Een designkeuken realiseren? Zo doe je het!

Een designkeuken realiseren? Zo doe je het!

Designkeuken realiseren tips (Foto: Kerem KSLR, Pexels  op DroomHome.nl)

Een keuken is meer dan alleen maar een plek om te koken. Het is het centrale punt in huis waar je samenkomt om te eten, te praten en gewoonweg te genieten. En dat alles kan natuurlijk volledig in stijl! Is het altijd al jouw droom geweest om een designkeuken te hebben? Dan is dit het juiste moment. Hoogwaardige materialen in combinatie met een mooi strak afgewerkt design. En een stijlvolle gootsteen met een zwarte Grohe keukenkraan. Zie je het ook al helemaal voor je? Maar hoe ga je te werk bij het creëren van een designkeuken en waar begin je? Het enige wat je nodig hebt, is wat inspiratie, de juiste handvaten en een aantal tips. Hieronder lees je alle informatie die je nodig hebt om je design droomkeuken te realiseren!

Hoogwaardige materialen

Het gebruik van hoogwaardige materialen draagt bij aan de uitstraling van je designkeuken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor materialen als marmer, graniet en roestvrij staal. Het gebruik van deze materialen zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling, maar ook voor duurzaamheid en kwaliteit. Bovendien heeft elk materiaal zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling, waardoor er voor iedere stijl iets moois te vinden is. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen, investeer je niet alleen in een keuken, maar ook in de waarde van je huis. Een designkeuken met hoogwaardige materialen is namelijk echt een eyecatcher in huis.

De afwerking

Bijna net zo belangrijk als de materialen die je in je designkeuken gebruikt, is de afwerking. Alles moet er tot in de puntjes strak uitzien. Denk hierbij aan mooie kwalitatieve en afgewerkte kranen, greep loze deurtjes of strakke handvaten en de juiste accessoires, zoals zeepdispensers en hand- en theedoeken. Maar ook de juiste kleurencombinaties van de interieur kleuren zijn hierbij van belang. Met de juiste afwerking kun je écht het verschil maken!

Hightech apparatuur

Een designkeuken is niet alleen mooi om naar te kijken, maar biedt ook veel praktische voordelen. Zeker in combinatie met de nieuwste hightech keukenapparatuur. Denk maar aan geavanceerde stoomovens, inductie-kookplaten met geïntegreerde afzuigsystemen en slimme koelkasten met een touchscreen en handige extra functies. En het beste van alles? Deze apparaten zijn niet alleen innovatief en duurzaam, maar passen ook nog eens perfect in een strakke en moderne designkeuken.

Meubels en accessoires

Wordt jouw designkeuken een open keuken? Dan is er geen reden om de eettafel niet te betrekken bij deze algehele look. Dat geeft je keuken namelijk net iets meer body en zo lopen deze ruimtes subtiel in elkaar over. Maar kies je voor een ronde of rechthoekige tafel op deze plek? In een designkeuken past zowel een ronde, als een rechthoekige én zelfs een ovale tafel. Als het design maar strak is en het een aanvulling is op het totaal plaatje van de keuken.

Kortom, een designkeuken realiseren is makkelijker dan dat je misschien van tevoren dacht, toch? Met slechts een paar belangrijke aandachtspunten kun je binnen no-time genieten van jouw eigen design droomkeuken! Kies voor hoogwaardige materialen, hightech apparatuur, de juiste kleurencombinatie en meubels en accessoires die de keuken complimenteren. En vergeet vooral ook niet te genieten van het hele proces. Veel succes!

Google+