Rood, medium of doorbakken: met de Tefal Optigrill grill je thuis als in een restaurant

Grillen op restaurant-niveau met de Tefal Optigrill

Tefal Optigrill – vlees, vis en groente grillen op restaurantniveau met kooksensor en grillassistent (Foto Tefal  op DroomHome.nl)

De tijd dat we op de grill vooral speklappen en hamburgers bereidden, is voorbij: steeds vaker kiezen Nederlanders voor luxer vlees, groenten en vis. En omdat we niet allemaal geboren chef-koks zijn – en je zoiets lekkers natuurlijk niet graag laat aanbranden – lanceert Tefal de OptiGrill Elite. Hiermee weet je zéker dat je het beste uit jouw vlees haalt.

Grillmeester Ralph de Kok, bekend van het televisieprogramma ‘Ik BBQ voor jou’ ziet dat mensen gezonde voeding steeds belangrijker vinden. “Ze kiezen voor vers en willen niet meer inleveren op smaak”, vertelt hij. De Tefal Optigrill Elite past volgens hem perfect in de levensstijl van nu. “Het gemak en de snelheid zijn ideaal, want tegenwoordig nemen mensen niet meer de tijd om uren in de  keuken te staan.”

Voor iedereen het perfecte grillresultaat

Heb je moeite om jouw biefstuk medium rare te krijgen? Wordt kipfilet altijd gortdroog? Of krijg je die steak niet zoals je ‘m hebben wil? Met de Tefal Optigrill Elite is dit verleden tijd. Dankzij de twaalf automatische programma’s en kooksensor, worden perfecte grillresultaten gegarandeerd. De kooksensor meet de dikte van het ingrediënt, en berekent de ideale temperatuur en bereidingstijd aan de hand van het gekozen programma. De grillassistent begeleidt je stap voor stap door het grillproces en geeft door middel van een geluidssignaal het gaarheidsniveau aan. Voila, jij zet met een gerust hart het diner op tafel.

Tefal Optigrill Elite – Perfect vlees, vis en groente grillen op restaurantniveau met kooksensor en grillassistent (Foto Tefal  op DroomHome.nl)

Zoet en hartig, alles is mogelijk

Daarnaast is de grill voorzien van een handmatige stand, zodat je alle ingrediënten kunt bereiden op een zelf gekozen temperatuur: van zoete aardappel tot  courgette tot aan asperges en champignons. Liever zoet of hartig? Met het los te verkrijgen ‘Snacking & Baking’-accessoire kun je zélfs pizza’s, lasagnes, taarten en cakes maken.

Handig voor dagelijks gebruik

Ralph gebruikt de OptiGrill bijna dagelijks. En dat terwijl de grillmeester met ruim twintig barbecues in z’n tuin ook voor het ‘grovere geschut’ kan gaan. “Het is zo’n handig apparaat; ik kan er mijn hele maaltijd op bereiden. Ik hoef niet naar buiten, op te letten of de boel aanbrandt en zet in no time een compleet menu op tafel. Daarbij is grillen veel gezonder dan bakken of braden: het vet verdwijnt zo in het opvangbakje.”

Ook ideaal: met de vernieuwde dichtschroeifunctie krijg je de mooiste grillstrepen op je vlees ‒ precies zoals je ze in de betere restaurants ziet. “Een enorm pluspunt”, aldus Ralph.

“Die strepen zorgen voor de echte grillsmaak en het ziet er ook nog hartstikke gaaf uit.”

De grill is makkelijk schoon te maken

Heb je geen zin in schoonmaakgedoe? Dankzij het vetopvangbakje en de afneembare vaatwasmachinebestendige platen, is het reinigen zo gebeurd. Ralph: “En dat is wel anders als je een avond uitgebreid hebt gebarbecued.’

Google+