passen in jouw nieuwe keuken en welke functies je wel of echt niet kunt missen.

Nieuwe keuken project – blog 4: Siemens integreerbare Studioline koel-vriescombinatie KI86SSD30  (Foto Siemens  op DroomHome.nl)

Siemens integreerbare Studioline koel-vriescombinatie KI86SSD30
De koelkast moet een flinke jongen achter een keukenfront-deur zijn, met een aantal ruime diepvriesladen. Alles vers eten is een wens, maar het vriesgedeelte is toch wel een heel handige back-up voor brood en vlees. Onze keukencoach wees ons op de integreerbare Siemens Studioline koel-/vriescombinatie KI86SSD30 (178cm hoog), energielabel A++, lowFrost-technologie (heb je ook zo’n hekel aan het ontdooien van het vriesgedeelte?), een hyperFresh Plus lade waarin groente en fruit 2 maal langer vers blijven en een geluidsniveau van maar 36 dB. Bij het uitvallen van de stroom blijft deze koel-vriescombinatie extra lang koud. Dit is toch wel een ding voor ons als je bedenkt dat wij uit een gebied komen waar de elektriciteit regelmatig en voor langere tijd uitvalt.

Nieuwe keuken project – blog 4: Siemens volledig integreerbare Studioline vaatwasser SN858D05TE (Foto Siemens  op DroomHome.nl)

Siemens volledig integreerbare Studioline vaatwasser SN858D05TE
Ook voor de vaatwasser in ons nieuwe huis is het van belang dat de vaat snel en accuraat gewassen wordt en dat het aantal decibels beperkt blijft. De Siemens vaatwasser SN858D05TE (60cm) heeft met energielabel A+++ een lager verbruik, gelijkblijvende prestaties en elk programma is erg stil. Met varioSpeedPlus is de vaat in minimale tijd (verkorten tot 66% van de programma’s) perfect schoon en droog. De vaatwasser is binnenin verlicht en infoLight projecteert met een blauw licht het te doorlopen programma op de vloer. We hebben ook voor een besteklade gekozen. Iets waar we al zo lang aan gewend zijn.

Nieuwe keuken project – blog 4: Siemens varioSpeed StudioLine bakoven met magnetron en HC HM836GNB6 (Foto Siemens  op DroomHome.nl)

Siemens varioSpeed StudioLine bakoven met magnetron en HC HM836GNB6
De heerlijkste gerechten maken in de oven is helemaal geweldig, maar als het sneller kan: graag! De door de keukencoach voorgestelde varioSpeed bakoven met magnetron van Siemens (inhoud 67 L) bespaart 50% van de tijd dankzij de geïntegreerde magnetron en de snel voorverwarm-functie. De gewenste baktemperatuur wordt sneller bereikt. Heb je hem al: de Home Connect app? Je kunt de instellingen van deze oven beheren, altijd en overal met je telefoon. Ik ben benieuwd of we hier ooit gebruik van gaan maken. Naast de cookControl Plus voor de lekkerste ovengerechten, heb je gebruiksvriendelijke navigatie op het tft touchdisplay en ecoClean voor het moeiteloos schoonmaken. De oven wordt, op aanwijzing van de keukencoach, geleverd in Black Steel design, zodat het apparaat in z’n geheel niet gaat opvallen in de Laser Soft zwarte keukenkastenwand.

NEFF inductiekookplaat met recirculatie afzuiging 58TS6BN0(Foto NEFF  op DroomHome.nl)

NEFF inductiekookplaat met afzuiging 58TS6BN0
De keuken komt onder het stalen raam te staan en om het zicht door het raam niet te belemmeren met een afzuigkap, willen we graag een inductiekookplaat (gas was al afgekoppeld door de vorige bewoner) plaatsen met afzuiging. In de showroom van NEFF stond de fantastische NEFF inductiekookplaat 58TS6BN0 als showroommodel al eerder in de aanbieding. Deze kookplaat heeft tussen de twee FLEX zones, een rechthoekige opening waardoor de kooklucht gelijkmatig naar beneden wordt afgezogen. Op de afzuigopening zit een rek waar pannen even geparkeerd kunnen worden, waardoor er minder ruimte verloren gaat voor de afzuiging.

