Het Eindresultaat – Nieuwe Keuken Project (#6)

Het Eindresultaat – Nieuwe Keuken Project (#6)

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Laser Soft mat zwart lage keukenkasten & oud eiken houtdecor hoge keukenkast. (Foto DroomHome.nl)

WE LOVE IT… Onze nieuwe keuken van I-KOOK! Geniet mee met de plaatsing van het laatste keukenonderdeel, de granieten vensterbank als kers op de taart. Dan gaan we door met de inrichting van de kasten en laden en we gaan aan de slag met de keukenapparatuur: er gaat gekookt worden!

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – I-KOOK keukenmonteur René aan het werk met de vensterbank. (Foto DroomHome.nl)

Montage granieten vensterbank
De I-Kook keukenmonteur (René) werd nog terug verwacht voor de ‘finishing touch’. Het plaatsen van de vensterbank achter het keukenblad. Om zeker te zijn van de maten heeft René de vensterbank pas ingemeten nadat hij de keuken geplaatst had. De bestelde materialen voor zijn tweede bezoek, de granieten platen, roosters en keellijsten in mat zwart, werden wederom keurig op het afgesproken moment thuis geleverd door de I-KOOK bezorgservice.

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Plaatsing vensterbank van graniet. (Foto DroomHome.nl)

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – I-KOOK keukenmonteur René verwijderen van kit van de vensterbank. (Foto DroomHome.nl)

Ook onze keukencoach Jessica Renders kwam langs. De keukencoach, die ons vanaf het begin helemaal begeleid heeft in het keukenproject - van ‘Wat vinden jullie eigenlijk mooi’, het keukenontwerp tot de kleinste en laatste puntjes op de I - was zelf ook benieuwd naar het resultaat. De granieten platen worden op de vooraf gemaakte houten constructie gelijmd. Alle randen die in contact komen met het werkblad, hoge keukenkasten en muren worden afgekit in bijpassende kitkleuren. Daarna worden de restanten lijm en kit voorzichtig verwijderd.

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – I-KOOK keukenmonteur René en keukencoach Jessica Renders bedankt! (Foto DroomHome.nl)

Fine-tuning, daar houdt het I-KOOK dreamteam Jessica en René van. (En laten we Rob niet vergeten.) Dank jullie heel hartelijk! Vanaf nu moeten wij zelf aan de slag en de keuken gaan inwijden.

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Inrichting: koel-vriescombinatie, vaatwasser, combi-magnetron, inductiekookplaat en keukenaccessoires. (Foto DroomHome.nl)

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Hoge I-KOOK eiken houtdecor keukenkasten en lage mat zwarte keukenkasten met Enzo Luca bruin/zwarte houten eettafel en stoelen. (Foto DroomHome.nl)

Inrichting van de nieuwe keuken
Het werkblad is samen met de vensterbank ruim 90cm diep dus dat geeft alle ruimte om de verschillende keukenaccessoires een mooi plekje te geven. We willen de keuken de feeling geven van een urban stadsappartement met een gezellige en warme uitstraling.

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Bijpassende keukenaccessoires als Nespresso apparaat en glazen waterkoker. (Foto DroomHome.nl)

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – In de zwarte Franke tectonite spoelbak hangt Edge de Joseph Joseph afwasborstel. Bredemeijer theeservies van gietijzer. (Foto DroomHome.nl)

In de aanloop van de plaatsing van de nieuwe keuken hebben we al een bijpassende glazen waterkoker en een gietijzeren matzwarte Bredemeijer theepot met kopjes op de kop getikt. Naast het Nespressoapparaat voor de fans van speciale koffiemelanges en de handige design keukenrolhouder zien we ‘Edge’, de aparte afwasborstel van Joseph Joseph, hangen op de rand van de  Franke spoelbak. Je kunt maar ergens blij van worden!

