Koken & Keuken Trends | What's Cooking?

What's Cooking in the Kitchen?

Laatste Keuken & Kook Trends

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Laatste Keuken Trends - LEES MEER Keuken... (Foto Silestone Keuken Werkbladen , Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Keuken Trends: Silestone Keuken Werkbladen

De keuken is naadloos verbonden met koken. Het woord “keuken” is immers afgeleid van hetzelfde Latijnse woord voor koken: coquere.

Wat is eigenlijk de invloed van onze culinaire ambities op de keuken zèlf? We gingen op zoek naar de laatste keukentrends in de breedste zin van het woord en schakelden daarbij de hulp in van food journalist Monique van Loon. Ze is hoofdredacteur van Culy.nl en bovenal gek op koken én haar keuken.

FOTO BOVEN - Met de Authentic Life campagne toont Silestone het gebruik van hun producten in het dagelijkse gebruik van mensen. Zoals ECO by Cosentino, een gerecycled oppervlak gemaakt van 75% hergebruikte materialen, voor bijvoorbeeld keukenwerkbladen.

De Keuken Anno Nu

De laatste jaren is de keuken flink aan verandering onderhevig. De keuken anno nu is zowel een ruimte als een meubel, is open, een actief onderdeel van de leefruimte, is tevens een sociale zone in huis en sluit aan bij de stijl en sfeer van de rest van het interieur. Maar laten we in hemelsnaam niet vergeten waarom deze ruimte ooit in het leven is geroepen: om voedsel te bereiden! De keuken volgens de Van Dale:

Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Van Dale Woordenboek Keuken Uitleg - LEES MEER Keuken... (Foto Van Dale Woordenboek , Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Keuken Uitleg - Van Dale Woordenboek  

De keuken is dus direct verbonden aan onze eerste levensbehoefte; eten! Niet gek dus, dat we overeenkomstige trends zien in gerechten én het gereedschap waarmee we het maken.


Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend Go Green! - LEES MEER ... (Foto BulboLight Led Lampen , Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)Keuken Trend: Go Green!

Keuken trend: Go Green!: Duurzaamheid is belangrijker in het interieur, en dus ook in de keuken. Natuurlijke materialen zoals bamboe en bio-plastic spelen hierop in. Daarnaast zijn kranen waterbesparend en is apparatuur energiezuinig.
LEES MEER...


Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Hippe Hapjes & Keuken Hulpjes! - LEES MEER ... (Foto Joseph Joseph Keukenspullen, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)Hippe Hapjes & Keuken Hulpjes

Hippe hapjes & handige keukenhulpjes: Wat zijn op dit moment populaire gerechten, en met welke middelen maak je ze? Monique noemt haar favorieten van dit moment: Quinoa salade.. LEES MEER...


Koken & Keuken Trends: What's Cooking in the Kitchen - Keuken Trend Go Go Gadget Kitchen! - LEES MEER ... (Foto Kvik Keukens - Verner Panton Collectie , Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)Keuken Trend: Go Go Gadget Kitchen!

Dat onze smaak en eetgewoontes veranderen is een feit, en dit heeft zijn weerslag op de keuken. Die wordt technischer, met allerlei vernuftige hulpjes: Go Go Gadget Kitchen! Een afzuigkap? Tegenwoordig is er ook het afzuigblad.
LEES MEER...


Door: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen, Met dank aan: Monique van Loon, Culy.nl, Recepten via: thetasterevelation.com, lemonlovenotes.blogspot.nl en gnom-gnom.com

Google+