Houten Keukens: Geschikt voor elke Stijl

Houten Keukens: Geschikt voor elke Stijl

Houten keukens inspiratie – Industriële keuken - keukeneiland van hout met staal(Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Hout is een populair materiaal voor in de keuken. Door alle verschillende kleuren en afwerkingen is het ook geschikt voor allerlei stijlen! Wat past het beste bij jouw persoonlijke stijl? Een klassieke, landelijke, moderne of juist industriële keuken? Wij zetten de kenmerken graag voor je op een rij.

Een klassieke houten keuken
Klassieke houten keukens zijn zeker niet oubollig! Het is wel geïnspireerd op de sfeer van vroeger, maar daarom niet minder mooi. Het straalt namelijk luxe en rust uit. Je kunt een klassieke stijl herkennen aan alle sierlijke vormen. De houten kastfronten hebben een elegante afwerking en een neutrale kleur. Vaak staat een grote schouw of het fornuis centraal.

Een landelijke houten keuken
De landelijke stijl heeft vaak een klassieke basis. Toch oogt het geheel veel stoerder en robuuster. Het wordt dan ook wel een boeren keuken genoemd. Het is een plek waar het hele gezin samenkomt voor een goede maaltijd. De houten kasten zijn vaak crèmekleurig of beige. Ook bij een landelijke keuken wordt er dus veel gebruik gemaakt van rustige kleuren. Wel zie je hier meer houten elementen in terug. Bijvoorbeeld in het aanrechtblad, de grote eettafel en accessoires. Heb je een moderne boerderij en mag de keuken ook wel iets strakker ogen? Dan kun je kiezen voor meer witte en grijze elementen.

Houten keukens inspiratie – Moderne keuken met kookeiland in wit kleur met hout (Foto Pixabay.com   op DroomHome.nl)

Een moderne houten keuken
Hout gaat ook prima samen met een moderne keuken. Kies voor strakke lijnen en zo min mogelijk poespas. Houten kastdeuren zonder handgrepen zijn bijvoorbeeld een goede keuze! Of ga juist alleen voor een aanrechtblad van hout en kies een keuken van een hoogglans materiaal. Deze mix maakt het heel uniek. Wil je toch liever geen hout in de keuken, maar wil je wel die warme look creëren? Kies dan voor een mooie houten vloer! Een PVC vloer met houtlook is natuurlijk ook prima.

Een industriële houten keuken
De industriële keukens zijn steeds vaker terug te vinden in moderne woningen. Vooral in een loft zal dit heel mooi staan! Er wordt vaak gebruik gemaakt van ruwe materialen als beton, metaal en onbewerkt hout. Je kunt hier dus mee spelen en afwisselen. Ga je voor een betonnen keukenblad of pas je het juist toe op de kasten? En verwerk je het robuuste hout in het kookeiland of ook in de eettafel? Het gaat om een mooie mix van alle elementen. Uiteindelijk krijg je hiermee een hele stoere keuken die nog steeds sfeervol is. Dat klinkt toch super?

Google+