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Neff inductiekookplaat met afzuiging, 24kitchen kruidenpot, Carl Mertens pannenonderzetter, Blomus hapjesplank en Marshall bluetooth speaker. (Foto DroomHome.nl)

Speciaal voor onze keukencoach kweken we onze eigen bieslook in een 24Kitchen kruidenpot. Dat had ze namelijk al ingetekend in het keukenontwerp. De uitschuifbare pannenonderzetters van eikenhout naar het prachtige design van Carl Mertens zijn altijd handig. Op de Blomus hapjesplank of broodplank ligt het kookboek Cook with Jamie, van Jamie Oliver. Het kleurt er zo mooi bij. Nu nog het boek open slaan en aan de slag met zijn recepten! Voor de muzikale omlijsting: de vintage design bluetoothspeaker van Marshall met zijn geweldige sound.

Koken op inductie
Een weinig opvallend apparaat, maar bijzonder ingenieus gemaakt, is de NEFF inductiekookplaat (58TS6BN0) met geïntegreerde afzuiging. Deze inductieplaat heeft 2 flexzones waardoor de afmeting van de pan niet meer uitmaakt. De kookluchten worden afgezogen via de opening in het midden, door het degelijke pannenrekje. We hebben in dit appartement geen mogelijkheid om de rook naar buiten te voeren, dus wordt de lucht via het koolstoffilter onder de keuken geleid. In de plint van de onderkast is door keukenmonteur René een ventilatierooster aangebracht om de onvermijdelijke waterdamp de ruimte te geven.

 Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Laser Soft mat zwart lage keukenkasten & oud eiken houtdecor hoge keukenkast. (Foto DroomHome.nl)

Gek op laden
De I-KOOK keukencoach heeft samen met ons flink gepuzzeld aan de indeling van het lage kastengedeelte. Om symmetrie aan te brengen hebben we van links naar rechts gekozen voor de vaatwasser (60cm), daarna 2 laden boven elkaar van 100cm, de oven (60cm), weer 2 laden boven elkaar van 100cm en als laatste een front waar achter 2 extra (bestek)laden zitten. Zo heeft de keuken een rustige uitstraling gekregen. De eerste bovenste lade is gedeeltelijk minder hoog omdat de spoelbak daar de nodige ruimte inneemt. Handig genoeg voor de schoonmaakspulletjes. De tweede bovenste lade onder de inductiekookplaat is eveneens minder hoog door constructie van de geïntegreerde luchtafzuiging in de kookplaat. In de onderste lade staat de collectie inductie kookpannen, wok, koekenpan en crêpepan. Het past allemaal even mooi in het keukenontwerp.

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Siemens Studioline vaatwasser (SN858D05TE) met varioSpeedPlus en Zeoliet techniek. (Foto DroomHome.nl)

Laat de vaatwasser het werk doen
De Siemens Studioline vaatwasser (SN858D05TE) komt op het eerste oog wat plastic over, maar de laden schuiven als een tierelier naar binnen en buiten. Met varioSpeedPlus wordt de was- en droogtijd flink verkort. We hebben expres gekozen voor een vaatwasmachine met zo weinig mogelijk decibels, omdat de afwasmachine in de woonkamer staat. Ook belangrijk: een hartstikke groen energielabel. De verlichting binnenin is super handig als je ’s avonds of vroeg in de morgen de vaatwasser wilt in of uitpakken. Prettig is de softtouch deuropener. Naar keuze schakelt de machine 1 minuut of 2 uur na voltooiing van de afwas uit nadat deze via de nieuwe Zeolith techniek extra droog is opgeleverd. Leuke gimmick is dat de resterende tijd op de vloer geprojecteerd wordt.

 Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Siemens varioSpeed Studioline bakoven met magnetron (HM836GNB6) in blacksteel design. (Foto DroomHome.nl)

Oven & magnetron samen
De Siemens varioSpeed Studioline bakoven met magnetron (HM836GNB6) uitgevoerd in blacksteel design oogt bijzonder mooi tussen de matzwarte Laser Soft fronten van de I-KOOK keuken. Binnenin zit een handig rolsysteem waarmee je de ovenplaat gemakkelijk naar binnen en buiten kunt rollen. Het display is overzichtelijk en duidelijk. De Home Connect app, waarmee je de oven ook via de smartphone of tablet kunt beheren, hebben we nog niet geïnstalleerd. Dat gaan we later nog eens bekijken. Aan de handgreep hebben we een bijpassende zwarte theedoek en keukendoek hangen. Zo heb je geen aparte haakjes nodig voor het benodigde keukentextiel.

