Design Keuken | Professioneel Koken = Professionele Keukenapparatuur!

Professioneel Koken & Keuken

Een belangrijke tendens in ‘keukenland’ is de professionalisering van keukenapparatuur. Steeds vaker worden professionele producten in de “gewone” keuken toegepast.

Design Keuken - Professioneel Koken met Professionele Keukenapparatuur - Keuken Inbouw Wijnkelderkast van Viking LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Goede bakplaten, uitgebalanceerde luchtstromen, geïntegreerde gas- of wokbranders, stoomovens en snelvriezers stellen ons in staat tot verfijnde smaken te komen.

Dat, in combinatie met een bijpassend wijntje op de juiste temperatuur, zorgt ervoor dat we de deur bijna niet meer uit hoeven voor een sterrenmaaltijd. Nou ja, bijna niet meer.

Wijnkelderkast - Cave a Vin

FOTO BOVEN Ook Viking speelt in op de behoefte om goede – en goed gekoelde – wijn bij het eten te nuttigen. Deze wijnkelderkast biedt ruimte aan maar liefst 150 flessen wijn en beschikt over drie in te stellen temperatuurzones. www.vikingrange.nl

Design Keuken - Professioneel Koken met Professionele Keukenapparatuur - RVS ATAG Gaskookplaat - Fornuizen Inspiratie LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Gaskookplaat- Wokken & Sudderen

FOTO Ouderwets sudderen of op hoog vuur wokken met de nieuwste ATAG roestvrijstalen gaskookplaten. De MAGNA kookplaten zijn voorzien van een gecombineerde wok- en sudderbrander, zuinige en snelle A+ branders en bieden veel gebruiksgemak. www.atag.nl

Design Keuken - Professioneel Koken met Professionele Keukenapparatuur - GRATIS Keukenbrochures - KitchenAid Chef Touch & Keuken Inbouwapparatuur Wijnklimaatkast van Gaggenau LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Van Vacuüm Verpakking tot Verfijnde Smaak

FOTO RECHTS KitchenAid probeert de topchef en hobbykok dichter bij elkaar te brengen. Met de introductie van het Chef TouchTM systeem komt het professionele ‘Sous-vide’ koken uit de sterrenrestaurants naar de thuiskeuken, met drie apparaten in één systeem: om de perfecte smaak, textuur en presentatie op het bord te toveren.

Het Sous-vide of vacuümkoken zorgde de laatste jaren voor een revolutie in professionele keukens. Het geheim zit in het samenbrengen van verschillende ingrediënten en specerijen, deze vacuüm te verpakken in speciale zakjes en dan te stomen op een temperatuur die niet hoger reikt dan 100°C. Resultaat: een gezonde bereiding, langere houdbaarheid en verfijnde smaak. Chef TouchTM verenigt drie vitale functies: een vacuümlade, een stoomoven en een snelkoeler/shock freezer. www.cheftouch.eu

Beste Wijn, uit Eigen Kast

FOTO LINKS Wijn staat voor genieten van het goede leven en is een belangrijk onderdeel van een hoogstaande kookcultuur. Maar wijn kan alleen op de juiste temperatuur zijn aroma’s volledig vrijgeven.

Om wijn ook thuis op professionele wijze te kunnen bewaren, heeft Gaggenau de wijnklimaatkast RW 424 met twee afzonderlijk regelbare klimaatzones geïntroduceerd. De RW 424 biedt plaats aan 64 flessen die zowel op kelder- als op drinktemperatuur bewaard kunnen worden. www.gaggenau.com

Design Keuken - Professioneel Koken met Professionele Keukenapparatuur - Keuken Inbouwapparateur Viking Gasfornuizen in 24 Kleuren LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Koken als een Chef Kok!

FOTO Viking introduceert een nieuwe generatie fornuizen die ontwikkeld zijn in samenwerking met chef koks, om maximaal kookplezier en comfort te garanderen. VIKING fornuizen zijn bekend om hun stoere, robuuste en roestvrijstalen uiterlijk. Nieuw is dat de fornuizen nu in maar liefst 24 kleuren te verkrijgen zijn. Viking heeft al zijn fornuizen voorzien van de nieuwste technieken, zoals de infrarood gasgrill, een goede bakplaat en barbecue, een ingenieus verlichtingssysteem, een grote ovenventilator die in twee richtingen werkt voor een uitgebalanceerde luchtstroom en gasbranders die geïntegreerd zijn in het fornuis en zorgen voor een beheerst en gelijkmatig kookproces. www.vikingrange.nl Bron: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Google+