Laatste Trends In Moderne Keukens

Laatste Trends In Moderne Keukens

Laatste Trends in Moderne Keukens! (Foto  op DroomHome.nl)

De keukens die wij vandaag de dag als ‘moderne keuken’ kennen, zijn ontstaan in het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw. Daarvoor werd een keuken eigenlijk standaard uitgevoerd met veel open kasten en daarnaast eiken deuren in lichte kleuren met cassettes, iets dat we nu nog veel zien in landelijke keukens. In de moderne keukens die toen populair werden, was sprake van vlakke, kunststof fronten in hoogglans uitgevoerd, strakke lijnen, metalen accessoires en een minimalistische uitstraling.

De afgelopen decennia heeft de moderne keuken echter de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Zo werden afzuigkappen eerst weggewerkt achter een front, terwijl vervolgens de meer decoratieve afzuigkappen van RVS of in een zwarte kleurstelling in de mode waren. Ook zijn lange tijd sterk contrasterende kleuren  erg populair geweest in de moderne keuken, met een zwart werkblad en witte kastdeuren. Maar wat zijn de laatste trends die gezien worden in moderne keukens? Eigentijdse elementen, maar dan gecombineerd met natuurlijke rustpunten.

Moderne keuken als leefkeuken
De nieuwste trends in moderne keukens zien we in de indeling, natuurlijke kleurstelling en doorontwikkelde keukenapparatuur. Qua indeling is de keuken veel meer een leefkeuken geworden met een ruimtelijke indeling. Er wordt niet alleen gekookt, maar het is echt een centrale plaats waar het gezin samenkomt. Door bij de indeling te kiezen voor een kookeiland sta je niet altijd met je gezicht naar een wand, maar houd je tijdens het koken contact met anderen die je al zittend aan de bar gezelschap houden.

Laatste Trends in Moderne Keukens met Design Kranen. (Foto  op DroomHome.nl)

Speels effect door natuurlijke kleuren
Een minimalistische uitstraling met strakke belijning heeft een moderne keuken nog steeds, en hier heeft de populariteit van greeploze kasten eigenlijk alleen maar aan bijgedragen. Toch krijgt de moderne keuken van nu een veel speelsere uitstraling door gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Niet meer alleen wit maar ook diverse bruintinten in kastdeurtjes, en bijvoorbeeld een aanrecht van grijs composiet in plaats van zwart natuursteen.

Het ‘verdwijnen’ van de afzuigkap
Om de keuken rustig te laten ogen en echt een open ruimte te creëren, is vooral het verdwijnen van de zichtbare afzuigkap een belangrijke ontwikkeling. Afzuigkappen hangen nu niet meer aan plafond of wand, maar zijn geïntegreerd als plafondunit of mooi weggewerkt in het werkblad.

Benieuwd naar meer voorbeelden van moderne keukens? Bekijk dan dit keuken inspiratieboek.

Google+