Nieuwe keuken project – blog 4: Siemens Franke onderbouw spoelbak Tectonite Sirius SID 110.50 carbon black (Foto Franke  op DroomHome.nl)

Franke onderbouw spoelbak Tectonite Sirius SID 110.50 carbon black
Zou een zwarte spoelbak ook te verkrijgen zijn? Jessica beveelt ons de prachtige carbon black Tectonite Sirius spoelbak van Franke aan voor in een 60cm keukenkast. Het is een kunststof spoelbak (52,5cm x 44cm) , die tegen een stootje kan. Omdat we hebben gekozen voor een granieten werkblad is hier alleen een onderbouwspoelbak mogelijk.

Lavanto Cucina keukenkraan 251046 (Foto Lavanto  op DroomHome.nl

Lavanto Cucina keukenkraan 251046
Deze eenhendelkeukenmengkraan (goed woord voor Scrabble) komt in de kleur Gun metal zwart en werkt dankzij de EcoStart energie zuinig. In de I-KOOK catalogus hebben we hem op een plaatje gezien en op het internet staat de Lavanto Cucina keukenkraan alleen in het RVS afgebeeld. Ik ben benieuwd hoe de kraan er in het echt uitziet.

Het werkbladgedeelte willen we graag het idee van een dressoir meegeven, welke moeiteloos opgaat in de rest van het interieur. De greeploze keukenfronten in Laser Soft met bijpassende keellijsten (komgrepen) worden zwart, het werkblad komt in Zimbabwe Polished zwart graniet, de oven met magnetron is Black Steel Design, de inductiekookplaat heeft zwart glas, carbon black is de spoelbak en de keukenmengkraan heeft als kleur Gun Metal zwart. Ik denk dat het behoorlijk goed gaat lukken!

Nieuwe keuken project – blog 4: Stalen raam met daaronder het I-KOOK leidingadvies op de muur. (Foto door DroomHome.nl)

Nieuwe keuken project – blog 4: Stalen raam met daaronder het I-KOOK leidingadvies op de muur. (Foto door DroomHome.nl)

Nieuwe keuken project – blog 4: Klaar voor de montage en plaatsen van de nieuwe keuken. (Foto door DroomHome.nl)

Werkzaamheden in het appartement
Zoals je op de foto’s ziet is er ter voorbereiding op de komst van onze nieuwe keuken al het nodige gebeurd. Het stalen raam is geplaatst. Na een test met een groot stuk karton, verliep het transport van het kozijn tussen de trappen door als een gesmeerde bliksem. Was best spannend!

Zelf doen of laten doen
I-KOOK biedt doe-het-zelvers de mogelijkheid de keuken zelf te installeren of plaatsing over te laten aan een I-KOOK monteur. Voor de klussers is het goed om te weten dat de kasten al compleet gemonteerd bezorgd worden.

Gezien het granieten werkblad, hebben we besloten om plaatsing door een professional te laten uitvoeren. Een belangrijk punt waar je weet van moet hebben is, dat de keukencoach je een leidingadvies stuurt voor voorbereidend leidingwerk, maar denk ook aan eventuele timmer- en stucwerkzaamheden die voorafgaand aan de uiteindelijke plaatsing door de I-KOOK monteur verwerkt moeten worden.

Over een paar weken is het dan zover: de nieuwe keuken wordt een feit. Ik kan niet wachten! In blog 5 beschrijven we hoe de montage is verlopen, met natuurlijk foto’s van het (bijna af) resultaat. Wordt het zo mooi als we voor ogen hebben? Lees hier onze eerdere  blog 1, blog 2 en blog 3.

In onze zoektocht naar een nieuwe en betaalbare keuken, kwam deze blog tot stand in samenwerking met I-KOOK. 

Google+