Kookboek Rijntjes Keukengeheimen | Eenvoudige & Koninklijke Gerechten

Kookboek Rijntjes Keukengeheimen

Eenvoudige & Koninklijke Gerechten voor Alle Seizoenen Kookboek

Bijzonder Kookboek: Rijntjes Keukengeheimen - Eenvoudige & Koninklijke Gerechten voor Alle Seizoenen, Auteur Judith Baehner & Lizet Kruyff - Koken, Bewaren, Inmaken en Verbouwen in de Moestuin Tips - Kookboek Rijntjes Keukengeheimen Online Bestellen MEER... (Foto Kaft Boek Rijntjes Keukengeheimen  op DroomHome.nl)
Gefascineerd door een oud kookschrift van Rijntje Biljardt uit 1840 maakten Lizet Kruyff en Judith Baehner het boek Rijntjes keukengeheimen.

Rijntje was een keukenprinses die kookte voor onder meer Koning Willem I en kroonprinses Anna Paulowna. Het moderne kookboek bevat spannende, historische, maar vooral lekkere en toegankelijke recepten als schol met eiersaus, eend met ingelegde komkommers en gele erwtensoep met spek en worst.

De 19e-eeuwse gerechten gaan met de seizoenen mee en zijn voor ieder moment van de dag; van vlees, groente en visgerechten tot desserts. Het aangrijpende levensverhaal van Rijntje loopt als een rode draad door het boek en leert je verrassende weetjes over het leven en het eten in de 19e eeuw.

Duurzaam

Het originele kookboek van Rijntje bevat bijzondere gerechten voor de elite maar er staan smakelijke gerechten in voor de dagelijkse kost van de burger.

Aan de hand van dit moderne kookboek leer je het maken van eenvoudige, maar ook koninklijke gerechten. Naast de gerechten is er veel aandacht voor hoe je producten bewaart en inmaakt en wat je zelf makkelijk kunt verbouwen. In de tijd van Rijntje waren er geen conserveringsmiddelen en werd er vooral met de meest verse ingrediënten gewerkt bijvoorbeeld uit de moestuin. Aan de hand van ‘in- en uit de moestuinlijsten’ en een keukenkalender zie je in Rijntjes keukengeheimen precies wat je in welk seizoen kunt kweken en eten.

Rijntjes keukengeheimen (in een luxe uitvoering) is verkrijgbaar voor € 29,95 (ISBN: 9789461430830)

Over de auteurs Rijntjes Keukengeheimen

Judith Baehner is redacteur en stylist met een passie voor eten en tuinieren. Zij werkt voor Sanoma Media en maakt culinaire-, tuin-, en interieurproducties. Judith bedenkt daarnaast concepten voor boeken over eten en groen. Lizet Kruyff is culinair historicus en heeft een brede ervaring opgebouwd met het toegankelijk maken van recepten uit oude kookboeken en het plaatsen van de culinaire geschiedenis in de omgeving en in de tijd.


Google+