Maak je keuken jouw droomkeuken

Maak je keuken jouw droomkeuken

Zo maak je van je keuken een droomkeuken (Foto: R. Architecture, Unsplash  op DroomHome.nl)

Er is geen andere manier om het te zeggen: de keuken is het hart van elk huis. Het is de plek waar je naartoe gaat voor je ochtendkoffie, om het avondeten klaar te maken, tijd door te brengen met je familie, bij te praten met vrienden, snel iets te eten tussen maaltijden door en tegen Alexa te zeggen: "speel jaren 80 muziek," als je halverwege een fles wijn bent. Kortom: het is het middelpunt. Daarom is het zo belangrijk om alles te overwegen bij het kiezen van je nieuwe keuken. Maar het zijn de kleine dingen die een keuken perfect maken, zoals ervoor zorgen dat de koelkast gemakkelijk toegankelijk is tijdens het koken, een speciale plek hebben voor je snijplanken, kruiden etiketteren met etiketten van Avery en weten waar je de prullenbak moet plaatsen voor de beste functionaliteit. Hier zijn onze tips voor het creëren van een functionele maar prachtige keuken.

Werkbladen optimaal benutten

Bij het plannen van je droomkeuken is het heel belangrijk om goed na te denken over hoe je elke stukje beschikbare ruimte kunt gebruiken. Vooral de werkbladen en het aanrecht zijn heel cruciaal. Denk hierbij aan het klaarmaken van eten, het neerzetten van je keuken apparatuur en spullen, het opruimen van vuile borden en zelfs werken vanuit huis. Ook moet je genoeg ruimte hebben om te eten en quality time door te brengen met je geliefden. Soms vergeet je misschien hoeveel ruimte op je aanrecht je eigenlijk nodig hebt, dus het is echt belangrijk om goed na te denken over hoe je die werkbladen het beste kunt benutten.

Droomkeuken voorraadpotten en kruiden potten met etiketten (Foto: Cottonbro Studio, Pexels  op DroomHome.nl)

Creatieve opslagoplossingen zijn een must

Bij het ontwerpen van een keuken is er eigenlijk nooit zoiets als te veel opslagruimte. De beste manier om het meeste uit je opslagoplossingen te halen, is door creatief te zijn op elke mogelijke manier. Denk aan het gebruiken van magnetische strips tussen je muur- en onderkasten, voeg een rek toe voor kruiden aan de binnenkant van je voorraadkast deuren, en praat met ontwerpers over slimme manieren om de opslag onder je gootsteen te organiseren. Je kunt ook kruiden etiketten ontwerpen om alle kruiden overzichtelijk te houden. Plaats ook een voorraadkast aan het einde van je werkblad en gebruik hoekkasten die uitklapbaar zijn om optimaal gebruik te maken van uittrekbare opslagmogelijkheden. Daarnaast kun je laden in je keukeneiland installeren zodat je gemakkelijk bij grotere spullen kunt, en denk eens na over een oogsttafel om extra vloerruimte te benutten en een extra plek te hebben om eten te maken. Wat je ook in je keuken hebt, is het slim om een plan te maken waarbij je voor elke spullen een opslagruimte toewijst, hoe groot of klein die ook mogen zijn, en houd je aan dat plan

Houd een schone en opgeruimde ruimte

Een belangrijk maar vaak vergeten aspect bij het plannen van een keuken is het bepalen van de plek voor je prullenbakken. Hoewel dit misschien niet het meest opwindende deel van het ontwerp lijkt, is het wel echt belangrijk. Afval is namelijk onvermijdelijk. Daarom moet je bedenken waar je je recycling, algemene afval en etensresten zult plaatsen. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals met een uitschuifbare prullenbak onder je aanrecht, een verborgen prullenbak in een op maat gemaakte kast, of een speciale plek aan het einde van je keukeneiland. Het is nu het moment om na te denken over wat het beste past bij de indeling van je keukenruimte.


Alles over de laatste keuken trends in de nieuwste keuken kleuren & werkbladen materialen en moderne keukenapparatuur - Gratis keuken brochures!

Google+