Greeploze keukens: creëer ruimte en rust en zet de lekkerste gerechten op tafel

Greeploze keukens: creëer ruimte en rust en zet de lekkerste gerechten op tafel

Stijlvolle greeploze keuken met kookeiland (Foto: Alona Gross, Unsplash  op DroomHome.nl)

Dat je meer en meer aan het overwegen bent om te investeren in een nieuwe greeploze keuken, is helemaal niet zo gek. In het ontwerp kun je namelijk erg goed je eigen smaak terug laten komen. Maar je weet met een nieuw ontwerp ook nog eens zeker dat de ruimte in huis maximaal gaat worden benut en je geniet van een strak geheel. Perfect als er een aanbouw op de planning staat of als het huidige ontwerp toch niet helemaal lekker aanvoelt. Wat de meest geliefde trends op het gebied van keukens zijn, lees je hier.

Je bent zeker van een strak en mooi totaalplaatje

Een van de grootste troeven van een greeploze keuken? Dat is toch wel het strakke totaalplaatje. Maar daarnaast is een greeploze keuken ook nog eens enorm praktisch om te hebben. De kasten zijn namelijk erg makkelijk af te nemen met een sopje en een vochtige doek. En hierdoor kun je meteen weer aardig wat tijd besparen op je wekelijkse schoonmaaktaken. Dat komt natuurlijk maar al te goed van pas, want je hebt het al erg druk met je carrière, je sportieve leven of als je af wilt spreken met vrienden of familie.

Een keuken in een strakke en minimalistische uitstraling 

In een keukenwinkel zie je het maar al te goed. Steeds meer keukens zonder handgrepen worden in een strakke en minimalistische uitstraling opgeleverd. En dat heeft natuurlijk ook zo zijn redenen. Het zorgt voor veel meer rust en je geniet ook nog eens van een erg ruimtelijk gevoel. Hierdoor is deze trend bijzonder geschikt om terug te laten komen in zowel grote ruimtes als in kleine ruimtes. Materialen zoals eikenhout en composiet lenen zich erg goed voor een keuken in deze stijl. En moet je een keuze maken voor de kleur van de keuken? Probeer dan vooral te werken met lichte en neutrale kleuren. Zo sla je de plank gegarandeerd niet mis en je gaat voor een sereen totaalplaatje.

Een heerlijke leefkeuken met de beste apparatuur 

De keuken zijn we vandaag de dag steeds meer gaan zien als een plek om met zijn allen samen te komen. Je kookt er de sterren van de hemel en je geniet tot laat in de avond van het goede leven en fijne gesprekken. Daarom is de kans groot dat je hart wat sneller klopt van de gedachte dat je een eigen leefkeuken hebt. Ook hiervoor ben je in de keukenwinkel aan het juiste adres. Een leefkeuken is in tal van opstellingen en uitvoeringen te verkrijgen, dus verdiep je daar een keer goed in. Wie weet heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor.

Een keuken met kookeiland blijft nog steeds één van de grootste trends van dit moment 

Zie je de keuken bij jou in huis als het hart van de woning? En is het een plek waar je graag vrienden en familie wilt ontvangen? Dan mag een kookeiland eigenlijk niet ontbreken bij jou in huis. Het kan perfect worden geïntegreerd in zowel grote keukens als kleine keukens. En ga je graag voor een paar luxe snufjes? Kies dan bijvoorbeeld voor een wijnklimaatkast of pak uit met een geïntegreerde afzuiging. Ook kan het kookeiland perfect worden gecombineerd met de rest van het interieur, wat direct voor een erg fijne eenheid zorgt. Zo til je de sfeer bij jou in huis meteen naar een hoger niveau. Hoe zie jij het eiland van je dromen, bijvoorbeeld tijdens een keuken kopen bij Keukenmaxx, op dit moment voor je? Voor ieder is er altijd wel wat wils.


Alles over de laatste keuken trends in de nieuwste keuken kleuren & werkbladen materialen en moderne keukenapparatuur!

Google+