Quooker Flex Product Van Het Jaar 2017

Quooker Flex Product Van Het Jaar - DDW 2017

Quooker Flex Kokendwaterkraan met Flexibele Uittrekslang – Product van het Jaar 2017 op Dutch Design Week 2017 – MEER keuken inspiratie… (Foto Quooker  op DroomHome.nl)

“Een product dat zo vanzelfsprekend zou kunnen worden, dat het ontbreken ervan straks niet meer voor te stellen is.” Het juryrapport van de prestigieuze Dutch Design Awards was lovend over de Quooker Flex. Het lef om initiatief te nemen, op lange termijn te durven denken en de moed om voor maatschappelijke relevantie te kiezen maakt de Quooker Flex tot de winnaar van de 15de editie van de Dutch Design Awards in de categorie Product.

Mede-oprichter en ontwerper Niels Peteri is in zijn nopjes met de prijs, “Innovatie waarin heldere, functionele esthetiek centraal staat zit in het DNA van ons bedrijf. Deze prijs is een erkenning voor de prestatie van alle collega’s die met veel passie jarenlang aan dit prachtige product hebben gewerkt.”

De Quooker Flex voegt een nieuwe functionaliteit toe aan de snelgroeiende, door Quooker gecreëerde, productcategorie 'kokendwaterkraan'. Nieuw is de flexibele uittrekslang om de spoelbak uit te spoelen, een grote plank schoon te maken of een vaas te vullen. Het concept van de Quooker Flex is wereldwijd uniek en geoctrooieerd.

De jury geeft aan dat met de integratie van de kokendwater- en mengkraan de Quooker veelzijdiger is dan ooit. De uitdaging om de kokendwateroptie goed – en vooral ook (kind)veilig – te scheiden van de koudwaterfunctie is volgens de juryleden geslaagd op een manier die er ook nog eens aantrekkelijk uitziet. “Deze voor Quooker kenmerkende evolutie, van continue optimalisering, brengt comfortabele functionaliteit in huis. Zeker als de Quooker Flex daadwerkelijk water en energie bespaart”.

Quooker Flex Kokendwaterkraan met Flexibele Uittrekslang – Product van het Jaar 2017 op Dutch Design Week 2017. (Foto Quooker  op DroomHome.nl)

Niels Peteri beaamt het dagelijks comfort van zijn product. “De kokendwaterkraan is niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Was het een aantal jaren geleden nog een luxe gadget, tegenwoordig is de Quooker een essentieel onderdeel van de keuken. Vergelijk het met de opkomst en de huidige vanzelfsprekendheid waarmee een vaatwasser of magnetron in een keuken wordt geplaatst”.

Over Quooker
Quooker BV is gevestigd in Ridderkerk, waar het beschikt over ongeveer 11.000 vierkante meter bedrijfsruimte. Hier werken meer dan 235 mensen aan de ontwikkeling, productie en marketing van de Quooker. Er zijn Quooker vestigingen in België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland.

De Quooker is in de zeventiger jaren uitgevonden door de Nederlandse natuurkundige ir. Henri Peteri. Bij Unilever was hij betrokken bij de ontwikkeling van instant soep en bedacht toen dat om de soep écht instant te krijgen er direct kokend water nodig zou zijn. Na zijn vertrek bij Unilever is hij met dit idee thuis in de kelder aan de slag gegaan en vervolgens hebben zijn zonen Niels en Walter het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Bron: Quooker.nl

Google+