Spoelbakken in jouw keukenstijl!

Spoelbakken in jouw keukenstijl!

RVS dubbele spoelbak in een witte moderne keuken (Foto Simona Sergi, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Om jouw droomkeuken plaatje compleet te maken, plaats je in je nieuwe keuken een spoelbak die helemaal bij jouw favoriete keukenstijl past. Er zijn zoveel keuken spoelbakken om uit te kiezen. De ene wasbak is nog mooier dan de andere! In dit blog lees je over de verschillen tussen spoelbakken en welke gootsteen het mooist staat in jouw moderne keuken, design keuken, industriële dan wel landelijke keuken-stijl.

De spoelbak als keuken stijlicoon!

De verschillende spoelbakken

Eerst wat uitleg:

  • Bij de modelkeuze, kun je kiezen uit een rechthoekige en vierkante spoelbak, een ronde spoelbak, een spoelbak met ronde hoeken en een spoelbak met afdruiprek.
  • Wat vind je praktisch: een enkele spoelbak, een anderhalve spoelbak of een dubbele spoelbak? Is er voor de laatste twee genoeg werkbladruimte?
  • Er zijn verschillende spoelbak montage methodes. Naast de populaire vlak inbouw spoelbak en de onderbouw spoelbak is er de traditionele opbouw spoelbak en de strakke geïntegreerde spoelbak. Mooie voorbeelden van manieren waarop de spoelbak in het aanrechtblad geplaatst kan worden, zie je op deze pagina.

Welke soort gootsteen typisch is voor een bepaalde keukenstijl, lees je nu!

Welke spoelbakken zie je terug in de keukenstijlen?

Naast je keukendeurtjes en aanrechtblad is de spoelbak één van de mooiste keukenaccessoires waarmee je jouw keukenstijl kunt benadrukken.

Onderbouw spoelbak in een grijze landelijke keuken (Foto Collov Home Design, Unsplash.com  op DroomHome.nl) 

- Landelijke keukenstijl

De landelijke keuken is één en al gezelligheid. De keramische spoelbak en de tegeltjes spoelbak dragen hun steentje bij aan deze nostalgische sfeer. Rechthoekig of vierkant is de onderbouw spoelbak die ‘onder’ een granieten of composiet keukenblad geplaatst wordt. In de landelijke keuken is de spoelbak meestal flink naar formaat of liever zelfs een dubbele spoelbak, als dat in de onderkast past.

- Moderne keukenstijl

Zowel in de landelijke keuken als de moderne keukenstijl is het betonnen keukenblad met spoelbak een hit. Om praktische redenen wordt er vaak gekozen voor een betonlook aanrechtblad van bijvoorbeeld composiet met bijpassende composiet spoelbak. In de keukentrends van nu zie je lichte pastelkleuren, die de moderne keuken een zachte uitstraling geven. Dit is prachtig in combinatie met een rechthoekige of ronde spoelbak van roestvrijstaal.

Zwarte spoelbak in een donkere design keuken (Foto Jean Philippe Delberghe, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

- Design keukenstijl

Een design keuken heeft mooie rechte lijnen waarbij zelfs aan de kleinste details aandacht besteed is. Dat zie je terug in het uiteindelijke keukenontwerp! Van prachtige kunststof wasbakken in heel veel kleuren tot RVS wasbakken in luxueuze tinten als goud en koper, met bijpassende accessoires als een onzichtbare vaatdoekhouder. De witte en de zwarte spoelbak mogen niet ontbreken in de meest geplaatste witte en zwarte keuken. Er wordt hier meestal gekozen voor een vlak inbouw spoelbak, wel zo chique en stijlvol!

- Industriële keukenstijl

Stoer en professioneel oogt de rechthoekige RVS spoelbak. Perfect voor in de industriële keuken, waar de keukenopstelling tegen een stootje moet kunnen. Net als in een echte restaurantkeuken, kan de spoelbak geïntegreerd zijn met het keukenblad. Ook een RVS spoelbak met afdruiprek geeft de industriële keuken net dat robuuste randje.

Omdat je nooit te veel inspiratie kunt krijgen, ga je hier genieten van honderden afbeeldingen van de mooiste spoelbakken in de meest prachtige keukens. Enjoy!

Google+