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Siemens Studioline koel-vriescombinatie (KI86SSD30, 178cm. (Foto DroomHome.nl)

Koelen en vriezen maar
De Siemens Studioline koel-vriescombinatie (KI86SSD30, 178cm) is volledig geïntegreerd en prachtig verstopt achter 2 deuren van oud eiken houtdecor. Zowel de greeplijst/keellijst als het ventilatierooster in de onderplint, zijn mat zwart, waardoor de accenten van de hoge kasten perfect aansluiten bij het gedeelte met de lage kasten. Door de nodige (gewenste) toeters en bellen als het lang koel blijven bij stroomuitval, lowfrosttechnologie, hyperFresh Plus groente lade, laag aantal decibels en het  A++ energielabel moet je helaas wel wat ruimte in het koelgedeelte inleveren. We gaan gewoon de vakjes in de deur beter benutten. Voor het maken van de foto’s stonden de deuren van de koelkast en het vriesgedeelte iets te lang open. Hij begon letterlijk te piepen!

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Lunch met Siemens combi-magnetron (HM836GNB6) en Neff inductiekookplaat (58TS6BN0)  (Foto DroomHome.nl)

Uitproberen van de nieuwe keuken
Een lunch op zaterdag wordt de eerste keer dat we daadwerkelijk iets gaan koken en bakken om de nieuwe keukenapparaten uit te proberen.

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Gevuld stokbrood in Siemens combi-magnetron (HM836GNB6) (Foto DroomHome.nl)

Ziet dat er niet lekker uit in de oven? De Siemens bakoven met magnetron is in korte tijd op temperatuur (220 graden), dus de varioSpeed houdt de snelheid er wel in. Het belegde stokbrood is prachtig bruin op de aangegeven baktijd van de verpakking en heerlijk krokant. Ik leg altijd aluminiumfolie op de bodem tijdens het bakken om kruimels, druipend kaas en tomaatvocht op te vangen.

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Koken op Neff inductiekookplaat met afzuiging (58TS6BN0)  (Foto DroomHome.nl)

De geïntegreerde afzuiging van de NEFF inductiekookplaat doet zijn werk prima. Je ziet de damp van het kokende water voor de eieren rechtstreeks de opening in gaan. De eieren waren trouwens heerlijk. 

Inrichting keuken-woonkamer
Mat zwart met lichte houtsoorten tinten zijn de basiskleuren geworden woonkeuken-kamer. We houden de kleuren rustig omdat de eiken parketvloer al een druk patroon heeft. Deze lijnen komen terug in het stalen raam, de boven hangende aanrechtlamp, de tafel en de wandkast.

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Enzo Luca bruin/zwarte houten eettafel en stoelen, Casa geglazuurd servies. (Foto DroomHome.nl)

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Inrichting keuken-woonkamer in mat zwart met licht houten kleuraccenten. (Foto DroomHome.nl)

Eindresultaat van de nieuwe I-KOOK keuken (blog 6) – Dit was de oude keuken! (Foto DroomHome.nl)

Nog even voor de herinnering: dit was de oude keuken. Wat een verschil he met nu?
We zijn fantastisch blij met het eindresultaat van onze nieuwe keuken. We danken I-KOOK voor het meedenken, ontwerpen en plaatsen van onze droomkeuken en dat allemaal op een relaxte en vriendelijke manier. Lees hier onze eerdere blog 1, blog 2, blog 3, blog 4 en blog 5, want een keuken kopen doe je niet even zomaar.

In onze zoektocht naar een nieuwe en betaalbare keuken, kwam deze blog tot stand in samenwerking met I-KOOK.

Google+