Een Waterkoker Kopen die Past bij je Droomkeuken: 8 Tips

Een Waterkoker Kopen die Past bij je Droomkeuken: 8 Tips

Waterkoker kopen tips – Philips waterkoker Daily Collection HD9350/90 (Foto Philips  op DroomHome.nl)

Wat is er lekkerder dan een warm kopje thee tijdens de koude winterdagen? Hiervoor kun je natuurlijk een beetje water op het fornuis zetten, maar je kunt het jezelf ook een stuk makkelijker maken met een waterkoker. Even op het knopje drukken en binnen een paar minuten is het water kokend heet. Hoewel deze apparaten vrij standaard zijn, zijn er toch nog veel verschillende opties. Wij geven 8 tips om de juiste waterkoker te kiezen.

Tip 1: Bepaal je budget
Bepaal eerst hoeveel geld je wilt uitgeven. Je kunt al een waterkoker kopen voor €20, maar ook voor €100. Het grote verschil zit in de technologie, het materiaal en het design. Heb je nog geen idee over de prijzen? Zet dan jouw wensen op een rijtje en verdiep je vervolgens online in de mogelijkheden.

Tip 2: Kies het juiste formaat
Het formaat van de waterkoker is erg belangrijk. Ga na hoe vaak je het gaat gebruiken en hoeveel water je gemiddeld nodig hebt. Een gezin heeft vaak een waterkoker nodig met een grote inhoud, terwijl één persoon vaak al genoeg heeft aan 1 liter.

Tip 3: Kies het materiaal
In een mooie droomkeuken wil je geen lelijke waterkoker. Kies daarom een materiaal wat goed aansluit bij de stijl. Er zijn varianten van glas, RVS en kunststof. De kleur is hierbij ook erg belangrijk. Ga voor eenvoudig zwart zodat het niet opvalt of kies juist een uitgesproken en gekleurd design. Er zijn ontzettend veel verschillende waterkokers te koop.

Tip 4: Ga voor draadloos
Een draadloze waterkoker is niets nieuws. Het betekent gewoon dat je de waterkoker van de voet af kunt halen. Dit is een stuk handiger dan een apparaat wat helemaal vast zit aan een snoer. Om deze reden worden waterkokers met een losse voet veel vaker verkocht.

Tip 5: Overweeg een waterkoker met temperatuurstanden
Soms is het fijn om handmatig de temperatuur in te kunnen stellen. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat groene thee bitter wordt door te heet water te gebruiken. Je kunt daarom eventueel een waterkoker kopen met verschillende temperatuurstanden.

Tip 6: Kies voor een gesloten verwarmingselement
Met een gesloten verwarmingselement heb je geen last van kalkaanslag aan de binnenkant. Het enige nadeel hiervan is dat het langer duurt voordat het water heet is.

Tip 7: Check of er een kalkfilter in zit
Ga je toch voor een variant met een open verwarmingselement? Zorg er dan voor dat er een kalkfilter op de waterkoker zit. Dit voorkomt dat de klakdeeltjes in je verse kopje thee terecht komen.

Tip 8: Bepaal of je een warmhoud functie nodig hebt
Met een warmhoud functie kun je het gekookte water voor een langere tijd op dezelfde temperatuur houden. Dit kan een handige toevoeging zijn, maar het is niet noodzakelijk.

Google+