Op Zoek naar Keuken Inspiratie– Nieuwe Keuken Project (2)

Op Zoek Naar Keuken Inspiratie– Nieuwe Keuken Project (2)

Nieuwe keuken project – Blog 2: Op zoek naar keuken inspiratie – Donkere keuken voorbeeld (Foto door DroomHome.nl)

We hebben vaker een nieuwe keuken gekocht, maar dit was altijd in een aparte, eigen keukenruimte. Deze nieuwe keuken wordt onderdeel van onze woonkamer en dat vraagt toch om een heel andere benadering. We willen graag dat de keuken er eigenlijk niet uitziet als een keuken maar als een groot meubelstuk, waarin toevallig ook gekookt kan worden en dat het één wordt met het loft-achtige interieur van de woonkamer. Daarnaast kan ik helemaal niet tegen de opdringerige keukenmedewerker die je soms tegenkomt. Maar je bent de winkel zo uit. Zijn verlies!

Volop oriënteren in keukendeur fronten en keukenontwerpen

Echt waar, we nemen er flink de tijd voor en bezoeken zeer veel keukenzaken, zelfs tot in België en Duitsland aan toe. Natuurlijk hebben we afgelopen oktober de vt wonen&design beurs bezocht voor informatie en inspiratie voor dé keuken in ons nieuw te betrekken appartement. Terwijl de witte keuken nog steeds de meest verkochte keuken is en de beton-look keukens een opmars maken, blijkt telkens tijdens de bezoekjes dat een donkere keuken in combinatie met hout ons het meest aanspreekt. Mijn smaak is niet veel veranderd, moet ik bekennen. Onze keukenfronten in de ‘oude woning’ hebben ook een zeer donkerbruin tegen zwart houtstructuur dessin. De naam ‘Toronto’ en ‘Atlanta’, met verschillende houtlook structuren, poppen vele malen op bij de speurtocht naar de favoriete keukenfrontjes.

 Nieuwe keuken project Blog 2: Op zoek naar keuken inspiratie – Hout look Toronto en Atlanta keukenfronten. (Foto  op DroomHome.nl)

Wat betreft het keukenontwerp, hebben we 2 mogelijkheden verzonnen:

Optie 1 – Een recht keukenontwerp tegen de muur met een keukeneiland ervoor, waar gekookt kan worden. Naast de keuken maken we een gat in de muur voor een zwart design raam om extra licht in de beide kamers te creëren. Als verlichting boven het keukeneiland hebben we al de Philips Piega Luce hanglamp Lirio gekocht. Een prachtige led-streep verlichting van 112cm in wengé-look. We konden niet wachten.

Optie 2 – Een recht keukenontwerp over de gehele breedte van de muur (5,15 meter) met een stalen raam boven het werkblad. Als we een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging plaatsen is er geen afzuigkap nodig die het raam blokkeert.

Nieuwe keuken project Bolg 2: Op zoek naar keuken inspiratie – Keukendeurfronten, werkbladen en Philips led hanglamp Piega Luce Lirio. (Foto DroomHome & Philips  op DroomHome.nl)

Gezoet of gepolijst werkblad

Mijn oog trekt toch steeds naar een werkblad van natuursteen(-look) met een matte, meer natuurlijke, uitstraling. Een medewerker legt mij uit dat dit de gezoete bewerking is van het keukenblad. Door de grove open structuur hecht er makkelijker vuil aan het graniet of composiet werkblad dan bij een gepolijst blad, maar die glimt weer meer. Kan ik leven met vlekken die onvermijdelijk zijn, en misschien ook belangrijk bij eventuele verkoop: wat zal een nieuwe eigenaar vinden van mijn vlekken? Of wordt de keuken er dan toch uitgehaald? Een keramisch werkblad in de natuursteen / hout versie of het populaire beton, ziet er zeer natuurgetrouw uit en heeft als grote voordeel: vlekken trekken er niet in (bijtende stoffen moet je wel snel verwijderen) en is keihard. Een medewerker haalde zelfs een spijker over het blad zonder krassen te veroorzaken. Beetje spannend, zou ik thuis nooit uitproberen! Het nadeel van een keramisch werkblad is dat het vrij prijzig is.

Nieuwe keuken project Blog 2: Op zoek naar keuken inspiratie – T vorm keukenontwerp. (Foto door DroomHome.nl)

Op de foto zie je een soort T-vorm keukenontwerp dat er werkelijk prachtig uitziet, maar als je goed kijkt, heel onhandig is om in te werken.

Bye bye oude keuken

Ondertussen in het appartement gaan de werkzaamheden voorspoedig door. De muren zijn neergehaald en de keuken is er uit gesloopt. We zagen in de keukenwinkels dat groene keukens weer in het assortiment zitten. Ieder z’n smaak! Zoals je ziet: de vuilcontainer voor de deur moest worden ingeruild voor een veel groter exemplaar.

Nieuwe keuken project Blog 2: Op zoek naar keuken inspiratie – Kleine afvalcontainer wordt opgehaald en ingeruild voor een grote afvalcontainer met de oude keuken. (Foto DroomHome.nl)

Zelfde keukendeuren en keukenbladen in verschillende keukenzaken

Tijdens het bezoeken van veel keukenwinkels merk je op dat verschillende keukendeurfronten een terugkerende naam hebben. Zowel prijsvechters als de duurder bekend staande keukenzaken verkopen regelmatig de zelfde keukendeuren en keukenbladen. In de showrooms van de duurdere keukenwinkels is wel veel meer aandacht besteed aan details en keukenmodel mogelijkheden, waarin vaak duurdere keukenapparatuur is geplaatst.

Wat past het beste bij jou bij het kopen van een nieuwe keuken? Wij willen graag een mooie keuken kopen van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. We worden, zelfs na het vele oriënteren, graag geïnformeerd door een keukenmedewerker die ons aanvoelt en meedenkt in de mogelijkheden over een zo’n belangrijk onderdeel in ons nieuwe stekkie. Wie weet zijn er zaken waar we nog niet aan gedacht hebben. Dan horen we het graag! In blog 3 moet het dan zo ver zijn: de nieuwe keuken in wording! Lees hier de eerdere blog 1

Google+