Design Keuken | Woonkeukens & Woonstijlen!

Woonkeukens & Woonstijlen

Fris en Strak of Stoer & Robuust Keuken Ontwerp 

Design Keuken - Woonkeukens in verschillende Woonstijlen - Bruynzeel Keuken Silva LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Naast ruimtelijkheid en functionaliteit is ook de esthetiek belangrijk. Want nu we steeds meer van onze keuken laten zien, moet deze wel passen bij de stijl van het interieur!

(Hoogglans) wit blijft onverminderd populair: schoon, fris en strak. Ook grijs- en bruintinten zijn nog steeds actueel. Een combinatie van wit en felle kleuren zoals geel, oranje en rood – in keukenaccessoires of, voor de durfal, het aanrechtblad – wint ook aan populariteit.

Daarnaast is er meer aandacht voor stoere, robuuste en rauwe elementen zoals (ruw) hout in combinatie met metaal. Roestvrij staal past tegenwoordig in elke keuken. Door de toevoeging van houten elementen wordt de strakke, moderne keuken iets ‘vriendelijker’ terwijl een keuken met landelijke uitstraling moderner wordt door de toevoeging van RVS. Glas in de keuken is een recente trend: thermisch gehard en daardoor stoot-, slijt- en krasvrij.

Knusse Keuken

FOTO Deze keuken, de Silva van Bruynzeel, illustreert hoe nieuwe houtfronten te combineren zijn met uni’s en RVS. De Silva zet  in op warmte en gezelligheid in huis: een keuken waarin men kan genieten met familie, vrienden en andere tafelgenoten. www.bruynzeelkeukens.nl

Design Keuken - Woonkeukens in verschillende Woonstijlen -  Stralend en helder Wit Keuken Werkblad Silestone & AEG  LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Keuken - Helder Wit

FOTO LINKS Helder wit, in de nieuwe collectie voor 2011 van AEG. www.aeg.nl

Keuken - Stralend Wit

FOTO RECHTS De eenvoud en balans van stralend wit, dat is het uitgangspunt van werkblad Lagoon uit de Nebula serie van Silestone.  www.silestone.com

Design Keuken - Woonkeukens in verschillende Woonstijlen - Bulthaup Keukensysteem B3 LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Warme Moderne Keuken

FOTO Keukensysteem b3 van Bulthaup biedt een vrijheid van inrichten, met de multifunctionele achtermuur waar bijvoorbeeld leidingen achter kunnen worden weggewerkt. De muur laat tevens de keuken en woonkamer versmelten en keukenkastjes ‘zweven’.

Keukensysteem b3 straalt, volgens de makers, de betrouwbaarheid van een klassieke keuken uit maar streeft tevens een optimalisering van vorm en functie na. Door evenwichtige proporties en warme materialen past de keuken goed in de leefruimte van de gebruiker.www.bulthaup.nl

Design Keuken - Woonkeukens in verschillende Woonstijlen - Silestone Werkblad en Erbo Solid Glass keuken Achterwand  LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Kleurrijk Koken!

FOTO LINKS De spoelbakken uit de Integrity lijn van Silestone zijn niet alleen om hun kleuren opvallend.  De bakken zijn namelijk geïntegreerd in het werkblad. Dit zorgt voor homogeniteit en eenheid in de keuken. Een uniforme uitstraling. De vlakken gaan vloeiend in elkaar over want werkblad en spoelbak zijn van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleuren. Integrity by Silestone is er in vele kleuren, met als opvallende uitvoeringen de kleur ‘’Magenta Energy”, de felgroene kleur “Fun” en de rode “Vital”. In deze Life serie tevens de kleuren Enjoy (blauw), Cool (oranje) en Dream (geel). www.silestone.com

Solid Glass

FOTO RECHTS Solid Glass van Erbi is blank glas dat thermisch gehard is. Nadat het glas voorzien is van een randafwerking (gepolijste randen) en uitsparingen voor eventueel de kookplaat en de spoelbak, gaat het blad in een 600°c hete oven.

Als het blad afgekoeld is, wordt tenslotte de onderzijde in een neutrale kleur gespoten. De bovenzijde wordt geëtst om het materiaal een mat uiterlijk te geven. Solid Glass is er in verschillende kleuren (bottle green, rosso) en patronen en is tevens als achterwand in de keuken te gebruiken. www.erbi.nl

Design Keuken - Woonkeukens in verschillende Woonstijlen - VT Wonen Keuken bij Grando Keukens  LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

VT Wonen Keuken

FOTO Grando Keukens ontwikkelde met vtwonen een warme donkerbruine keuken waarin alle ingrediënten voor een leefkeuken aanwezig zijn, in een praktische eilandopstelling. Apparatuur is verwerkt in het eiland en daarnaast is er nog opbergruimte in lades en kastjes. De afzuigkap dient tevens als opbergrek. Pitt Cooking is een optie: kookpitten zijn daarbij geïntegreerd zijn in het werkblad, voor een strakke look en extra hygiëne. De keuken is er naast donkerbruin ook in andere kleuren, zoals fris wit. www.grando.nl Bron: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Google+