Koken & Keuken Trends | Go Go Gadget Kitchen!

Go Go Gadget Kitchen!

Koken & Keuken Trend

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend: Go Go Gadget Kitchen! - Kvik Keuken Veda uit de Verner Panton Collectie - LEES MEER ... (Foto Kvik Keukens, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Dat onze smaak en eetgewoontes veranderen is een feit, en dit heeft zijn weerslag op de keuken. Die wordt technischer, met allerlei vernuftige hulpjes: Go Go Gadget Kitchen! Een afzuigkap? Tegenwoordig is er ook het afzuigblad; geïntegreerd in het werkblad en daardoor ruimtelijker. Ook koken met apps is nabije toekomstmuziek. De lichtsterkte van je lamp is al te regelen via een app op je smartphone en ook in de keuken is deze ontwikkeling gaande. Zo kan je straks de oven op afstand aanzetten! Panasonic introduceerde een dergelijke app al in Japan.

FOTO BOVEN - Keuken Veda van Kvik is clean, wit en minimalistisch en behoort tot de Verner Panton-collectie; opgeleukt met de vrolijke ”Geometri”-print die in de jaren zestig werd ontworpen en oorspronkelijk werd gebruikt om de vloeren en plafonds van het Astoria Hotel te decoreren.

“Ik ben echt een keukengadget-verzamelaar”

Monique juicht nieuwe technieken en slimme keukenapparaten toe, als echte gadget freak: “Mijn keuken is wit, clean en strak, want er staan al zoveel spullen in dat ik niet wil dat de keuken zelf al rommelig oogt. Ik ben echt een keukengadget-verzamelaar, heb talloze serviezen en besteksets en vooral veel gekke kookhulpjes. Een flink gasfornuis met een wokbrander in het midden (die wordt echt loeiheet), een groot aanrecht met twee delen om te werken. Eentje voor mijn vriend en eentje voor mij. Ik zou graag een Thermomix willen, maar eigenlijk is ‘ie te duur én te onhandig groot voor in mijn keuken. En een nieuwe slowjuicer; mijn oude sapcentrifuge is wel aan vervanging toe.” 

Over smaak valt niet te twisten, maar met handige gadgets wordt eten bereiden in ieder geval makkelijker (en vaak leuker). We selecteerden een aantal nieuwe items voor de keuken.

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend: Go Go Gadget Kitchen! - Grohe Kraan Minta Touch - LEES MEER ... (Foto Grohe, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Kraan, ga aan!

Daar sta je dan met je deeghanden. Ging die kraan maar automatisch aan… De nieuwe kraan Minta Touch van Grohe biedt de oplossing. Door de kraan kort aan te raken met je pols of onderarm gaat deze aan: praktisch en hygiënisch.

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend: Go Go Gadget Kitchen! - Smeg Fornuis Victoria met 3 Ovens & 7 Gasbranders  - LEES MEER ... (Foto Smeg, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Koken voor een weeshuis

Het 110 cm brede Victoria fornuis van Smeg combineert de laatste technologie met klassiek design. Het TR4110-fornuis is voorzien van 3 ovens (2 multifunctionele ovens en 1 grilloven) en heeft een gaskookplaat met 7 branders.

Genoeg capaciteit dus, wie komt er eten?

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend: Go Go Gadget Kitchen! - Hurom Slow Juicer  - LEES MEER ... (Foto Hurom, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Sappig!

Dé Hurom Slow Juicer bracht twee nieuwe kleuren, naast de klassieke witte juicer. Hij is er nu ook in metallic zwart en zilver met zwarte accenten.

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend: Go Go Gadget Kitchen! - Siemens Afzuigkap met Tafelventilatiesysteem - LEES MEER ... (Foto Siemens, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Door: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen, Met dank aan: Monique van Loon, Culy.nl

Google+