Design Keuken | Woonkeukens met Ambities!

Keukens met Ambities!

Professioneel Koken in de Woonkeuken!

De laatste jaren zagen we de opmars van de functionele keuken naar een keuken als verlengstuk van de woonkamer. De ‘gesloten’ keuken behoort definitief tot het verleden want in deze ruimte doen we veel meer dan koken alleen. Het is een ontspanningsruimte en ontmoetingsplek. Ondanks deze verandering van ruimte en sfeer is het functionele aspect van de keuken zelf allerminst naar de achtergrond verdwenen.

Design Keuken - Woonkeukens met Ambities - KitchenAid Fornuizen kooksysteem Domino Design LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Nieuwe, verbeterde en verborgen functies domineren meer dan ooit! Opvallend is de integratie van professionele producten in de ‘gewone’ keuken. Door onder andere de vele kookprogramma’s op tv lijkt de Nederlandse hobbykok professionele ambities te hebben. Ontspannen koken dus, in een leefkeuken met professionele producten. Het einddoel? Genieten! Want óók wij Nederlanders lijken steeds meer waarde te hechten aan lekker koken én eten!

Foto: kooksysteem Domino Design van KitchenAid, waarbij je zelf je kookzone samenstelt en kan kiezen voor gas én inductie. www.kitchenaid.nl

Kokkerellen en Kletsen, in de Woonkeuken

In veel woningen krijgt de keuken een steeds groter oppervlakte toebedeeld. Naast het aanrecht moet er immers ook plek zijn voor een bar, een kookeiland en een buffetkast.

Of de eettafel in het kook- of woongedeelte komt te staan is steeds moeilijker te bepalen, want de grenzen tussen deze ruimtes vervagen. Met ogenschijnlijk zwevende blokken, grote wandopstellingen en losstaande werkeilanden ziet de keuken anno 2011 er heel anders uit dan 10 jaar geleden. De traditionele bovenkastjes zijn taboe: grote wandkasten met schuifdeuren herbergen (en verbergen) nu onze potten, pannen en apparaten.

Design Keuken - Woonkeukens met Ambities - AEG Inductiekookplaat MaxiSense! Fornuizen en Kookplaten LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

De keuken loopt steeds vaker naadloos (letterlijk) in de andere leefruimtes over. Het mooie is dat de ‘negatieve’ gevolgen van deze open structuur door nieuwe technische ontwikkelingen moeiteloos worden opgevangen!

Met een  krachtig afzuigsysteem (ook voor kookeilanden) hoef je de maaltijd niet – een uur later op de bank – te herbeleven. Functionele apparaten en werkgerei zijn óf netjes weggewerkt, óf zo mooi vormgegeven dat je ze graag wilt laten zien.

Inductiekookplaat - Strak en Smakelijk

FOTO BOVEN De zones van de strak vormgegeven MaxiSense inductiekookplaat passen zich aan aan de afmeting en grootte van bijna elke pan. De Öko-timer bespaart energie doordat de restwarmte van de kookplaat gedurende de laatste minuten van het koken wordt gebruikt. Met de CountUp-timer kan de voortgang van elk gerecht nauwlettend in de gaten worden gehouden. Daarnaast is de kooktijd instelbaar per zone, is er een warmhoudfunctie en kindervergrendeling mogelijk. Genoeg functies dus! www.aeg.nl

Design Keuken - Woonkeukens met Ambities - Bosch Inbouwapparatuur  met Glas in Verschillende Kleuren! Ovens & Magnetrons LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Gekleurd Glas in de Keuken

FOTO Bosch biedt inbouwapparaten met glazen fronts zonder omlijsting, in verschillende kleuren. Het kleurenprogramma zorgt voor meer flexibiliteit in de keukenplanning en geeft de keuken een persoonlijk karakter. Naast roestvrij staal introduceert Bosch inbouwapparaten in de kleurvarianten zwart, wit, Quartz (hier te zien) en Satin brown.

De fronts zijn stootvast en eenvoudig schoon te maken.  www.bosch-home.nl

Design Keuken - Woonkeukens met Ambities - ABK Innovent I Cooking Gasbranders! Fornuizen en Kookplaten LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Nieuwe Generatie Gasbranders

FOTO De i-Cooking van ABK Innovent won niet alleen de 2011 Interior Innovation Award maar ook de Best of Best award! De nieuwste generatie i-Cooking gasbranders is rechtstreeks inbouwbaar in vrijwel elk type werkblad, zoals natuursteen, composiet, glas en beton. De positie en het aantal branders is volledig zelf te kiezen! www.abk-innovent.com Bron: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Google+