Koken & Keuken Trends | 'Go Green' in de Keuken!

Go Green in de Keuken!

Koken & Keuken Trends

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend 'Go Green'  in de Keuken! - Bulbo Light Led Lampen voor Sneller Groeien van Groente Binnen LEES MEER ... (Foto Bulbo Light, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)
Duurzaamheid is belangrijker in het interieur, en dus ook in de keuken.

Natuurlijke materialen zoals bamboe en bio-plastic spelen hierop in. Daarnaast zijn kranen waterbesparend en is apparatuur energiezuinig. De keuken wordt dus steeds ‘groener’, met extra aandacht voor eco, bio en natuurlijk. Net als de producten die we gebruiken voor onze maaltijd!

Superfoods Monique van Loon (1988) herkent de hang naar “groen en gezond”.  Ze is mede-oprichter en hoofdredacteur van Culy.nl: een online magazine om je vingers bij af te likken. Dit najaar verschijnt haar eerste boek ‘The Culy way of life’. “Sinds meer celebs kookboeken uitbrengen zie je allerlei gezonde granen, zaden en bessen voorbij komen. Kokoswater is nu populair en quinoa is zelfs in de supermarkt te vinden! Mensen kijken steeds meer naar wat er uit de natuur komt en kiezen dan voor een pure vorm, zoals zilvervliesrijst. We zijn de laatste tijd echt into superfoods, ingrediënten die extreem goed voor ons lijf zijn, zoals gojibessen, boerenkool (ja echt!), noten en chiazaden.” Kortom: we zijn ons meer bewust van wat we eten en kiezen liever voor een bof- dan een plofkip. Een aantal nieuwe producten illustreren deze “groentendens” in de keuken.

Bulbo voor Stadsboeren

Overal en altijd jouw zelfgegroeide groenten: dat is het doel van Bulbo. Hun slogan? “Farm different: light & food”. Want het verbouwen van groenten is zeker anders wanneer dit binnenshuis gebeurt! Met behulp van speciale LED lampen groeien groenten een stuk sneller en zijn niet afhankelijk van weersomstandigheden. Handig, vooral met ons Nederlandse klimaat. www.bulbolight.com

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend 'Go Green'  in de Keuken! - Italiaanse Snaidero Keuken in Fris Wit met Gerookt Eiken Deurfronten - LEES MEER ... (Foto Snaidero Keukens, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Gerookt Eiken

De nieuwe keuken Lux van het Italiaanse Snaidero is eigentijds, modern en versmolten met de architectuur. Er is een duidelijke verdeling gemaakt tussen ‘koken’ en ‘opbergen’.

Fris wit is gecombineerd met deurfronten van gerookt eiken, voor een natuurlijke look.

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend 'Go Green'  in de Keuken! - Quooker Kraan Fusion - LEES MEER ... (Foto Quooker, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Van kokend naar koud

De 3 in 1 kraan Fusion van Quooker is energiezuinig, waterbesparend en geeft koud, warm en kokend water. Met een dubbel-druk-draai bedieningsknop is hij extra veilig en vooral tijdbesparend, want hij wisselt direct van koud naar kokend water, en andersom. Door: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen. Met dank aan: Monique van Loon, Culy.nl

Google+